kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bush için 'aşk' şarkısı yazdı
Bush için 'aşk' şarkısı yazdı
Albümdeki 9'uncu şarkı Corc Buş(t)

Bush için 'aşk' şarkısı yazdı


Haluk Levent'in 'Aç Pencereni' isimli yeni albümünde iç dünyası, duyguları, düşünceleri ve tepkilerini dile getiren şarkı sözleri var... Yani albümünde Haluk Levent'in kendisi var. Bir de Amerikan Başkanı George W. Bush'a yazılmış bir aşk şarkısı var; ismi de 'Corc Buş(t)'....

Haluk Levent'in bulunduğu odaya girdim. Siyah jean, sonradan çıkarsın mı çıkarmasın mı tartışması yaşadığımız (çıkarmadı) siyah tişört ve bej rengi uzun kollu bir üst giymiş. Yüzünde sıcak gülümsemesi ve neşeli ses tonuyla beni karşıladı. O sakin yaşamayı seviyor. Adana'dan İstanbul'a on beş sene önce gelmiş. Otuz beş yaşında. Dokuz kardeşi var, şimdi hepsi bir yerlerde. Artık o kadar İstanbullu hissediyor ki, Anadolu rock'ı terk etmiş. İstanbul'da kahveyi Pier Loti'de, çayını ille de Ortaköy'de içiyor. Hayal Kahvesi ve Roxy'de eğleniyor, Ortaköy ve Bebek'teki meyhaneleri seviyor. Bir kız arkadaşı var, hem de uzuuun zamandır. Ama adını açıklamak istemiyor, sadece "Her an evlenebilirim" demekle yetiniyor. En büyük merakı çağdaş Türk edebiyatı; bu ara Elif Şafak okuyor. Evinin çatısında Mersin ve Adana'dan dostlarının yolladığı yirmi-yirmi beş güvercini var. Elleriyle besleyip, biberondan su içiriyor. Okul hayatı tam arapsaçı... Önce Orman Mühendisliği, sonra Bilgisayar Programcılığı, peşine Fizik, olmamış Muhasebe, kesmemiş Dil Öğretim... Beş ayrı üniversitede beş ayrı bölüme girmiş; kiminde bir, kiminde iki sene okumuş ama hiç birini bitirememiş... Ama o, "Aradım aradım, sonunda müziği buldum" diyor. Peki müziğe nasıl başlamış? Adana'dayken Led Zeplin'in Arabistan konserinin görüntülerini izlemiş. Ve o anda rock kanına girmiş. "Neden ben de hislerimi müzikle ifade etmiyorum" diye düşünüp, almış gitarını eline... Sonrası 1992 yılında altı yüz bin adet satan 'Yollarda Bulurum Seni' albümü... Haluk Levent bugünlerde onuncu albümü 'Aç Pencereni'yi çıkarttı. Biz de biraz albüm üzerine konuştuk, albümü de kendisini de bağrımıza bastık...

* Aç Pencereni'de tarzınızın değiştiğini ve kendinizi ifade ettiğinizi söylüyorsunuz. Bu albümde neler değişti?
Bu albümde tarzım değişti. Anadolu rock çizgisi tam olarak yok, bir kent kokusu var. Çünkü artık kentli yaşamdayız. Ve ben Anadolu'nun bazı melodilerini de bu albüme taşıdım. Zaten benim bildiğim Anadolu rock'ı hakkıyla '3 Hürel' yapardı. Daha önceki albümlerimde türkü de vardı; bu albümde yok. Bu albümde Haluk Levent'in iç dünyası, duyguları, düşünceleri ve gece 'kalış'larındaki yazılarını bulacaksınız.

* Daha önceki albümlerde çıkış parçalarınızı cover parçalardan seçerdiniz...
Evet daha önce kendi şarkılarımla çıkmazdım. Hep başkalarının parçalarını yeniden yorumlardım. 'Sevenler Ağlarmış', 'Acılara Tutunmak', 'Dağlar' gibi parçalar. Ama bu albümde kendi yazdığım bir şarkıyla çıkacağım.

* Bu onuncu albümünüz ve bir gelenek söz konusu. Hayranlarınız bu değişikliğe tepki gösterirler mi sizce?
Valla tam tersine... Dinleyicilerim "Biz 'Bir Gece Vakti' albümünü istiyoruz" diyorlar. "Haluk Levent'in söz yazmasını istiyoruz" diyorlar.

* İlk klibiniz 'Dönmen Lazım'ı seyrettik; bir protesto durumu söz konusu... Biraz anlatır mısınız?
Ben Saros Körfezi'ne petrol boru hattı kurulmasına karşıyım. Yani Rus petrollerini Saros'un kıyı köylerinden başlayarak Mecidiye sahiline kadar götürecek boru hattı çalışmalarına karşıyım ve tüm yöre halkı karşı. Biz İstiyoruz ki, Samsun'dan Ankara üzerinden gitsin. Çünkü orada zaten bir boru hattı var, doğal dengeyi bozmuyor. Bu nedenle 'Dönmen Lazım' adlı şarkının bir bölümünü petrollerin borulardan fışkırdığı görüntülere ayırdım.

* Dünyada rock müzik; toplumun, dünyanın sorunlarını ele alır, tepki verir ama bizde aşk şarkılarının ötesine geçilmiyor...
Evet ama Türkiye'de rock müzikte bir mesaj vermeye çalışırsanız bunu engellemeye çalışacak insanlar entelektüellerdir. Hemen eleştirmeye başlarlar.

* Neden engellesinler?
Aslında engellemek derken, yanlış anlattım galiba. Eleştirecek olanlar entel kesimdir. Ama bunu genellemiyorum, kimi zaman diyorum. "Mesaj vermek de ne? Niye mesaj veriliyor, zaten insanlar bilmiyor mu?" gibi laflar ediverirler. Halbuki doğru bildiğiniz şeyin mesajını şarkılarınızda verebilmelisiniz. Ben pop müzik yapmıyorum. Rock yapıyorsam olaylara parmak basmalıyım.

* Albümünüzde Amerikan Başkanı George W. Bush'a yazılmış bir aşk şarkısı var. Neden böyle bir şarkı yazdınız?
Bu anti-Amerikancı bir söylem değil. En son '9/11' filmini izledikten sonra yazmadan duramadım, diyebiliriz. Bu şarkı dünyada Bush'a karşı oluşan öfkenin, benim açımdan yorumlanmasıdır...

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Gerçek türkücü kim' tartışması büyüdü
 Onbir Ayın Sultanı Ramazan
 Tiyatrocu dostlarından vefa örneği
 Bu cuma konser günü
 İftarda bağış çağrısı
 Arkadaşını dinle ve sırlarını sakla
 Bol müzikli gala
AYŞE ÖZYILMAZEL
Uzun lafın kısası Erman Hoca makarnası
Pazartesi gecesi...
HAKAN & UTKU
Kerry-Bush (televizyon savaşları)
Sanki seçimi...
EMEL MÜFTÜOĞLU
Deniz Seki'yi nasıl dövdüm?
Evet Deniz'i atv...
AYŞE TÜTER
Ramazan Sofrası
Beykoz kebabı
Beyinleri...
Oruç tutanın vücudu kendini yenilemek için zaman kazanıyor
Oruç tutanın vücudu kendini yenilemek için zaman kazanıyor
Uzmanlar oruç tutan kişinin vücuduna daha iyi baktığını söyleyerek,...
Ramazan'da diş çürükleri artar
Ramazan'da diş çürükleri artar
Avrupa Florence Nightingale Ağız, Çene ve Diş Hastalıkları Bölüm...
Vizontele Tuuba Hollywood'da çok beğenildi...
Vizontele Tuuba Hollywood'da çok beğenildi...
Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı Vizontele Tuuba, Hollywood...
'Yıldızların Altında' provalara başladı
'Yıldızların Altında' provalara başladı
Candan Erçetin ve Cihan Okan'ın başrollerini paylaştığı 'Yıldızların...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.