kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TCK tasarısında çocuklara ilişkin maddeler ve çocuklar
Panik atak hastası arttı mı?
Bu satırlar sizlerin!
TCK tasarısında çocuklara ilişkin maddeler ve çocuklar

TCK tasarısında çocuklara ilişkin maddeler ve çocuklar

Yeni Türk Ceza Kanunu Yasa Tasarısı'nda tüm bu yukarıda sıralanan sorunların yasal kapsamları ve çözüm için gerekli düzenlemelerin çoğu yerine getiriliyor görünmektedir. Reşit olmayanla cinsel ilişki başlığını taşıyan 104'üncü madde, bir çocuk-genç psikiyatrisi uzmanı ve bir anne olarak beni rahatsız etti.

Madde 104- Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocuklarla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Cinsel ilişki kurma yaşı gittikçe düşüyor ve ergen gebelikleri artıyor. Bu önemli ve değişmesi gereken bir gerçek ve tüm dünyanın çözmeye çalıştığı bir sorundur. Gençlere cinsel bilgiler vererek, aileleri eğiterek tüm dünya bu sorunu çözmeye çalışıyor.


Bir yandan yayınlar, pornografi, filmler gençleri erken cinsel deneyime itiyor. Durum bu şekildeyken, 15-18 yaş arasında olan bir kız ve erkek cebir, tehdit ve hile olmaksızın, yani kendi istekleriyle cinsel ilişkide bulunduğunda, şikayet üzerine, bu gençlerden, muhtemelen erkek olanın 6 ay - 2 yıl arası hapis cezası ile cezalandırılması bu sorunu engelleyecek midir? Bir çeşit cinsiyet ayrımcılığı yapmış, kız çocuklarının daha erken olgunlaştığı bilimsel gerçeğine ve erkek çocuktan aynı yaşta olmalarına karşın, erkek olduğu için daha "olgun ve akıllı" olmasını beklemiş ve cinsler arası eşitlik yasalarına karşı gelmiş olmaz mıyız? 15-18 yaş arası bir genci, yaptığımız yanlış eğitimle erken yaşta, yine kendisi gibi yanlış eğitim almış kız arkadaşıyla, her iki tarafın isteği sonucu cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı, okulundan, işinden, ailesinden yani yaşamını olumlu hale getirebilecek her şeyden kopartmak doğru mudur? Ve ileride gerçek suçlar işlemesini öğrenebileceği, olumsuz alışkanlıklar edinebileceği, toplumdan kopacağı hapishaneye göndererek hangi sorunu engellemiş olacağımızın doğru yanıtını bulamadım. Bu maddenin kaldırılmasının erken cinsel ilişkiyi teşvik olacağını savunanlar olabilir. Bunu savunanların sadece bir gün için gazete okumalarını, film seyretmelerini, bazı edebi eser olarak yayınlanan kitapları gözden geçirmelerini, basında topluma örnek diye sunulan "ünlüleri" izlemelerini öneririm. Eğer kontrol edebileceğimiz şeyleri yeterince kontrol edemediğimiz, eğitimi iyi veremediğimiz için, bunları düzeltmek yerine, bir gencin yaşantısını olumsuz olarak değiştirmenin olayı çözebileceğine inançları devam ederse bu madde aynen kalabilir. Ya da bu maddeyi değiştirip, zor olan yöntem seçilebilir. Aslında tasarıda yer alan müstehcenlik ve fuhuşa ilişkin maddeler bu konuda atılmış güzel adımlar olarak görünmektedir. Müstehcenlik maddesinde yer alan sanatsal ve edebi eserlerin sınırlarının uzmanlarca belirlenmesi olumluluğu arttıracaktır. Bazı çocuk öyküleri ve ebedi eser olarak isimlendirilen yayınların müstehcen içerikler taşıdığı görülmektedir. Çocuklara direkt olarak ulaşan bu yayınların da denetlenmesi, onları cezalandırmaktan daha doğru bir yol olacaktır.

Kanunlar sadece bizi ilgilendirmiyor, çocuklarımızı, yani geleceğimizi de ilgilendiriyor. İzlemek ve çocuklarımızın haklarını savunmak zorundayız. Çocuk hakları beyannamesini kanunlaştırma zamanı geldi. Haydi büyükler göreve!
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İlk elenen isim Seda Üren olur
 Larespark Otel çalışanları eğlendi
 Ajanda
 Hangi burcun kadını erkeğinden ne bekler?
 Şimdi sanat liseleri moda
 Aktör Rob Lowe kansere savaş açtı
 Nick Cave ikinci kez İstanbul'da
 Venedik'te serenat yapmak yasaklandı
 Metroseksüelliğin kitabını yazdı
HAKAN & UTKU
Ünlüler Çiftliği'nden olası haberler
* Seren Serengil'in...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Çanak köfte
Kıyma, soğan, ekmek,...
Çocuk ve yaşlılara özel bakım şart!
Çocuk ve yaşlılara özel bakım şart!
Bağışıklık sistemi zayıf olan küçük çocuklar ve yaşlılar, içinde...
Yaşlılara grip aşısı öneriliyor
Yaşlılara grip aşısı öneriliyor
Yaşlılarda kışın enfeksiyonlara yakalanma riski artıyor. Bu nedenle,...
Kümes ve duş kabini tamam sıra tavuklarda
Kümes ve duş kabini tamam sıra tavuklarda
atv'de yayınlanan Ünlüler Çiftliği'nde lüks yaşama alışkın simaların...
Jennifer'ı takip ediyor
Jennifer'ı takip ediyor
Geçtiğimiz gece bir davete katılan assolist Petek Dinçöz, ilginç...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.