kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Polisin Sedat Peker örgütü ile ilgili hazırladığı şemada yer alan Hakan Şükür ve Sergen, Peker'in babasının cenaze törenine de katılmıştı.
Polisin Peker Örgütü şeması ünlüleri şok etti
Bu şema nasıl ortaya çıktı?

VIP ünlülerin Peker paniği

Polisin "Peker örgütü"yle ilgili hazırladığı organizasyon şemasında adı geçen birçok tanınmış isim tedirgin oldu.

Kelebek Operasyonu kapsamında polisin savcılığa yolladığı dosyada, spor ve sanat dünyasından medya ve bürokrasiye kadar Peker'le ilişkili olduğu öne sürülen birçok ünlü var.

BORSA VE MALİ İLİŞKİLER DE VAR
Polise göre, Peker örgütünün ilişki ağında borsa ve mali alandaki ilişkiler de yer alıyor; kurmaylar ve fikir alınan isimler sıralanıyor.

İFADE VERECEKLERİ GÜNÜ BEKLİYORLAR
Polisin şemasındaki ünlülerin bazısı "Bizim ne alakamız var" diye tepki gösterirken bazıları da ifadelerinin alınacağı günü bekliyor.

Bazıları fezlekede yer almadı

SUÇ İSNAT EDİLMEDİ
Polisin şemasında Sedat Peker'le ilişkili olduğu iddia edilen ünlü isimlerden bir bölümünün suç isnat fezlekesinde yer almadığı görüldü.

DİNLEME VE İFADELERDEN
Polisin yaptığı Sedat Peker ağı şemasının telefon dinlemeler ve yakalanan sanıkların ifadelerinden yola çıkılarak hazırlandığı belirtiliyor.

Polise göre yolu Peker'den geçenler

Bilişim
Salih Coşkun, Funda Özkan

Yurtdışı
Metecan Kurt, Ömer Merşan

Sporcular
Sergen Yalçın, Serdar Topraktepe, Ali Eren, Hakan Şükür, Ümit Özat,

Spor
Bülent Uygun, Bülent İşcen, İbrahim Cıngı, Sefa, T.K., İbrahim Gümüştekin, Olgun Aydın-Peker, Şansal Büyüka

Sanatçılar
Ebru Gündeş, Hande Yener, Emel Müftüoğlu, Elif Karlı, Seda Sayan, Davut Güloğlu, İsmail Türüt, M. Ali Erbil, Stelyo Pipis, Bülent Serttaş, Demir Karahan, Onur Sarıkaya

Pozitif ilişkiler
Mehmet Köymen, Urfi Çetinkaya, Hüseyin Saral, Ayhan Çarkın, Adnan Çiçek, Kürşat Yılmaz, Ali Fevzi Bir, Sami Hoştan,

Fikir alışverişinde bulunduğu şahıslar
Hayrettin Ertekin, Veli Küçük, Korkut Eken, Yavuz Kayral

Hukuk işleri
Turgay Özdoğan, Çağatay Özdemir, Mehmet Doğurga, Muhittin Beyaz, Şirin Berk, Bülent Kılıç, Utku Tekayak, İlker Turna, Hakkı Kurtuluş

Anadolu Grubu
Ankara: Dursun Doğanay, Zafer Çolak, Tahsin Pehlivanoğlu, Nalan Güney
Kocaeli: Oğuz Korukır,
Konya: Önder Ercan, Kürkçü Ahmet, Ejder
Antalya: Hacı Fikret Aydın, Ali Süayin

Kurmaylar
Hakan Öztürk, Mecnun Odyakmaz, Atilla Yıldırım, Varis Küçük, Kazım Alemdağ, Tuncay Okay, Can Yakarlar, Atilla Peker
Hüseyin Nalbantoğlu

Bürokrasi
Kutluhan Arslan, Ferudun Öncel, Yaşar Durmuş, Enis Sülün

Mali işler
Fatih Çatal, İsmet Özbay, Erkan Korkmaz, Rauf Büyük

Medya
Hakan Aslaneli, Ali Çağatay, Mehmet Güngör

Borsa
Vedat Peker, İbrahim Genç, Murat Öztürk, Sinan (Deniz Yatırımdan)

İstanbul Cadde Grubu
1- Yener Keskin, Boğaç Kaan Murathan, Sezai Arslan, Bülent Canoğlu, Taner

2- Sarı Barış, Ali Sürman, Metin Kaya, Özgür Çelik

Bahçelievler
İsmail Dalkıran

Maltepe
Ali Metin Polat, Alibin Kalkan

Beykoz
Osman Sandıkçı

Ümraniye
Hakan Karakaş


Polisin Peker Örgütü şeması ünlüleri şok etti

Polisin, organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla savcılığa suç fezlekesine, Sedat Peker'in borsadan sanat ve spor dünyasına kadar ilişki ağını gösteren bir şema eklediği öğrenildi.

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Kelebek Operasyonu" sonucunda "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve adam kaldırmak suretiyle senet gaspı" suçlarından tutuklanan Sedat Peker'in medya, borsa, bürokrasi, sanat, spor ve bilişim alanında diyalog içerisinde olduğu isimler tespit edildi. Polis tarafından oluşturularak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen dosyada "ilişki" şemasının bulunmasına rağmen bu isimlerin bazılarına fezlekede yer verilmemesi dikkat çekti. Polisin 2001 yılından beri yürüttüğü "Kelebek" operasyonunda Sedat Peker ve adamlarının telefon trafiğine takılanlar arasında yeralan, bu nedenle de şemaya dahil edilen sanat ve spor camiasının bazı isimleri bu görüşmelerinin tamamen "iş ve dostluk" çerçevesinde olduğunu belirterek tepki göstermişti. Sanat camiasından Ebru Gündeş, Hande Yener, Emel Müftüoğlu, Mehmet Ali Erbil futbolculardan Sergen Yalçın, Ali Eren, Hakan Şükür, Ümit Özat, medyadan ise Güler Kömürcü, Hakan Aslaneli, Ali Çağatay ve Mehmet Güngör gibi isimler Sedat Peker'le ilişkili oldukları iddiasıyla kayıtlara geçti. Peker'in çete faaliyetlerini İstanbul, Ankara, Düzce, Konya, Kocaeli, Antalya ve Balıkesir'de yoğunlaştırdığı ortaya çıktı. Peker'in fikir alışverişinde bulunduğu kişiler arasında ise bir dönem Semra Özal'ın kuyumcusu olarak bilinen Hayrettin Ertekin, Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Susurluk Davası nedeniyle bir süre cezaevinde yatan Yarbay Korkut Eken gibi isimler yer alırken bürokrasi kademesinde işlerini takip edenlerin ise Kutluhan Arslan, MHP Şanlıurfa Eski İl Başkanı Feridun Öncel, Yaşar Durmuş ve ANAP Tekirdağ eski milletvekili Enis Sülün olduğu belirlendi.

POLİS ŞEMASINDAKİ ADLAR
Peker'in sadece Türkiye'de değil yurtdışında da faaliyetlerini sürdürmek amacıyla bir oluşum içerisine girdiği, bunun için de yurtdışı ilişkilerini sağlamak amacıyla Metecan Kurt ile gazeteci Abdi İpekçi suikastındaadı geçen ve Papa 2. Jean Paul'e de suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca'ya yardımcı olduğu ileri sürülen Ömer Mersan'ı tuttuğu öne sürüldü.

Spor camiası: Bülent Uygun; Asker lakabıyla tanınıyor. Fenerbahçe'de 23 golle "Gol Kralı" oldu.Halen menajerlik yapıyor. Bülen İşcen: Fenerbahçe Altyapı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi. T.K.: Fenerbahçe Eski Altyapı Koordinatörü. Armatör. İbrahim Gümüştekin: T.K.'ın yanında çalışıyor. Aziz Yıldırım aleyhine konuştuğu gerekçesiyle Fenerbahçe kalecisi Rüştü'yü dövenler arasında yer aldı. Fenerbahçe üyesi. Olgun Aydın (Peker): Sedat Peker'in futbolcu menajeri. Trabzon'da oynanan Türkiye- Gürcistan milli maçında Haluk Ulusoy'un dev posterini stada astırmıştı. Aydın olan soyadını mahkeme kararıyla Peker olarak değiştirdi. Sefa ve İbrahim Cıngı. Futbolcular: Sergen Yalçın, Serdar Topraktepe, Ali Eren, Hakan Şükür, Ümit Özat

LİSTE UZAYIP GİDİYOR
Sanatçılar:
Ebru Gündeş, Hande Yener, Emel Müftüoğlu, Elif Karlı, Seda Sayan, Davut Güloğlu, İsmail Türüt, Mehmet Ali Erbil, Stelyo Pipis, Bülent Serttaş, Demir Karahan, Onur Sarıkaya.

Medya: Hakan Aslaneli, Ali Çağatay, Mehmet Güngör.

Borsa: Vedat Peker, İbrahim Genç, Murat Öztürk, Sinan (Deniz Yatırım)

Mali İşler: Fatih Çatal, İsmet Özbay, Erkan Korkmaz, Rauf Büyük.

Bürokrasi: Kutluhan Arslan, Feridun Öncel, Yaşar Durmuş, Enis Sülün.

Kurmaylar: Mecnun Otyakmaz, Atilla Yıldırım, Varis Küçük, Kazım Alemdağ, Tuncay Okay, Can Yakarlar, Atilla Peker, Hüseyin Nalbantoğlu, Hakan Öztürk.

Yurtdışı: Metecan Kurt, Ömer Mersan.

Bilişim:
Salih Coşkun, Funda Özkan.

Fikir alışverişinde bulunduğu kişiler: Hayrettin Ertekin, Veli Küçük, Korkut Eken, Yavuz Kayral.

Faaliyette bulunduğu işyerleri ve sahipleri: Zamanoğlu Otel, Chocolate-(Nihat Öztürk), Can Koç ve Acıbadem Hastanesi

Hukuk İşlerini yürüten avukatlar:Polisin şemasında Erbil ve Sayan da var.Turgay Özdoğan, Bülent Kılıç, Çağatay Özdemir, Utku Tekayak, Mehmet Dodurga, İlker Turna, Muhittin Beyaz, Hakkı Kurtuluş ve Şirin Berk.

POZİTİF VE NEGATİF İLİŞKİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Sedat Peker'le ilişkisi olduğu kişilerle ilgili olarak hazırlanan şemada, Peker'in ilişkileri negatif ve pozitif olarak da ayrıldı. Buna göre Peker, Hakan Çillioğlu, Hacısüleymanoğulları, Sedat Şahin, Adnan Hoca, Alaattin Çakıcı ve Nuri Ergin ile negatif ilişkiler içerisinde yer alırken Mehmet Köymen, Urfi Çetinkaya, Hüseyin Saral, Ayhan Çarkın, Adnan Çiçek, Kürşat Yılmaz, Ali Fevzi Bir, Sami Hoştan ve Haluk Kırcı ile ise pozitif ilişkileri bulunuyor. Peker'in Konya grubunda Önder Ercan, Kürkçü Ahmet, Ejder, Kocaeli'nde Oğuz Korukır, Antalya'da Hacı Fikret Aydın ve Suayin yer alıyor. İstanbul Cadde Grubu ise Bahçelievler, Beykoz, Ümraniye ve Maltepe olarak dörde ayrılmış. Bunların içerisinde yer alan isimler ise şöyle sıralanıyor: Yener Keskin, Boğaç Kaan Murathan, Sezai Arslan, Bülent Canoğlu, Taner, Sarı Barış, Ali Şahin Sürman, Metin Kaya, Özgür Çelik, İsmail Dalkıran, Osman Sandıkçı,z Hakan Karakaş, Ali Metin Polat, Ali Bin Kalkan. Şemada Peker'in hizmetini görenler de Gaffar Karademir, Yusuf Akbaş, Volkan Gezmiş, Cengiz Cansız, İskender Kopuz, Muammer, Ateş(Pilot) olarak sıralanıyor.

NEDEN FEZLEKEYE GİRMEDİ?
4422 sayılı yasada "örgüt mensubu olmasalar dahi örgüt mensuplarının hal ve sıfatlarını bilerek bunlara yardımcı olanlar da örgüt mensubu gibi cezalandırılırlar" hükmü mevcut. Polisin düzenlediği şemada yer alan isimlerin örgütle ilişki içinde bulunduklarına dair bir delil varsa bunların da soruşturmaya dahil edilmesi gerekirdi. Bu yönde bir delilin bulunmaması halinde ise bu isimlerin şemada niçin yer aldıkları merak konusu.

ATİLLA DİŞBUDAK -MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Vatandaş duyarlı olunca kapkaççı bu kez kaçamadı
 Bir yarım 20 Kasım'la gitti
 Cerrahların ömre bedel toplantısı
 Guinness'lik yürüyüş
 Pekin değil Adana
ERDAL ŞAFAK
Babasızlara
En çok akşamları hüzünlenirdim. Özellikle de...
ÖMER LÜTFİ METE
Bayram ve kefaret
Eskiler hoş söylemiş: - Dilenciye...
MEHMET ALTAN
Son düşman
Spor salonunun kapılarıyla pencereleri ışık...
YAVUZ BAYDAR
Üç başlık, üç soru
Vlaams Blok, Belçika'nın Refah...
Felluce'de açlıktan un yiyorlar
Altı gündür kuşatma altındalar. Elektrikler kesik. Gıda, su ve ilaç...
Filistin yönetimi 'hazine avında'
Yeni Filistin yönetimi, ölen liderleri Arafat'ın gelen yardım...
Zafer'in çocukları
Zafer'in çocukları
G.Saray'ın genç futbolcuları AEK maçında göz doldurdu. Artık Hagi'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu