kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Keşke hırslı bir kadın olsaydım
Keşke hırslı bir kadın olsaydım
Onların modası geçmiyor
Diziyi sinema gibi yapıyorum
Çocuğum babasız büyüyecekti

Keşke hırslı bir kadın olsaydım

Nebahat Çehre'nin biraz hırslı bir kadın olmasını isterdim; mücadeleci, kavgacı olmasını... Ben mücadele etmem, hemen kaçarım. İşimde de böyle bu. O yüzden hep uzaklaştım, ortalıktan yok oldum.

Daha 15'indeyken Türkiye güzeli seçilir. Annesi zorla sokmuştur güzellik yarışmasına. Ara sıra fotomodellik, mankenlik yapar; film teklifleri yağmaya başlayınca da sinemaya 'evet' der. Ancak oynadığı şımarık, zengin kız rollerini hiç sevmez; oyunculuktan sıkılmıştır. 1964 yılı hayatının dönüm noktası olur. Yılmaz Güney'in rol alacağı 'Kanun Kanundur' filmi için teklif almıştır. Güney'in ofisine gittiğinde, daha ilk görüşte aralarında elektriklenme olur. 1966'da da sinemanın Çirkin Kralı ile evlenir. 90 filmde oynasa da onu asıl parlatan, adı söylenince akla ilk gelen yaptığı evlilik olur. "Onunla evlendiğimizde ben daha ünlüydüm" dese de hep Yılmaz Güney'in arkasındadır. Hatta evinin kadını olur, sinemayı bile bırakır. "Babasız büyüdüğüm için belki de, sırtımı hep birilerine dayamak istedim" diyor. Yılmaz Güney'in ona sinemayı bıraktırdığı söylenir hep ama o bunu kabul etmez. Hatta milli basketbolcu Yavuz Demir'le yaptığı ikinci evliliğinde de aynısını yapacaktır. Yılmaz Güney'le evlilikleri 1.5 yıl sürer. Boşanınca tekrar film teklifleri yağar Nebahat Çehre'ye; setlere geri döner. Kendi ifadesiyle 'çoğu ayağı yere basmayan' filmlerde oynar. 72'de Türk sinemasında seks filmleri furyası başlayınca hayat zorlaşır. 'Yoğun istek üzerine' sahneye çıkar. İkinci evliliğini yapınca sahneleri bırakır ama boşandığında yeniden dener. Ancak ortam değişmiştir; dinleyici artık 'izleyici' olmuştur. TV dizilerine 'evet' demek zorunda kalır ve 'Derman Bey' dizisiyle ekrana transfer olur. 'Yedikuleli Mihriban', 'Yeni Hayat', 'Zalim' gibi dizilerde oynadığı halde herkes Çehre'yi ortalıkta yok sanır. Ta ki Özcan Deniz'in başrolde oynadığı 'Haziran Gecesi' dizisine kadar. Artık Nebahat Çehre, eski günlerdeki kadar popüler...

* Hepimiz aynı şeyi yapıyoruz aslında; hatta ben de yapacağım şimdi. Yılmaz Güney'in adının geçmediği bir röportaj verdiniz mi hiç?
Buna bir dönem tavır aldım aslında. Tabii ki o benim yaşamımın çok önemli parçası ama 90 film yapmış bir Nebahat Çehre var bir tarafta da.

* 90 film çevirmiş oyuncu olarak hâlâ Yılmaz Güney'in eski karısı olarak anılmak üzüyor mu?
Yaklaşım Nebahat Çehre değil, Yılmaz Güney içinse o beni üzdü her zaman. Nebahat Çehre'nin yaşamında Yılmaz Güney tabii ki var. O şekilde yaklaştıkları zaman üzülmüyorum. İkimizin de ilk evlilikleri... Öyle özdeşleşmiş bir Nebahat Çehre-Yılmaz Güney var ki, ikimiz de ikinci evliliklerimizi yapmamıza rağmen bu bölünmedi. Ama anlatılanlardan Yılmaz Güney kısmı alınacaksa beni rahatsız eder.

* Güzellik kraliçesi seçildiniz, sahneye çıktınız, oyuncuydunuz ama Yılmaz Güney'in eşi olmasaydınız bu kadar ünlü olur muydunuz?
Ben 63'te sinema yaptığım zaman, ikinci filmim; Metin Erksan'ın çektiği 'Acı Hayat'la ödül aldım. Yılmaz Güney'i tanıdığım zaman ondan daha ünlüydüm, böyle de bir gerçek var!

* Yeni nesil sizi Yılmaz Güney sayesinde tanıyor ama..
Yeni nesil aslında bizi tanımıyor! Gazeteci arkadaşlar da tanımıyor. Yaklaşıp resim çekiyorlar, 'isminizi alabilir miyiz' diyorlar!

* İki evliliğinizde de işinizi bıraktınız. Eşleriniz mi istemişti bunu?
Eşlerim istemese de ben bırakırdım. Çünkü bu işlerin saati yok. Memur gibi 9'da işe başlayıp akşam 5'te eve gelip, evinizde bir düzen kurmanız söz konusu değil. Dağınık, sabahlara kadar süren bir işle evlilik nasıl yürür? Ben evcilim, evimin idaresini isterim, aile sıcaklığını yaşamak isterim.

* Bir geyşalık durumu var yani...
Benim içimden gelen bir şey. Bir kadının dışarıdaki işi kadar evde de yoğunluğu var. Bir başkasına bırakırsam masamın düzenini, yemek düzenimi; eve gelen erkeğimi karşılamazsam üzülürüm. Böyle bir karaktere sahibim.

* Şimdi de biri koparmaya çalışsa sizi işinizden, aynı şeyi yapar mısınız?
Kararı vermişsem evet. Nebahat Çehre karakterini fazla değiştiremedi!

* Siz mesleğinizi bir bırakıp bir başladınız hep. Başkası olsa unutulur gider ama siz hiç eskimediniz. Bunun sırrı nedir?
Ki ben inanılmaz derecede kendimi unutturmuştum. Meslektaşlarımla arkadaşlıklarımı devam ettiremedim. Her şeyden kendimi arındırdım sanki. Çok başka bir çevrenin insanı oldum, gündemde olmak istemedim. Beni elde etmek için telefonumu her yerde aramak mecburiyetinde kaldılar. Bir ara Selim İleri'den bir teklif geldi; Yedikuleli Mihriban için. Hikaye güzeldi, benim saygı duyduğum bir yazar. Cazip geldi ve ben dizilere bu şekilde girmeye başladım. 9-10 sene oldu galiba. Yavaş yavaş arkası geldi. Ancak bazı dizilerde şanssızlıklar oldu. İnanarak girdiğimiz projelerde şanssızlıklarla karşılaşmaktan kaynaklanıyor uzakta durmamız biraz da.

* Haziran Gecesi çok iyi gelmiştir mutlaka. Projeye dahil olmanız nasıl oldu?
Bu kadar şanssızlık yaşadıktan sonra biraz seçici davranayım dedim. Bu proje hoş geldi.

* Özcan Deniz'in olması mı cazip geldi?
E tabii, Özcan Deniz bir star! Bir garantisi var onun. Tutacağına inandığım bir hikayeydi. Özcan Deniz'i tanıdığım zaman anladım, derya bir çocuk o. Çok üretken. Müziklerini yapıyor, senaristle beraber hikayenin içinde. Çok da saygılı. Sette biz kapris yapıyoruz, o yapmıyor. Ben onu artık oyuncu kabul ediyorum. Çünkü gözlerini çok güzel kullanıyor.

* Özcan Deniz'in popülaritesinin de payıyla Nebahat Çehre yeniden popüler mi oluyor acaba!
Oldu bile! Nişantaşı'na gidiyorum mesela; inanılmaz ilgi var. Nebahat Çehre'yi bu dizide çok yerine oturmuş buluyorlar. Ayrıca olsun o kadar yani; hak etmedik mi artık! Yıllarımızı verdik bu işe. Tabii ki Nebahat Çehre tekrar Nebahat Çehre olsun. Kaç tane Nebahat Çehre var? Nebahat Çehre bu çizgileri yaşamla doldurmadı mı, onun hikayesi yok mu? Bunu kullanmaları lazım.


YARIN HÜMEYRA

ŞİRİN SEVER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Anadolu Ateşi jürisinden türkü tadında tartışma
 Mayadrom'da güz sezonu moda şov ile başladı
 En zor yabancı dil!
 Bizler Sağlık Bakanlığı gibi çalışırız
 Mayruk 40 yıl sonra Pera'da
 Tasarımcılar kendi vizyonlarını yansıttı
 Köpeklere botoks
 Nişantaşı'nda Öçal rüzgarı
AYŞE ÖZYILMAZEL
Elem tere fiş, kem gözlere şiş!
Kötülüklerden korunmak...
HAKAN & UTKU
Yuvarlak hesap
İstanbul'un trafik çilesinde, bilhassa...
AYŞE TÜTER
Mutfakta lezzet güneşi
Badem soslu hindi...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Çocuklarda cinsel gelişim
Bebek henüz anne karnındayken,...
Ne olursa olsun umut sizinle kalsın
Ne olursa olsun umut sizinle kalsın
Hayatın karşımıza çıkardığı zorluklar, ruhumuzda fırtınalar yaratsa...
İkizler karıştı!
İkizler karıştı!
Gazetelerde, Çiğdem Kayalı ile Tarkan Sualp'in ayrıldıklarına...
Zor günlerin stresini göbek havası giderdi
Zor günlerin stresini göbek havası giderdi
Ercan Akışık'ın birinci olarak tamamladığı 'Ünlüler Çiftliği'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.