kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TCK son anda çekildi
İmama konuşma yasağı AKP'yi çatlattı ama çıktı
Dini kisveler yasadan çıktı, üstsüzler kurtuldu
Kumaya hapis kalktı Nataşa çalıştıran yandı
Çocuk fuhuşuna ağır ceza

Son dakika sürprizi

AKP grubu, "Hukukun hukuk zemininde tartışılmadığı" gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu Tasarısı'nı Anayasa Komisyonu'na göndererek geri çekti.

Zina tartışmalarına kilitlenen Türk Ceza Kanunu Tasarısı'nı AKP son anda geri çekti. Kararı açıklayan Komisyon Başkanı Toptan, "Tasarıyı CMUK ve infaz yasasıyla birlikte ele alacağız" dedi.

"TÜRKİYE HAZIR DEĞİL"
Adalet Bakanı Çiçek de kararla ilgili olarak, "Türkiye hukuku hukuk zemininde tartışmaya henüz hazır değil. Hazır olduğunda konuyu soğukkanlı bir şekilde ele alacağız" diye konuştu.


TCK son anda çekildi

TCK'yı görüşmek için Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıran AKP, zina suçu AB'ye üyelik sürecine endekslenince tasarıyı Adalet Komisyonu'na çekti CMUK ile İnfaz Yasası'nı da yeni TCK'ya ekleyerek bir paket halinde yasalaştırmayı kararlaştıran hükümet bu sayede sorunu dondurmuş oldu.

Türk Ceza Kanunu (TCK) tasarısını görüşmek üzere TBMM'yi 14 Eylül'de olağanüstü toplantıya çağıran AKP Grubu, zina tartışmaları AB'ye üyelik sürecine endekslenince son dakika sürprizi ile tasarıyı Adalet Komisyonu'na geri çekti. CMUK ve Ceza İnfaz tasarılarını TCK ile bir paket halinde yasalaştırmayı kararlaştıran hükümet bu sayede sorunu dondurdu. AKP'nin bu kararı, CHP'de rahatsızlık yaratırken Başbakan Erdoğan, "Her şey yolunda. Merak etmeyin" mesajı verdi. Geliştirilen ara formülle hükümet, hem 6 Ekim'de açıklanacak İlerleme Raporu öncesi Avrupa Birliği ile sorun yaşamaktan hem de parti tabanı karşısında da zor duruma düşmekten kurtuldu.

'CİNSEL SADAKATSİZLİK'
TCK'nın tam üyelik müzakerelerine başlanması için bir ön koşul olmadığını düşünen Hükümet, AB'den zina suçuyla ilgili sert mesajlar gelince dün gün boyu çözüm arayışına girdi. Zina suçu yerine "cinsel sadakatsizlik" tanımını getirerek krizi aşmayı planlayan AKP kurmayları CHP'nin "uzlaşmanın bozulmasını kabul edemeyiz" tepkisi üzerine sürpriz bir adım attı. Başbakan Erdoğan'ın "Kamuoyuna angaje olduk" sözlerini de dikkate alan AKP yöneticileri "zina" sözünden geri adım atmak yerine "geri çekme formülü" geliştirdi. TBMM'de dün bu nedenle baş döndürücü bir zina trafiği yaşadı. Zina konusunda iki parti arasında varılan mutabakat bozulunca Türkiye'ye dönen Erdoğan olaya el koydu. Başbakan'ın, "Türk aile sistemini korumak için gerekeni yapmalıyız" sözü üzerine, AKP yöneticileri, "zina suçu"nu tasarıya eklemek için önerge hazırladı. AKP'liler öncelikli olarak dün 11.00'de toplanması gereken Genel Kurul'un çalışma saatini erteledi. Ardından Adalet Bakanı Çiçek, Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan ve bakanlar arasında görüş alışverişi yapılırken, milletvekillerine "Zina önergesi gelebilir. Genel Kurul'da olun" bilgisi verildi. Erdoğan'la görüşen AKP yöneticileri bir önerge hazırlandı. Önergede, zina yerine "cinsel sadakatsizlik" ifadesi kullanılması ve eşini aldatanlara 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi hükümleri yer aldı. AKP'liler, bu önergeyi CHP'ye iletip destek istedi. CHP karşı çıkınca önerge Genel Kurul'da verilmedi.

İKİ MADDE KALMIŞTI
Zina suçu ile AB arasında bağ kurulmasını istemeyen AKP, 343 maddesi geçen tasarının son iki maddesi olan yürürlük maddelerine gelindiğinde tasarıyı Adalet Komisyonu'na çekti. Tasarının, neden komisyona çekildiğini Komisyon Başkanı Toptan açıkladı. Toptan, "Adalet Komisyonu'nun gündeminde Ceza Muhakemeleri Usulü ile Ceza İnfaz tasarıları bekliyor. TCK ile bu iki düzenleme bir paket. Üçünün bütünlük içinde çıkması için tasarıyı komisyona geri çekiyoruz" dedi.

MUTABAKAT TAM DEĞİLDİ
TCK tasarısının ele alındığı Genel Kurul'da 219'uncu madde görüşülürken, AKP milletvekili Ersönmez Yarbay'ın da aralarında bulunduğu bazı vekillerin ret oyu kullandığı görüldü

Zübeyde YALÇIN - Hülya KARABAĞLI / ANKARA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 AB'den TCK uyarısı
 'Hayatımın akışı değişmeyecek'
 İşkence görenlere mesaj hattı açıldı
 AB heyeti işkence iddası için Ankara'ya geldi
 İHV Temsilcisi Ve Doktoruna Gözaltı
 Neşter'de bir Yargıtay üyesine 'çekil' iması
 Bar cinayetinde 30'ar yıl istendi
 Ercan Arıklı'nın öldüğü kazada şoför ağır kusurlu
 Yerel gazeteciye 'Rant' kurşunu
 Bakırköy'de ücretsiz gösteri
 Bahçeşehir'de görev değişimi
AHMET HAKAN COŞKUN
Bir tahtırevanın yıktığı imaja dair
Ali Babacan...
UMUR TALU
Elçi'ye zeval!
Dün "sünnet" arası verdikten sonra,...
Basayev üstlendi iddiası
Osetya'nın Beslan kentinde düzenlenen kanlı okul baskının Çecen...
Kerkük Irak'ın Kosovası
Kerkük'te nüfus sayımı yaklaştıkça tansiyon yükseliyor. ABD'li bir...
Önce siyah sonra beyaz:1-1
Önce siyah sonra beyaz:1-1
UEFA 1. Tur ilk maçında Cordoba'yı ilk dakikalarda kaybeden,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.