kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
PARÇALAYIP YEDİ Mİ? Evinde bilekten kesilmiş el ve parmaklar, kanlı gömlek ile bir çift ayakkabı bulunan şizofreni hastası Mustafa Evci soruları yanıtsız bıraktı. Polis, Evci’nin bazı organları yediğinden şüphe ediyor.
'Recep'i keserken kaçıp kurtuldum'

Vahşice öldürülen 10 yaşındaki Recep Çıkık'ın arkadaşı Y.D. ifadesinde korkunç gerçeği ortaya çıkardı: "Mustafa Evci bir kütüğün üzerinde onu keserken kaçtım. Korktuğum için söyleyemedim.

Çorum'da bir hafta önce kaybolan ve önceki gün bir eve yapılan baskında vücudundan parçalar bulunan 10 yaşındaki ilköğretim öğrencisinin arkadaşının da vahşetten kaçarak kurtulduğu ortaya çıktı. Y. D. adlı öğrenci, savcıya verdiği ifadesinde, "Bizi bir şey göstermek amacıyla eve götürdü. Sonra Recep'i bıçakla kesmeye başladı. Bir kütüğün üzerinde parçalarken, ben de fırsattan yararlanıp kaçtım. Korktuğum için de kimseye söylemedim" dediği öğrenildi.

EVİNE ÇAĞIRDI
Üçtutlar Mahallesi Osmancık 1. Sokak No 14'de bulunan Celep Apartmanı'nın 3. katındaki Mustafa Evci'nin (32) ikamet ettiği eve yapılan baskın sonucu ortaya çıkan vahşet, dün yeni bir boyut daha kazandı. Evde yapılan aramada bilek hizasından kesilmiş şekilde bulunan el ve parmakların, bir hafta önce ortadan kaybolan 10 yaşındaki Recep Çıkık'a ait olduğu belirlendi. Korkunç cinayet Çıkık'ın arkadaşı Yasin Demirbaş'ın ifadesi ile çözüldü. Demirbaş, olay günü arkadaşı Çıkık'la birlikte sokakta oynarken, Evci'nin "Bir şey gösterme" bahanesi ile kendilerini eve çağırdığını, eve girdikten sonra da Evci'nin Çıkık'ı bıçakla doğrayıp, bir kütük üzerine yatırdıktan sonra da vücudunu parçaladığını anlattı. Katil zanlısı şizofreni hastası Mustafa Evci'nin yapılan sorgusunda olayla ilgili tek kelime söylemediği belirtildi.POLİSLERE ANLATTI: Recep'le birlikte Mustafa Evci'nin evine giden Y.D. gördüğü dehşeti anlattı. Dün polislerle birlikte olay yerine giden küçük Y.D. bir haftalık suskunluğunu ise şöyle anlattı: Çok ama çok korkmuştum.Evci'nin sadece "Ben Arjantin'e, Nijerya'ya, Hindistan'a gidiyorum" şeklinde sözler sarfettiği, zaman zaman kendi kendine sessizce konuştuğu kaydedildi.

"OĞLUMU ASSINLAR"
Recep Çıkık adlı çocuğu öldürmek suçundan tutuklanan şizofreni hastası Mustafa Evci'nin annesi Şehriye Evci de oğlunun bu duruma düşmesinde babası Hüseyin Evci'yi suçladı. Anne Evci, "Ciğerim yanıyor. Oğlum Mustafa kendini de beni de yaktı. Oğlumu iple assalar acımam. Ben masum çocuklara acıyorum. Allah Recep'in anne ve babasına sabır versin" dedi. Babası Hüseyin Evci ise cinayetle ilgili tüm soruları cevapsız bırakırken, oldukça üzgün olduğu gözlendi. Cinayete kurban giden Recep Çıkık'ın gözü yaşlı babası Hayrettin Çıkık ise, Ankara'dan gelecek DNA sonuçlarını öğrenmeden çocuğunun öldüğüne inanmayacağını söyledi. Dertli baba Çıkık, "Perişan durumdayım. Ev başıma yıkılıyor. Eve giremiyorum" diye konuştu.

DNA DOĞRULAYACAK
Çorum Emniyet Müdürü İsmail Karaman da, Recep Çıkık'ın cinayete kurban gittiğini yakın arkadaşı Y.D.'nin ifadelerinden anladıklarını, bu konuda kesin karar verebilmek için Ankara Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'na gönderdikleri organ parçalarından gelecek sonucu beklediklerini söyledi. Karaman, "Recep'in anne ve babasından kan ve saç örnekleri aldık. DNA testi yapılacak. Ayrıca Recep'in organlarını laboratuvara gönderdik. Olayı tıbbenBir haftadır aranan 10 yaşındaki Recep Çıkık vahşice öldürülmüş.kesinleştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Çorum'daki korkunç cinayetin izleri bulundukça vahşetin boyutları da ortaya çıkıyor. Katil zanlısı şizofren hastasının 10 yaşındaki Recep'i kütüğün üzerinde kestiği anlaşıldı. Evde bulunan kanlı bir kütük ise vahşetin boyutlarını ortaya çıkardı. Sapığın küçük çocuğu kütüğün üzerinde parçalara ayırdığı anlaşılırken, böbrek ve kalp parçaları olduğu sanılan bazı organ kalıntıları da korkunç bir şüpheyi de beraberinde getiriyor. Mustafa Evci'nin küçük çocuğun bazı organlarını yediğinden şüphelenen polis, şimdi bu iddialarla ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak için cesedin parçalarını arıyor.

KANLI GÖMLEĞİ...
4 gündür kayıp olan Recep Çıkık'ın cesedini bulmak için geniş çaplı bir araştırma başlatan emniyet güçleri, merkeze bağlı Karabürçek Köyü yakınlarındaki Çorum Belediyesi çöplüğünde arama yaptı. Polisler binanın arka tarafında bulunan bahçeyi belediye ekiplerine kazdırarak uzun süre ceset aradılar. Evde bulunan kanlı gömlek ve bir çift ayakkabının da, bir haftadır kayıp olan Recep Çıkık'a ait olduğu belirlendi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamasının ardından akşam saatlerinde, geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edilen Hüseyin Evci, burada gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. Tutuklanan Evci'nin sürekli olarak kendi kendine konuşması dikkat çekti.

Mustafa DEMİRER - MERKEZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Afrikumkapı!
 Kendi ağzıyla yakalandı
 Kalplerin efendisi Türk Kalangos
 Zırhlı BMW'yi zırh delici mermilerle taradılar
 10 sanıklı 41 tanıklı faili meçhul
 "Çocuklarımızı hırsız yapacaklar"
 Lastik patladı: 2 ölü
 100 kaçak bir evde
 atv zirveden inmiyor
 Şeytana uydu, fidanı soldurdu
 İki çocuk kayboldu
 Astımlı tutuklu hayatını kaybetti
 Alo SABAH İstanbul
 İyi ki doğdun
 Başımız Sağolsun
AHMET HAKAN COŞKUN
"Çek lan elini kızın elinden!" operasyonu
Tam da zina...
EMRE AKÖZ
Zevahiri kurtarmak
Avrupa Birliği'ne girmeye...
REFİK DURBAŞ
Küresel terörizm...
Dünyanın neresinde, ne amaçla...
SAVAŞ AY
Siirtliler ne istiyor?
Siirt'ten canlı yayın yaptım...
Ya kaybersek
Ya kaybersek
Sezonun ilk haftasındaki Çaykur Rize beraberliğinin ardından ligde...
Saidou nihayet
Saidou nihayet
Hagi'nin 6 maçta sadece bir kez 18'e aldığı ancak bugüne kadar...
Uzlaşma stratejisi Siirt'te şekillendi
Başbakan, Verheugen'le toplantıya zinayı tartışmak değil İlerleme...
Zina gündeme gelmeyecek'
Başbakan Erdoğan, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu Başkanı ile birlikte...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.