kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Arınç 'Pazar günü' dedi
Bu yıl ki üçüncü olağanüstü toplantı

Arınç 'Pazar günü' dedi

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis'i 26 Eylül Pazar günü saat 11:00'de TCK yasa değişiklikleri ile ilgili maddelerin görüşülmesi için toplantıya çağırdı..

Arınç Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Meclisimizi AKP grubunun başvurusu üzerine 26 Eylül Pazar günü saat 11:00'de toplantıya çağırıyorum" diyerek TBMM'yi resmen AB'ye uyum yasaları için görüşmeye çağırdı. Arınç, o günkü görüşmeleri kendisinin yöneteceğini açıkladı.

Arınç, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, tüm Türkiye'nin Meclis'in olağanüstü toplanması ve TCK Tasarısı'nın yasalaşması konusuna odaklandığını ifade etti. Türkiye'nin AB üyeliğinin ulusal bir politika olduğunu kaydeden Arınç, bu konuda tüm partilerin, kişi ve kuruluşların birlikte hareket etmelerinin de asıl olduğunu dile getirdi. AB üyeliği ve müzakere sürecinde yaşanacak olanlar veya AB komisyonun hazırlayacağı rapor sürecinde yaşananların hiçbir şekilde iç siyaset meselesi yapılmaması gerektiğine işaret eden Arınç, Hükümet'in Brüksel temaslarının son derece başarılı olduğunu ifade etti.

AKP'NİN TALEBİ KABUL EDİLDİ

"AKP'nin olağanüstü toplantı talebi kabul edilmiştir" diyen Arınç bunun gerekçesini şöyle açıkladı: "AKP'nin tasarısı daha kapsamlı olduğu için kabul edilmiştir. AKP'nin başvurusu sayısal çoğunluk bakımından yeterli olduğu ve birinci talepten (CHP'nin) daha kapsamlı olduğu için gündeme alındı. Ancak ben burada bu yönde önerge veren siyasi partilerimizden CHP ve DYP'ye de gösterdikleri çalışma ve iyi niyetten ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

''Ancak yeterli imza ile başvuruyu yapmak yeterli değil. Önemli olan toplantı yeter sayısını sağlayacak 184 milletvekilinin bulunmasıdır. Bunu sağlayacak olan parti de AK Parti'dir. AK Parti'nin genel başkanı ve grup başkanvekilleriyle görüşmeler yaptım. İki gün sonra AK Parti'ye mensup 208 milletvekiline mensup milletvekilinin imzasıyla sadece TCK değil Adli Yargı İlk Derece ve Bölge Mahkemeleriyle ve Hukuk Usulü Muhakemeleri tasarılarının da olağanüstü toplantıda görüşülmesi talebiyle 26 Eylül Pazar günü saat 11.00'de toplanma talebiyle başvurdular.

Arınç sözlerine şöyle devam etti: "İki yılda 100'den fazla uyum yasası çıkaran dünyanın takdirini kazanan TBMM Pazar günü yine önemli bir başarıya imza atacaktır. Bu toplantı büyük bir başarı olarak tarihteki yerini alacaktır. Bu sebeple ben de Pazar günkü buluşmada yerimi almak istiyorum. Buradaki başarı için iktidarı ile muhalefeti ile elele çaba gösteren TBMM üyelerini kutluyorum."

Meclis başkanı bir basın mensubunun "CHP'nin başvurusu kabul edilmeyecek miydi?" yönündeki soruya ise "21 Eylül'de yapılan başvurunun benim tarafımdan cevaplandırılması için 7 günüm vardı. Bu 7 gün içinde AKP grubu üyeleri daha kapsamlı bir taleple geldiler. Eğer gelmeselerdi ben bu 7 günlük süre içinde o öneriyi kabul edecek ve meclisi toplantıya çağıracaktım" diye yanıt verdi.

CHP'YE TEŞEKKÜR

TBMM Başkanı Arınç, CHP grubuna mensup milletvekillerine de Türkiye'nin çok önemli bir meselesinde ilk başvuruyu yaparak verimli ve başarılı bir çalışmaya ön ayak oldukları için teşekkür ettiğini söyledi.

TBMM'nin ikinci yasama yılı sonunda önemli bir başarıya daha imza atmış olacağını dile getiren Arınç, geçen yasama döneminde Medeni Kanunu çıkaran Meclis'in bu yasama dönemi sonunda da 70 yılı aşkın süredir yürürlükte olan TCK'yı değiştirerek tarihi bir başarıya daha imza atacağını söyledi. Arınç, ''Özgürlükleri hedef alan, bireysel hakları hedef alan, çağın gerektirdiği son gelişmeleri içinde barındıran TCK ve beraberinde diğer kanunlarla çıkarılmış olması büyük bir başarı olacak ve bu da tarihte Meclis'in başarıları arasında yerini alacak. Bu sebeple pazar günkü görüşmelerden ben de kendi payıma düşeni almak istiyorum ve görüşmeleri bizzat yöneteceğim.'' dedi.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Uzlaşma stratejisi Siirt'te şekillendi
 Zina gündeme gelmeyecek'
 'Zinasız' TCK'da iki değişiklik var
 CHP: Zaten bizim istediğimiz de buydu
 Meclis bu pazar toplanıyor
 Washington'la askeri diyalogda 'eşit ortağız'
 AB müzakerecisi aranıyor
 'Baskı olsa bu sahil dolar mı?
 Ecevit'in K. Irak endişesi
MUHARREM SARIKAYA
AB, Ulla gibi batmadı...
Çevre ve Orman Bakanı Osman...
YAVUZ DONAT
Diklenmeden dik durmak
İstanbul Milletvekili Egemen...
MAHMUT ÖVÜR
İstanbul'a yeni Adliye Sarayı
Biriken davalar... Üst...
'Recep'i keserken kaçıp kurtuldum'
Vahşice öldürülen 10 yaşındaki Recep Çıkık'ın arkadaşı Y.D.
Afrikumkapı!
Beyoğlu'ndan dışlanıp Kumkapı'yı mesken tutan ve her türlü yasadışı...
Tarihi fotoğraf
Tarihi fotoğraf
Dünya Basını:
"Avrupa Türkiye'den memnun"
Frankfurter...
Bild gazetesi Türk gazetecilerin yorumunu yazdı: Erdoğan reformist
Bild gazetesi Türk gazetecilerin yorumunu yazdı: Erdoğan reformist
Bild gazetesi, Erdoğan'ın modern Türkiye ve AB üyeliği isteğinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.