kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Oğlunu yitiren Prof. Judea Pearl, Los Angeles'daki California Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi...
'Rehine Türkler'e dua ediyoruz'
Haber kovalarken kurban olmuştu...

O Türkler için dua ediyorum

Kafası kesilerek öldürülen gazeteci Daniel Pearl'ün babası Irak'ta rehin tutulan 10 Türk işçiye destek için mektup yazdı.

İki buçuk yıl önce El Kaide'nin kafasını keserek öldürdüğü gazeteci Daniel Pearl'ün babası Judea, SABAH için özel olarak kaleme aldığı mektupta Türk halkına seslendi, teröre karşı dayanışma çağrısı yaptı:

İKİ TÜRK IRAK'TA EKMEK PARASI İÇİN ÇALIŞIYORDU
"Ekmek parası için Irak'ta çalışan Murat Yüce ve Durmuş Kurdereli barbarca öldürüldü. Şimdi ellerinde 10 Türk işçi daha var. Onların serbest bırakılması için dua ediyor, kurtulacakları anı umutla bekliyoruz...

İNFAZ GÖRÜNTÜLERİ ARTIK YAYINLANMASIN
"Irak'taki cinayetler teröristlerin tüm insanlığı hedef aldığını gösteriyor. Hepimize iş düşüyor. İnfaz görüntüleri yayınlanmasın, din adamları vahşeti açıkça kınasın ki onları 'akıl dışı krallıkları'na geri gönderelim."


'Rehine Türkler'e dua ediyoruz'

El-Kaide'nin Pakistan'da başını keserek öldürdüğü Wall Street Journal muhabiri Daniel Pearl'ün ailesi SABAH aracılığıyla Türk halkına destek mektubu yolladı 10 Türk rehinenin serbest bırakılması için dua eden Judea ve Ruth Pearl, "Türk halkını teröristlere boyun eğmediği ve Irak'taki yardımları için selamlıyoruz" dedi.

11 Eylül Olayı'nın ardından Pakistan'da El-Kaide tarafından başı kesilerek öldürülen Wall Street Journal muhabiri Daniel Pearl'ün ailesi SABAH aracılığıyla Türk halkına açık mektup yolladı. Pearl ailesi, Wall Street Journal'ın parlak muhabirlerinden 38 yaşındaki Daniel Pearl'ün ölümünün ardından tüm çabalarını yeni kurdukları Daniel Pearl Vakfı aracılığıyla medeniyetler arası diyaloğu güçlendirmeye yöneltmişti. SABAH'a konuşan Profösör Judea Pearl, Irak'ta yaşanan terörizmin "İslam adını lekelediğini" belirterek, "Gerçek Müslümanlar bu cinayetlere tepki gösteriyor. Kuzey Osetya'da yaşananlardan sonra da böyle oldu" dedi.

ATATÜRK MODELİ
Dr. Judea Pearl ve eşi Ruth Pearl, SABAH aracılığıyla yolladıkları mektupta, teröre karşı duyulan nefretin evrensel dili oldu. Oğlunun ölümünden bu yana Türkiye'yi daha yakın incelediğini söyleyen baba Pearl, "Kendime sorup duruyorum. Nasıl olur da Müslüman dünya Atatürk'ü model almaz? Aynı soruyu yakın dostum New York Times yazarı Thomas L. Friedman'a da yönelttim ve cevabı 'Atatürk Arap değil Türk olduğu için onu örnek almıyorlar!' oldu" dedi. Dr. Judea Pearl ve eşi Ruth Pearl, Türk halkına destek amacıyla kaleme aldıkları mektup şöyle:

ÜZÜNTÜ VE ACI
"Türk halkına Açık Mektup, Dünyanın her yerinden milyonlarca duyarlı vatandaş gibi biz de ekmek parasını dürüstçe kazanmak için Irak'ta inşaat işinde çalışan Türk vatandaşları Murat Yüce ve Durmuş Kurdereli'nin barbarca öldürülmesinden üzüntü ve acı duyduk. İki buçuk yıl önce oğlumuzun vahşice öldürülmesinin tüm dünyada şok ve öfke yarattığı sırada, masum insanların hayatının bir daha asla pazarlık unsuru olarak kullanılmayacağını umuyorduk. Yanılmışız... Aynı zamanda medeni dünyanın kendi zulmüyle övünen şeytanın yeni duruşuna karşı kendini korumak için birlik içinde hareket edeceğini umuyorduk. Yanılmışız...

HEDEF MEDENİ TOPLUM
Irak'taki son seri cinayetler; Murat Yüce ve Durmuş Kundereli'nin öldürülmesi, 10 Türk kamyon şoförünün rehin alınması ve Amerikalı Eugene Armstrong'un infaz edilmesi, bu yeni çılgınlığın sadece bir ülkeyi, bir politikayı ya da kurumu hedef almadığını kanıtlıyor. Medeni toplumun özünü hedef alıyor. Hepimizi hedef alıyor. Ve hepimiz tarafından durdurulmalı... Her kökenden gelen insanlar olarak bizler, bu barbarca davranışları, o geldikleri "akıl dışı krallığa" geri püskürtmek için ayağa kalkmalıyız ve birlikte hareket etmeliyiz.

SİZİN YANINIZDAYIZ
Ne Türk insanlarının keder ya da öfkesi ne de başka bir teselli, Murat Yüce ve Durmuş Kurdereli'nin ailelerinin acılarını hafifletmeye yetmez. Ancak sizi temin etmek isteriz ki bu yeni çılgınlık dalgasını durdurmak için kararlı ve sabırlı insanlardan oluşan ve sürekli büyüyen bir topluluk sizin yanınızda. Yaşadığımız trajediden bu yana geçen iki buçuk yıldır, Müslümanlar'dan, Hıristiyanlar'dan ve Yahudiler'den fışkıran ve barbarlığa karşı mücadele ederek bize "güçsüz olmadığımızı" kanıtlayan kaygılara tanık olduk. Toplumu korumak için yapabileceğimiz bir çok şey var. Birincisi, medyayı - özellikle Arap medyasını-teröristlerin oluşturduğu imaj ve propagandayı yayınlarken sorumlu davranması çağırıyoruz. Unutmayın ki, seslerinin duyulması, teröristleri güçlendiriyor ve daha çok şiddet ve zulüm için arzularını arttırıyor. İkincisi, uluslararası liderleri, "medyatik infazları" (masum insanların bir talep karşılığı öldürülmesi) yasal ve ahlaki suç olarak ilan etmeleri için uyarabiliriz.

NEFRETİ YOK EDELİM
Üçüncüsü, tüm mezheplerin din liderlerinden, bu suçların büyük bir günah olduğunu ve bu günahı işleyenlerin cehennem ateşinde yanacağı ya da Tanrı katında cezalandırılacağını beyan etmelerini istemeliyiz. Dördüncüsü, kendi hayatımıza bakarak, kültürel diyalog amacıyla, ülkelerdeki ve toplumlardaki farklara saygı duyarak, bu suçları oluşturan nefreti yokedebiliriz. Türk halkını teröristlerin şantajlarına boyun eğmediği ve Irak'ın yeniden inşasına katkılarından dolayı selamlıyoruz. Türk halkına ailemizin zor günlerinde verdiği destek, ve şu anki hoşgörü ve uzlaşı çabalarımıza katkılarından ötürü teşekkür ederiz.

İNSANLIĞIN ZAFERİ
Şu anda rehin tutulan 10 Türk işçinin zarar görmeden serbest bırakılması ve silah altındaki diğer rehinelerin Iraklı insanların normal hayata dönmeleri için çalıştıkları önemli işlerine geri dönmelerine izin verilmesini umuyor ve dua ediyoruz. Murat Yüce ve Durmuş Kundereli'nin anısı kalplerimizi güçlendirsin ve insanlığın zaferi bizleri teselli etsin.
Judea ve Ruth Pearl

ANKARA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Türkiye'nin önünde engel kalmadı'
 İstanbul Üniversitesi'nde bir dönem sona erdi
 Üstün zekâlılara darbe
 Torunlar sarayda buluştu
 Yasemin annesine verildi
 Okulda dayakçı öğretmen kâbusu
 'Çakıcı'ya pasaport'a tutuklama
 Yangın helikopterleri Ukrayna'yı sarstı
 Alibeyköy'de yıkım startı alındı
ERDAL ŞAFAK
Kim kurşun sıkıyor?
Ayağına kurşun sıkmak. Hem de iki...
ÖMER LÜTFİ METE
Firmamız gururla sunar
Hoşgörünüze sığınarak bugün...
UMUR TALU
Figaro'nun düğünü!
Le Figaro, Fransa'da "merkez sağ"...
Bakandı, 'kazayla' başbakan oldu
Başbakan Guy Verhofstadt'ın dün trafik kazası geçirerek kaburgalarını...
Karnede 14 zayıf var
Başbakan Erdoğan bugün Belçika’da AB liderlerini ikna turuna çıkıyor.
Alex'i tanımıyorum
Alex'i tanımıyorum
Sarı-lacivertli futbolcunun ismini Türkiye'de duyduğunu söyleyen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.