Lezzet Güneşi
Piliç güveç Sirke, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, safran, kimyon ve karabiberi karıştırın. Etleri bu marinat ile bulayıp, en az 30 dakika dinlendirin. Kalan yağı ısıtıp, soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Domatesleri katıp karıştırın ve bir fırın kabına yayın. Etleri fırın kabındaki malzemenin içine katın. Etli kırmızıbiberler ile sarmısakları etlerin arasına yerleştirin. Suyu gezdirip önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pul kırmızıbiber serpip, maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 paket piliç kalça kuşbaşı * 25 ml. elma sirkesi * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çay kaşığı safran * 2 tatlı kaşığı kimyon * 1 tatlı kaşığı karabiber * 2 adet soğan * 2 adet büyük boy domates * 2 adet etli kırmızıbiber * 6 diş sarmısak (kabuklu) * 300 ml su (kaynar) * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber * 5 sap maydanoz
Kuşkonmaz çorbası Etlerin üzerine 10 cm su çıkana kadar kaynar su ilave edin. 15 dakika hızlı, 10 dakika da hafif ateşte haşlayın. Kendi suyunda soğuduktan sonra suyunu süzüp, ayırın. Etlerin derilerini alın ve lokmalar halinde doğrayın. Yağı eritip, havuçları 5 dakika soteleyin. Unu ekleyin, karıştırarak orta hararette yüzeye hava kabarcıkları çıkana kadar pişirin. Ilık piliç suyunu yavaş yavaş ilave edin ve karışım hafif koyulaşıncaya kadar üzeri açık olarak yaklaşık 10 dakik kaynatın. Etleri ve kuşkonmazları da ilave edip, üzeri açık olarak 5 dakika daha kaynatın. Krema, sirke, yumurta ve naneyi bir kapta karıştırıp, yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar çırpın ve çorbaya ilave edin. Çorbayı tekrar ısıtın ve servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 paket piliç kalça kuşbaşı * 25 ml. elma sirkesi * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çay kaşığı safran * 2 tatlı kaşığı kimyon * 1 tatlı kaşığı karabiber * 2 adet soğan * 2 adet büyük boy domates * 2 adet etli kırmızıbiber * 6 diş sarmısak (kabuklu) * 300 ml su (kaynar) * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber * 5 sap maydanoz
PÜF NOKTASI *Hazırladığınız pudingi soğuturken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, puding sıcakken üzerine toz şeker serpin ya da devamlı karıştırarak soğutun.
*Evinizdeki menekşelerin daha çok çiçek vermesini istiyorsanız, toprağına yumurta kabukları karıştırın. Böylece menekşeleriniz daha sağlıklı ve daha güzel çiçekler açacaktır.
|