kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Türkiye'nin önünde engel kalmadı'
Meclis Pazar günü toplanıyor
Borsa patladı

'Türkiye'nin önünde engel kalmadı'

Başbakan Tayip Erdoğan'ın AB'yi ikna için çıktığı tur olumlu başladı. Erdoğan'la Brüksel'de bir görüşme yapan AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Verheugen Türkiye'nin önünde bir engel kalmadığını ve Türkiye'nin artık tamamlamak zorunda olduğu bir koşulun bulunmadığını vurguladı.

Taraflar görüşme sonrasında düzenledikleri basın toplantısında şöyle konuştu:

Erdoğan AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Günter Verheugen ile yaptığı görüşmenin çok samimi ve çok verimli geçtiğini vurgulayarak sözlerine başladı. Görüşmeden çok memnun bir şekilde ayrıldığını söyleyen Erdoğan bu görüşmenin 6 Ekim'deki ilerleme raporuna iyi bir alt yapı oluşturacağını umduğunu söyledi.

Erdoğan şöyle devam etti: "Son iki yılda çok iyi ilerlemeler kaydettik ve Türkiye'ye dair çok önemli kararlar aldık. Hükümetimiz şu ana kadar hiçbir şeyi aksatmadan yürüttü. Uyum noktasında attığımız adımları uygulamada da atmak için çaba sarf ediyoruz. Bu noktada Verheugen'in bize önemli destekleri olmuştur. Şimdi ise Türkiye olarak gerek İstinaf mahkemeleri ile ilgili, gerek TCK ile ilgili önemli bir reform noktasındayız. İki kanunumuz var. Bunlardan birisi CMUK diğeri ise İnfaz yasası. Onlar da şimdi alt komisyonda. Bu süreçteki ciddi adımlarımızı atmakta kararlıyız. Yeniden gözden geçirme kararı verdik ve bunların adımını atıyoruz. Verheugen'a gösterdikleri için ve süreci büyük bir olgu ile takip ettikleri için teşekkür ediyorum."

VERHEUGEN:TÜRKİYE İÇİN ENGEL KALMADI

Erdoğan'dan sonra söz alan Verheugen, Türkiye'yi ilgilendiren çok önemli ve olumlu açıklamalarda bulundu. Çok yapıcı bir toplantı geçirdiklerinin altını çizen Verheugen kalan sorunlara çözüm bulduklarını ve Türkiye'nin önünde bir engel kalmadığını vurguladı.

Verheugen sözlerine şöyle devam etti: "Sayın dostum Erdoğan'dan aldığım güvenceler benim çok net tavsiyeler verebilmeme neden olacak. Son ziyaretimde hassasiyet gösterdiğim bazı noktaların altını çizmiş, size 'Ceza Yasası'ndan bahsetmiştim. İkinci bir konu da Türkiye'de işkence iddiaları idi. Bunun üzerine Türkiye'ye uzmanlarımızı gönderdik. Yaptıkları inceleme sonucunda Türkiye'de devlet kontrolünde bir işkence olayına rastlanmadığı ortaya çıktı. Bana göre Türkiye için masa üzerinde bir engel kalmamıştır ve Türkiye'nin tamamlaması gereken başka bir engel kalmamıştır. Bu yüzden bunu sağlayan Erdoğan'a olan hayranlığımı tekrar vurgulamak istiyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. "

ERDOĞAN: MECLİS PAZAR GÜNÜ TOPLANACAK

Başbakan Erdoğan, Romano Prodi ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de devrim niteliği taşıyan çalışmalar yaptıklarını bir kez daha vurguladı. Erdoğan, Brüksel'e yapacağı ziyaretin ardından bu konuda açıklama yapacağını zaten ilettiğini belirtti. Bugünkü görüşmelerden sonra AKP grubu olarak TBMM'yi olağanüstü görüşmeye çağırma kararı almış bulunuyoruz" diyerek TBMM'nin olağanüstü toplanacağını onayladı. Erdoğan ayrıca "Pazar günü İstinaf mahkemeleri, TCK ve infaz yasasında kalan eksiklikleri konuşmak için toplanma kararı aldık. Arkadaşlarım bu kararı şu anda alıp Pazar günü toplanmamızı sağlayacaktır." dedi.

PRODİ: RAPOR ADİL VE OBJEKTİF OLACAKTIR

Başbakan Tayip Erdoğan AB için yaptığı temaslara Verheugen'den sonra Romano Prodi ile görüşerek devam etti. Kısa süren görüşmenin ardından açıklama yapan taraflardan Prodi, Erdoğan'a kendilerine büyük bir imkan verdikleri için Erdoğan'a müteşekkir olduğunu söyledi. Türkiye ile AB arasındaki ikili ve bölgesel konuları ele aldıklarını belirten Prodi 6 Ekim'de yayınlanacak Türkiye raporunun ''tarafsız ve adil'' olacağını söyledi ve bunu daha önce Türkiye'ye yaptığı ziyaretinde dile getirdiğini vurguladı. Prodi, raporu, 6 Ekim'de yayımlanmasından sonra, parlamentoya sunacağını söyledi.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İstanbul Üniversitesi'nde bir dönem sona erdi
 'Rehine Türkler'e dua ediyoruz'
 Üstün zekâlılara darbe
 Torunlar sarayda buluştu
 Yasemin annesine verildi
 Okulda dayakçı öğretmen kâbusu
 'Çakıcı'ya pasaport'a tutuklama
 Yangın helikopterleri Ukrayna'yı sarstı
 Alibeyköy'de yıkım startı alındı
ERDAL ŞAFAK
Kim kurşun sıkıyor?
Ayağına kurşun sıkmak. Hem de iki...
ÖMER LÜTFİ METE
Firmamız gururla sunar
Hoşgörünüze sığınarak bugün...
UMUR TALU
Figaro'nun düğünü!
Le Figaro, Fransa'da "merkez sağ"...
Bakandı, 'kazayla' başbakan oldu
Başbakan Guy Verhofstadt'ın dün trafik kazası geçirerek kaburgalarını...
Karnede 14 zayıf var
Başbakan Erdoğan bugün Belçika’da AB liderlerini ikna turuna çıkıyor.
Alex'i tanımıyorum
Alex'i tanımıyorum
Sarı-lacivertli futbolcunun ismini Türkiye'de duyduğunu söyleyen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.