kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Anadolu Ateşi jürisinden türkü tadında tartışma
Anadolu Ateşi jürisinden türkü tadında tartışma

Cumartesi geceleri atv ekranlarında ilgiyle izlenen 'Anadolu Ateşi' yarışmasında ilk eleme heyecanı yaşandı. Ancak yarışmaya türküler değil, jüri üyelerinin türkü kültürüne ilişkin tartışması damgasını vurdu. Cem Ceminay, Savaş Ay ve Arif Sağ'ın diyalogları canlı yayın sonrası kuliste de sürdü.

atv'nin 'Anadolu Ateşi' isimli Türk Halk Müziği türündeki yarışmada ilk eleme, önceki gece gerçekleşti. Yarışmaya damgasını vuran ise jüri üyeleri arasındaki söz düellosuydu. Savaş Ay, Arif Sağ ve Cem Ceminay arasında geçen diyaloglar, yarışmacılara bile eleme heyecanını unutturdu. Cem Ceminay'ın yarışmacıların türkü söyleyişlerine karışması ve 'iyi' ya da 'kötü' değerlendirmelerinde bulunması Savaş Ay'ın Ceminay'a tepki vermesine neden oldu. "Senin türkü kültürün yok. Değerlendirmede bulunma... Önce dinle, türkü nasıl okunur öğren, bir türkü kültürün oluşsun, ondan sonra değerlendirmede bulunabilirsin" diyen Savaş Ay'a Ceminay'ın cevabı, "Olur Abi" şeklinde geldi. Ancak ikili arasındaki diğer tartışma daha ilginç geçti. Savaş Ay, programdan sonra bu tartışmayı ve olanları şöyle anlattı:

AY, DAYANAMADI
"Cem Ceminay'a Erkan Oğur ile İsmail Hakkı'nın birlikte verecekleri Rumeli Hisarı konseri için davetiye gelmiş. Cem kendi kendine demiş ki: 'Bu Erkan Uğur da kim? Arabeskçi mi? Arabeskçinin Rumeli'de ne işi var?' Davetiyeye İsmail Hakkı'nın adı İsmail H diye yazılmış. Cem bu konuda da 'Kim bu İsmail H? H'nin anlamı hacı mı?' diye düşünmüş. Anadolu Ateşi sırasında bir yarışmacıyı değerlendirirken 'Türkü kültürüm giderek gelişiyor, yanımda ustalar var' deyince dayanamadım. Erkan Oğur'u tanımayabilirsin ama neden alay eder gibi konuşuyorsun? Burada türkü jürisindeysen perdesiz gitarı icat eden adamı, kopuzu yeniden hayata geçiren, 'Eşkiya' filminde Fırat türküsünü hit eden, en son Yazı Tura'nın müziğini yapan dünya çapındaki adamı tanıyacaksın. Tanımıyorsan bile dalga geçmeyeceksin. Cem'in, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı için dalga geçer şekilde konuşmasına sinirlendim. Sonra tartışma kuliste de devam etti. Kulise Arif Sağ da geldi ve 'Savaş karşılık vermese ben verecektim. Erkan Oğur ile İsmail Hakkı tanınmaz mı?' diye Cem'e çıkıştı." Cem Ceminay ise konu hakkındaki görüşlerini yarışma sonrasında şöyle dile getirdi: "Savaş Ay benim dinlemediği bir programım hakkında yorum yaptı. Programın esprisi içinde yaptığım konuşmaların Anadolu Ateşi'nin gecesinde yer verilmesine kızdım. Kimi tanıyıp, kimi tanımadığım kimseyi ilgilendirmez. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Biz orada bir tartışma içinde değiliz, ben bir yarışmacıyı değerlendiriyorum... Savaş Ay bilgi ve birikimiyle yarışmada oldukça önemli bir misyona sahip. Ben de daha önce yaptığım çalışmalardan dolayı yarışmada önemli bir misyonum olduğuna inanıyorum. Kendimi ezdirmem..."

BÖLGECİLİK TARTIŞMASI
Yarışma sırasında bir başka tartışma ise Arif Sağ ile Savaş Ay arasında yaşandı. Daha doğrusu geçen hafta tohumları atılan tartışma bu hafta devam etti. Konu türkülerin yöresine ilişkindi. Ay bu tartışmaya ilişkin olarak da şöyle konuştu: "Bu haftaki yarışmada seslendirilen 16 türküden 4'ü Erzincan yöresindendi. İnsanlar bana 'Bölgecilik mi yapıyorsunuz?' diye e-mail atıyorlar, telefon açıyorlar. Ben Arif Hoca'ya bir yörenin türkülerine ağırlık verilmesinin yanlış olduğunu söyledim. Tartışmamızın nedeni buydu."
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Mayadrom'da güz sezonu moda şov ile başladı
 Keşke hırslı bir kadın olsaydım
 En zor yabancı dil!
 Bizler Sağlık Bakanlığı gibi çalışırız
 Mayruk 40 yıl sonra Pera'da
 Tasarımcılar kendi vizyonlarını yansıttı
 Köpeklere botoks
 Nişantaşı'nda Öçal rüzgarı
AYŞE ÖZYILMAZEL
Elem tere fiş, kem gözlere şiş!
Kötülüklerden korunmak...
HAKAN & UTKU
Yuvarlak hesap
İstanbul'un trafik çilesinde, bilhassa...
AYŞE TÜTER
Mutfakta lezzet güneşi
Badem soslu hindi...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Çocuklarda cinsel gelişim
Bebek henüz anne karnındayken,...
Ne olursa olsun umut sizinle kalsın
Ne olursa olsun umut sizinle kalsın
Hayatın karşımıza çıkardığı zorluklar, ruhumuzda fırtınalar yaratsa...
İkizler karıştı!
İkizler karıştı!
Gazetelerde, Çiğdem Kayalı ile Tarkan Sualp'in ayrıldıklarına...
Zor günlerin stresini göbek havası giderdi
Zor günlerin stresini göbek havası giderdi
Ercan Akışık'ın birinci olarak tamamladığı 'Ünlüler Çiftliği'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.