kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Hayatımın akışı değişmeyecek'
Tümörü dostlarına e-posta ile bildirdi
Türkiye feminizmi ondan öğrendi

Sen yenersin Duygu

Beyin tümörü teşhisiyle tedavi altına alınan yazar Duygu Asena "Sevgi çemberindeyim, yazmaya devam" diyor.

Depresyon sanısıyla psikiyatriste giden Duygu Asena'nın beyin MR'ında iki kitle saptandı. Biyopside, biri iki santim çapındaki kitlelerin beyin tümörü olduğu ortaya çıktı.

ÖNCE İLAÇ TEDAVİSİ SONRA RADYOTERAPİ
Asena'nın doktoru Beyin Cerrahı Ali Zırh, ilaç tedavisine başlandığını sonra da radyoterapi uygulanacağını söyledi, "Bu tür tümörlerde hastanın moral faktörü çok önemli" dedi. Ameliyat için karar 1.5 ay sonra verilecek.

"MORALİM İYİ, HAYATIM ESKİSİ GİBİ SÜRECEK"
Duygu Asena da moralinin iyi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Dostlarımın yoğun ilgisi ve sevgisiyle çevrelenmiş haldeyim. Hayatım eskisi gibi sürecek. Yazılarıma da devam edeceğim."


'Hayatımın akışı değişmeyecek'

Gazeteci-yazar Duygu Asena'nın beyninde tümör bulunduğu kesinleşti. Dün hastaneden taburcu edilen Asena, moralinin çok iyi olduğunu söyledi Çalışmaya devam edeceğini ve hayatının akışını değiştirmeyeceğini belirten Asena, "1.5 ay tedavi olacağım. Sonra ameliyata karar verilecek" dedi Gazeteci-yazar Duygu Asena'nın beyninde tümör bulunduğu kesinleşti. Dün hastaneden taburcu edilen Asena, moralinin çok iyi olduğunu söyledi Çalışmaya devam edeceğini ve hayatının akışını değiştirmeyeceğini belirten Asena, "1.5 ay tedavi olacağım. Sonra ameliyata karar verilecek" dedi.

Bir ay önce aniden rahatsızlanan 32 yıllık gazeteciyazar Duygu Asena'nın beyninde tümör olduğu kesinleşti. Amerikan Hastanesi'nde 4 gün süreyle tedavi gören Asena'nın beynindeki kitleye yapılan biyopsinin sonucu dün alındı. Biyopsi raporu, Duygu Asena'nın beyninde 2 santimetre çapında bir tümör olduğunu doğruladı.

3 GÜN HASTANEDE KALDI
Bir dönem Türkiye'deki kadın hareketinin simgesi olan ve çok sayıda eseri bulunan 58 yaşındaki Duygu Asena, beyin tümörü teşhisi konmasının ardından, hemen taburcu oldu. Evinden görüştüğümüz Duygu Asena, hastanede bütün vücudunda 3 gün süreyle kanserli tümör arandığını, beyindeki kitlenin başka bir organdan yayılmış olması şüphesiyle uzun süre araştırma yapıldığını ifade etti.

'HAYAT DEVAM EDİYOR'
Diğer organlarında kansere rastlanmayan Duygu Asena'nın beynindeki 2 santimetre çapındaki tümöre ise öncelikle ilaç, sonrasında da radyasyon tedavisi uygulanacak. Bir ay öncesine kadar son derece sağlıklı olduğunu vurgulayan Asena, "Daha önce depresyon geçirdiğim için, içine düştüğüm tuhaflık duygusunu yine depresyon sandım. Önce psikiyatrıma başvurdum. O benden hemen bir beyin MR'si çektirmemi istedi. Çektirdim ve beynimde 2 milimetre ve 2 santimetre çapında 2 kitle saptandı. Hemen Amerikan Hastanesi'ne başvurdum. Dr. Ali Zırh, beni tedaviye aldı. Üç gün hastanede yattım. İğneyle biyopsi yapıldı ve teşhis konuldu. Beyin tümörü olduğu kesinleşti. Ama moralim çok iyi. Hayatımı hiç değiştirmeden, günlük hayatıma devam edeceğim" dedi.

DOKTORU: MORAL ÇOK ÖNEMLİ
Asena'nın tedavisini üstlenen beyin cerrahı Ali Zırh ise, hastasının moralinin çok iyi olduğunu söyleyerek, "Tümör bir başka organdan yayılmış değil. Beyin dokusu kaynaklı bir oluşum. Ama tedavisi başladı. Önce ilaç tedavisi, sonra radyoterapi yapacağız. Bu tür tümörlerde, hastanın moral faktörü çok önemli" dedi.

'SAĞLIĞIMA DİKKAT EDERİM'
Sağlığına çok dikkat ettiği bilinen ve 58 yaşında olmasına rağmen ayda beş kere seyahat edebilecek kadar dinamik olan Asena, önceki yıllarda verdiği röportajlardan birinde, dinçliğini nasıl koruduğunu şöyle anlatmıştı: "Cildimi korumak için mutlaka gece temizliyorum. Çok iştahlı olmama rağmen her zaman yediklerime dikkat ettim. Güneşlenmem. Haftada 3-4 kez yaz-kış yüzüyorum."

DİDEM ÜNSAL

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 AB'den TCK uyarısı
 TCK son anda çekildi
 İşkence görenlere mesaj hattı açıldı
 AB heyeti işkence iddası için Ankara'ya geldi
 İHV Temsilcisi Ve Doktoruna Gözaltı
 Neşter'de bir Yargıtay üyesine 'çekil' iması
 Bar cinayetinde 30'ar yıl istendi
 Ercan Arıklı'nın öldüğü kazada şoför ağır kusurlu
 Yerel gazeteciye 'Rant' kurşunu
 Bakırköy'de ücretsiz gösteri
 Bahçeşehir'de görev değişimi
AHMET HAKAN COŞKUN
Bir tahtırevanın yıktığı imaja dair
Ali Babacan...
UMUR TALU
Elçi'ye zeval!
Dün "sünnet" arası verdikten sonra,...
Basayev üstlendi iddiası
Osetya'nın Beslan kentinde düzenlenen kanlı okul baskının Çecen...
Kerkük Irak'ın Kosovası
Kerkük'te nüfus sayımı yaklaştıkça tansiyon yükseliyor. ABD'li bir...
Önce siyah sonra beyaz:1-1
Önce siyah sonra beyaz:1-1
UEFA 1. Tur ilk maçında Cordoba'yı ilk dakikalarda kaybeden,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.