kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Piliç güveç
Sirke, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, safran, kimyon ve karabiberi karıştırın. Etleri bu marinat ile bulayıp, en az 30 dakika dinlendirin. Kalan yağı ısıtıp, soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Domatesleri katıp karıştırın ve bir fırın kabına yayın. Etleri fırın kabındaki malzemenin içine katın. Etli kırmızıbiberler ile sarmısakları etlerin arasına yerleştirin. Suyu gezdirip önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pul kırmızıbiber serpip, maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
*
1 paket piliç kalça kuşbaşı
* 25 ml. elma sirkesi
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı safran
* 2 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 2 adet soğan
* 2 adet büyük boy domates
* 2 adet etli kırmızıbiber
* 6 diş sarmısak (kabuklu)
* 300 ml su (kaynar)
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 5 sap maydanoz

Kuşkonmaz çorbası
Etlerin üzerine 10 cm su çıkana kadar kaynar su ilave edin. 15 dakika hızlı, 10 dakika da hafif ateşte haşlayın. Kendi suyunda soğuduktan sonra suyunu süzüp, ayırın. Etlerin derilerini alın ve lokmalar halinde doğrayın. Yağı eritip, havuçları 5 dakika soteleyin. Unu ekleyin, karıştırarak orta hararette yüzeye hava kabarcıkları çıkana kadar pişirin. Ilık piliç suyunu yavaş yavaş ilave edin ve karışım hafif koyulaşıncaya kadar üzeri açık olarak yaklaşık 10 dakik kaynatın. Etleri ve kuşkonmazları da ilave edip, üzeri açık olarak 5 dakika daha kaynatın. Krema, sirke, yumurta ve naneyi bir kapta karıştırıp, yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar çırpın ve çorbaya ilave edin. Çorbayı tekrar ısıtın ve servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
*
1 paket piliç kalça kuşbaşı
* 25 ml. elma sirkesi
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı safran
* 2 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 2 adet soğan
* 2 adet büyük boy domates
* 2 adet etli kırmızıbiber
* 6 diş sarmısak (kabuklu)
* 300 ml su (kaynar)
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 5 sap maydanoz

PÜF NOKTASI
*Hazırladığınız pudingi soğuturken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, puding sıcakken üzerine toz şeker serpin ya da devamlı karıştırarak soğutun.

*Evinizdeki menekşelerin daha çok çiçek vermesini istiyorsanız, toprağına yumurta kabukları karıştırın. Böylece menekşeleriniz daha sağlıklı ve daha güzel çiçekler açacaktır.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 19-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 18-09-2004
 Sıcak salata   / 17-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 16-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 15-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-09-2004
 Dereotlu kek   / 13-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 12-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 11-09-2004
 Meyveli kurabiye   / 10-09-2004
AYŞE ÖZYILMAZER
Amerika yolları taştan, Nehir'i tanımadım baştan!
Benim...
HAKAN & UTKU
Yeni zina diyalogları
1- Rıza lan, ne olacak lan bu...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Terörizmin kaderi sizin ellerinizdedir!
Terör aslında...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Piliç güveç
Sirke, 1 çorba kaşığı...
Kalp sağlığı için renkli gıdayı seçin
Kalp sağlığı için renkli gıdayı seçin
Columbia Üniversitesi New York Presbyterian Hastanesi'nde yaptığı...
Buğra yaza evleniyormuş
Buğra yaza evleniyormuş
Şenay Akay'la evliliği süresince magazin dünyasının gündeminden...
Büyük aşk sona mı erdi?
Büyük aşk sona mı erdi?
Uzun zamandır birlikte olan Cem Yılmaz ve işletmeci sevgilisi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.