kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Olumlu yaklaşımları bizi mutlu etti
Olumlu yaklaşımları bizi mutlu etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Chirac ve Schröder'in olumlu yaklaşımları bizleri mutlu etti. Bundan sonraki beklentimiz, 17 Aralık'ta AB üyesi ülke liderlerinin koşulsuz, ayrımcılığa mahal vermeyen ve müzakere sürecini sürdürülebilir kılan bir karar almalarıdır'' dedi..

Başbakan Erdoğan, Berlin'deki temaslarının ardından Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Berlin'de Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ile bir araya gelerek AB Komisyonu'nun yayınladığı rapor sonrasında, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini etraflı bir şekilde değerlendirme imkanı bulduklarını söyledi. Bu vesile ile aralık ayında üyelik müzakerelerine başlanmasıyla ilgili alınacak karar hakkında Türkiye'nin görüş ve beklentilerini liderlere ilettiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Kendilerinin bu konudaki olumlu yaklaşımlarını da görmek bizleri bu noktada mutlu etti. Türkiye, AB'ye katılım sürecinde attığı adımları geri dönülmez telakki etmek suretiyle bu süreci şüphesiz ki devam ettirecektir.

Bundan sonraki beklentimiz, 17 Aralık'ta AB üyesi ülke liderlerinin koşulsuz, ayrımcılığa mahal vermeyen ve müzakere sürecini sürdürülebilir kılan bir karar almalarıdır.''

Erdoğan, bunun için üye ülkelerle yakın istişare ve işbirliği halinde bulunacaklarını belirterek, bu süreci devam ettirip zenginleştireceklerini kaydetti. Avrupa kamuoylarını Türkiye hakkında bilgilendirmek ve faaliyetleri duyurmak bakımından çok daha ciddi, çok daha kararlı bir iletişim kampanyası içerisinde olacaklarını söyleyen Erdoğan, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin güçlü desteğinin de yanlarında olduğunu bildiklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, 29 Ekim Cuma günü Roma'da AB Anayasası'nın imza töreninin yapılacağını anımsatarak, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile birlikte Roma'daki toplantıda da AB hükümet ve devlet başkanlarıyla görüşme imkanı bulacaklarını belirtti. Erdoğan, Roma'da da ikili görüşmeleri yoğun bir şekilde devam ettireceklerini
kaydetti.

THY FİLOSUNA 36 YENİ AİRBUS

Erdoğan, Berlin'de ayrıca 36 Airbus tipi uçağın alımına ilişkin anlaşmayı imzaladıklarını anımsatarak, Türk Hava Yolları'nın (THY) daha önce 15 Boing tipi uçağın alımına ilişkin bir anlaşma yaptığını belirtti. Başbakan Erdoğan, bununla birlikte 51 yeni uçağın THY filosuna katılacağını, böylelikle THY'nin filosunun artık dünyada çok daha güçlü, çok daha saygın bir konuma ulaşmış olacağını söyledi. THY'nin iç ve dış hatlar yolcu taşıma kapasitesinde son zamanlarda yaşanan artışları da anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Talep artışı ve fiyatlardaki düşüşler, aynı zamanda kazanan bir kuruluş halinde bulunan THY'nin bu kararı almasına neden oldu.

İnanıyoruz ki bundan sonra ülkemiz içerisinde çok daha farklı, çok daha atak, çok daha zengin bir ulaşım hacmiyle THY hizmetlerini sürdürecektir. Bu noktada 2005 yılı sonunda teslimatları başlayacak olan uçaklarla filomuz daha yeni, daha canlı bir hale gelecektir.''

''YÜZLER DAHA İYİ KONUŞUR''

Bir gazetecinin, ''Geziniz sıkıntılı başlamıştı, neşeli döndünüz. Temaslarınızı değerlendirir misiniz'' sorusuna, Erdoğan, şu yanıtı verdi:

''Berlin'de de söyledim, liderlerin yüzlerine bakın, ona göre açıklamanızı yapın, dedim. Ve yüzler daha iyi konuşur. Bu sorunun cevabını sayın Chirac da sayın Schröder de bu şekilde verdi. Sayın Schröder, onurumuza verdiği yemekten sonra da özellikle Türk basınının olduğu otel çıkışında çok daha açık, çok daha net olarak, üç başlıkta bu sürecin olumlu bir değerlendirmesini zaten yaptı.''

Başbakan Erdoğan, havalimanına inişinde, kendisinden 10 dakika önce Ankara'ya gelen Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün bindiği uçağı inceledi. Gazetecilerin uçağı inceleme nedenini sormaları üzerine Erdoğan, Gül'ün bu uçakla 36 saatte 5 ülkeyi dolaştığını, uçağın hızını hayretle takip ettiklerini söyledi. Abdullah Gül'ün uçağı kendisine çok övdüğünü dile getiren Erdoğan, ''Biz de bu hızlı uçağı bir görelim dedik'' dedi.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Yılmaz'a Yüce Divan yolu
 Chirac: Türkiye'nin üyeliği çantada keklik değil...
 Babacan: Enerjiye zam olabilir
 Berlin'de kapalı kapılar ardında üçlü AB zirvesi
 Entel devşirmeler antetli kağıda salyalarını akıttı
 AB Dönem Başkanı: 'Türk İslamı AB önünde engel değil'
 Cumhurbaşkanı Sezer'den 'taciz' vetosu
 CHP üye adayını Divan'a gönderdi
 Türkeş'in kızları yeniden yargıda
 İhalede tanıdık isimler var
 Dışişleri'nde nöbet değişimi
ÖMER ÇELİK
Demokratik refah stratejisi
Türkiye'de geçmişte "orta...
MAHMUT ÖVÜR
Harem-Haydarpaşa arası nasıl değişecek?
İstanbul'un...
MUHARREM SARIKAYA
Turist sayısı kadar destek
Avrupa Birliği'nin 17 Aralık...
YAVUZ DONAT
Beypazarı köprüsü
Beypazarı, oldukça eski bir yerleşim...
Ebru'nun en büyük hayali gerçek oluyor
Trafik kazasında sol bacağını kaybeden Ebru Özkan'a Algida şirketi...
Hayata 'hâkim' olamadı
Chat aşkı için ilk eşinden ayrılan hâkim, karşı karşıya kaldığı 15...
'Ermeni kavgası' geçmişte kaldı
'Ermeni kavgası' geçmişte kaldı
Ermeni gençliği gündemden inmeyen polemik hakkında konuşmaktan...
İnce'nin tatilcisi 'gözcü'nün avukatı
Ebru ve Işık Balkan kardeşler cinayetiyle ilgili davanın görüldüğü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu