kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ben oyuncuyum demek yürek ister
Ben oyuncuyum demek yürek ister

Bir dönem müzik programı sunan, sonra haber bültenlerinde aktüel haberlere imza atan Öykü Serter, son olarak geçen sezon Akademi Türkiye ile karşımıza çıkmıştı. Serter, şimdi de daha önce kariyer planlarında olmayan bir işi yapıyor. 'İstanbul Şahidimdir' adlı dizide kendisi gibi 'delikanlı bir abla'yı canlandıran taze oyuncu Serter, "Sunucu olarak kalmayı tercih ederim" diyor.

Radyoculuk ile başlayan profesyonel çalışma hayatına sunuculuk ile devam eden ve Akademi Türkiye'deki performansı ile dikkatleri üzerine çeken Öykü Serter, şimdi de "İstanbul Şahimdir" adlı dizide ilk kez oyunculuğunu konuşturuyor. Tarsus Amerikan Koleji'nde başlayan arkadaşlıkları dostluğa dönüşen 3 genç kadının var olma, aşık olma, ya da olamama serüvenlerini anlatan dizide "Ela" karakterini canlandıran Serter, bu diziyi kabul etmesindeki en önemli nedenin kendi yaşam hikayesini andırması olduğunu söylüyor. Serter, "Ben de Ankara'dan İstanbul'a yaşam mücadelesi vermeye geldim. Bildiğim bir şeydi, çok zorlanacağımı hiç düşünmedim" diyor.

* Sunuculuk dışında seni ekranlarda ilk kez görüyoruz. Nasıl gelişti bu dizi projesi? Ben daha önce hiç set görmemiş bir insanım. Böyle bir projede yer almak da aklımda yoktu. Ancak Akademi bitmek üzereyken Meral Okay ayak üstü hikayeden bahsetti. Bana anlattığı karakteri kendimle çok bağdaştırdım. Çünkü ben de Ankara'dan kalkıp İstanbul'a hayat mücadelesi vermeye geldim. Yani bu bildiğim bir şeydi, çok zorlanacağımı düşünmedim. Zaten daha önceden de böyle bir şeyi tecrübe etmek istiyordum. Dersler alıyordum ama hep "Bu işe biraz saygı gösterelim, gerçekten oyuncu olanlar yapsın" düşüncesini taşıyordum. Ancak Meral Okay yaparsın deyince ben de "Hadi bakalım, ya vezir ya rezil olacağız" deyip kabul ettim.

* Hiç ya yapamazsam gibi bir düşünce olmadı mı içinde? Korkmadın mı yani? Hayır korku yaşamadım. Proje muhteşemdi. Yönetmen muhteşemdi. Her şey dört dörtlük düşünülmüştü yani. Bir ev yaptılar bize Nişantaşı'nda ben o evde gerçekten oturmak isterim. Dolayısıyla eksik kalan bir tarafı yoktu projenin. Beni düşündüklerine göre bir bildikleri vardır herhalde dedim.

* Sete ilk gittiğinde ne yaptın peki? Çünkü önceden bir deneyimin yoktu... Kamerayı sunuculuktan dolayı tanıyorum. Dolayısıyla 'eyvah ne yapacağım şimdi' gibi bir düşüncem olmadı. Bir tek problem yaşadım; o da hep kameranın içine oynadığım için kamera ile çok fazla göz göze geliyordum. Gerçi bunu hala biraz yaşıyorum ama zamanla düzeleceğine inanıyorum. Onun dışında ilk sahnede tabii ki çok heyecanlandım ama olana kadar prova yapıldığı için "Eyvallah bu iş olana kadar yapılıyorsa yaparız tabii" dedim kendi kendime.

* Rol arkadaşların ile aran nasıl? Hepsi ile aram çok iyi. Zaten ben ilk sete girdiğimde hepsine 'lütfen her şekilde bana eleştiri yapın. Hatta 'olmuyor güzelim sen bu işten vazgeç' de diyebilirsiniz' dedim. Kısacası çok çömez bir şekilde gittim sete ve hep de öyle kalacağım. Zaten şunu anladım ki 'ben oyuncuyum' demek gerçekten yürek istiyor.

* Onlardan herhangi bir eleştiri aldın mı peki? Özellikle Emre Kınay çok güzel şeyler söyledi. Zaten ilk bölümü hep beraber izledik. Ama ben kendimi beğendim ya da beğenmedim diyemem tabii çünkü nasıl bir kriteri var bu işin bilmiyorum. Ailem bile 'bu kadarını beklemiyorduk' dedi. Ama gelen tepkiler çok iyi şimdilik. Olumsuz herhangi bir eleştiri almadım şu ana kadar.

* Dizide canlandırdığın "Ela" ile hangi yönlerin özdeşleşiyor? Ela da biraz delikanlı bir abla. Yani benim gibi. Bu nedenle çok zorlanmıyorum canlandırırken. Ama bana Nişantaşı kokoşunu oyna deselerdi yapamazdım gibi geliyor. Ela diğerlerine nazaran daha yol gösteren, akıl veren, daha abla gibi biri. Ancak Ela'nın dış görünüşüne baktığın zaman, hayattan keyif alan, bir şeyleri sorun etmeyen biri olduğunu görüyorsun. Bu nedenle zorlanmıyorum. Bana uzak bir karakter değil.

* Rolüne nasıl hazırlanıyorsun? İnsanlar herhalde kendilerince hazırlanmak için bir yöntem buluyor. Ben de kendimce deneye yanıla öğreniyorum. Senaryoyu devamlı yazıyorum. Zaten okuldan beri her şeyi yazarak çalışırım. Öyle daha rahat ezberliyorum. Hiç de zorlanmıyorum. Onun dışında bir şey yapmıyorum. Her bölümde daha da iyi olacağıma inanıyorum.

SUNUCU KALMAYI TERCİH EDİYORUM
* Rutkay Aziz, Emre Kınay gibi çok iyi oyuncularla oynuyorsun. Onlardan neler öğreniyorsun?
Ben saygıya çok önem veriyorum. Bu işte onay almak hakikaten çok zor. Şimdi şimdi anlıyorum bu işin ne kadar zor olduğunu. Çok da şaşırıyorum açıkçası bazı insanlara. Nasıl çıkıp da 'ben oyuncuyum, oyunculuk benim hayatım' diyebiliyorlar. Ben sadece sunucu kalmayı tercih ediyorum. Dahil olabildiğim için de kendimi şanslı hissediyorum o kadar.

* En çok zorlandığın bölüm hangisiydi? Bu işin mesaisi beni çok yoruyor. Ama şikayetçi değilim. Alışıcağım elbet. Zaten daha ilk bölümden dansöz kıyafeti giyip oynadım, nişanlımla öpüştüm, arkadaşım vurulduğu için ağladım. E daha ne olsun. Teker teker gelin dedim ama...

* Dizinin ilerleyen bölümlerde cüretkar sahneler verilse ya da sana ters gelen bir şeyler olsa çekinmeden oynar mısın? Benim hayata bakış açım çerçevesinde bana ters gelen bir şey olmaz. Eğer öyle bir şey gerekirse çekinmem. Sonuçta olmadığın bir şeyi oynuyorsan bunun senin gerçek hayatında da üzerinde taşımanı gerektirecek bir durumu yoktur bence.

* Daha önce benim işim sunuculuk ben bunun için yaratılmışım diyordun. Şimdi fikrin değişti mi? Hayır ben radyoculukla başladım çalışmaya. Sonra sunuculuğa geçtim. Şu anda radyo benim için ne ise oyunculuk da o. Yani ikisi de benim için hobi. Ben oyunculuğa işim bu deme hakkına sahip değilim. O başka bir aşk. Ben o aşkı bulabilmek için en az o usta oyuncular kadar vakit geçirmeliyim.

ÖYKÜ YAZICIOĞLU

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kamera karşısında tahrik oluyorum
 Ünlüler zaten çiftlikte yaşıyor
 Britney gizlice evlendi mi?
 Londra, Noel'i 'Ney'le kutlayacak
 Serseri'de yaşanan aşk meğer gerçekmiş...
 Kendi Çiziyor Kendi Giyiyor
 İzmir'de hayranlarıyla buluştu
 Benzerlikleri babalıklarını ele veriyor
 Aşka dair bilmediğimiz gerçekler de varmış!
 Günümüz kadınının özgüven anlayışı
 Giyinmek de bir sanattır
 Geleneksel, stilize ve elitist
 İstanbul'da festival mevsimi
 Dansınızı seçin
 Ciwan Haco yeniden Türkiye'de
 Larry Coryell Babylon'da
 Bach Günleri devam ediyor
 İstanbul Sinema Rehberi
 Ajanda
 Bu Geceki Nöbetçi Eczaneler
AYŞE ÖZYILMAZER
Amerika yolları taştan, Nehir'i tanımadım baştan!
Benim...
HAKAN & UTKU
Yeni zina diyalogları
1- Rıza lan, ne olacak lan bu...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Terörizmin kaderi sizin ellerinizdedir!
Terör aslında...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Piliç güveç
Sirke, 1 çorba kaşığı...
Kalp sağlığı için renkli gıdayı seçin
Kalp sağlığı için renkli gıdayı seçin
Columbia Üniversitesi New York Presbyterian Hastanesi'nde yaptığı...
Buğra yaza evleniyormuş
Buğra yaza evleniyormuş
Şenay Akay'la evliliği süresince magazin dünyasının gündeminden...
Büyük aşk sona mı erdi?
Büyük aşk sona mı erdi?
Uzun zamandır birlikte olan Cem Yılmaz ve işletmeci sevgilisi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.