kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Metroseksüelliğin kitabını yazdı
Metroseksüelliğin kitabını yazdı
Metroseksüellere öneriler:

Metroseksüelliğin kitabını yazdı

Metroseksüel erkekler nasıl yaşar, ne yer, ne içer, ne giyerler? Son zamanlarda Türkiye'de hatta tüm dünyada en çok konuşulan konulardan biri olan metroseksüellik, Gazeteci Semra Kardeşoğlu'nun "Metro-seksüel Erkekler" adlı kitabı ile netlik kazanıyor.

Artık metroseksüel erkeklerin de bir el kitabı oldu. Bakımlı, kentli ve iş güç sahibi metroseksüllerin yaşam biçimlerini, ne yiyip içtiklerini, nerelere 'takıldıklarını', toplumun onlara bakışını anlatan "Metroseksüel Erkekler" adlı kitap, konuyu enine boyuna masaya yatırıyor. Gazeteci Semra Kardeşoğlu'nun 6 aylık araştırmasının sonunda Alfa Yayınları'ndan çıkan kitabı, "hijyenik Ayşe teyzelerin" çocuklarıyla ilgili ilginç bilgiler içeriyor. Kitapta, Tan Sağtürk, Mahsun Kırmızıgül gibi milli metroseksüellerin dışında birçok ünlü işadamıyla yapılmış röportajlar da bulunuyor. Erkekleri baştan yaratan 4-K ittifakı yani kozmetikçiler, kuaförler, kadınlar ve konfeksiyoncularla da konuşup metroseksüelleri daha yakından tanıma fırsatı bulan Kardeşoğlu, merak edilen tüm soruların cevabını vermiş. Ama kitabın "(d)elikanlı adamların göremeyeceği yerlerde" okunmasını şart koşarak...

EŞLERİNİ ALDATMIYORLAR
Kardeşoğlu kitabında metroseksüellerin ortak özelliklerini şöyle anlatıyor: "Önemli bir bölümü 20-35 yaşlarında. Üst yaş sınırı ise 45. Sadece dış görünüşten ibaret olmayan metroseksüellerin çoğu üniversite mezunu. Çok okuyor, araştırıyor ve geziyorlar. Gelirleri ise orta ve üzeri. Bakımlarına verdikleri önem parayla doğru orantılı olarak artıyor. Evliliğe karşı olmasalar da çoğunluğu bekar. Nedeni ise 'doğru kadın' arayışı içinde olmaları. Metroseksüel erkeklerin en iyi taraflarından biri de eşlerini ya da sevgililerini aldatmamaları ve ev yaşamını tercih etmeleri. Yaptığı araştırmalar sonucunda duygusal oldukları kanısına varan Kardeşoğlu'na göre, hislerini çabuk dışavuruyorlar. Kızgınlıklarını ve sevinçlerini yüzlerinden okumak mümkün.

KADINLARIN YAKIN DOSTU
Metroseksüellerin ilgili alanlarına gelince, spor olmazsa olmazları... Çiçek yetiştirmekten koleksiyon yapmaya kadar birçok hobileri var. En önemli özellikleri, kadınlar tarafından bir dost olarak seviliyor ve aranıyor olmaları. Daha çok eğitimli, yaratıcı sektörde çalışan kadınlar tarafından fark ediliyorlar. Metroseksüel erkeklerin kadınsı özellikler sergilemekten çekinmediklerini söyleyen Kardeşoğlu, "Kendilerine metroseksüel denmesine kızmıyorlar ama tepki gösterdikleri şey, efemine ve gaylerin metroseksüel olarak gösterilmesi" diyor. Metroseksüel erkekleri "E-man", "Ironic man" ve "Care man" diye üçe ayıran Kardeşoğlu, bu tipleri şöyle açıklıyor: "Eman'ler internete çok meraklılar. Mail şifrelerini bile kırabiliyorlar. Evlerinde son sistem ses sistemleri var. Ironic-man'lar kendilerini bulmaya çalışıyor. Stadyumlara değil galerilere gidiyorlar. Car-man'ler kendilerini her anlamda 'yıkıyor'. David Beckham bu tarza giriyor, her hafta manikür yaptırıp, saçını değiştiriyor." Peki ya bizdeki metroseksüller? Semra Kardeşoğlu'na göre birinci sırada Kenan Doğulu var. Mahsun Kırmızıgül, Serdar Bilgili, Mustafa Sarıgül, Mustafa Sandal ve Okan Bayülgen ise en bilinen metroseksüeller. Kardeşoğlu, "Kırmızıgül hem kendine bakıyor hem de kırılgan ve duygusal. Onunla yaptığım röportajda, bakımına özen gösterdiğini, metroseksüelliğin cinsel tercih değil, yaşam biçimi olduğunu söyledi. Ona göre Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız da metroseksüel" diye konuşuyor.

PERVİN METİN MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İlk elenen isim Seda Üren olur
 Larespark Otel çalışanları eğlendi
 Ajanda
 Hangi burcun kadını erkeğinden ne bekler?
 Şimdi sanat liseleri moda
 Aktör Rob Lowe kansere savaş açtı
 Nick Cave ikinci kez İstanbul'da
 Venedik'te serenat yapmak yasaklandı
 Panik atak hastası arttı mı?
HAKAN & UTKU
Ünlüler Çiftliği'nden olası haberler
* Seren Serengil'in...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Çanak köfte
Kıyma, soğan, ekmek,...
Çocuk ve yaşlılara özel bakım şart!
Çocuk ve yaşlılara özel bakım şart!
Bağışıklık sistemi zayıf olan küçük çocuklar ve yaşlılar, içinde...
Yaşlılara grip aşısı öneriliyor
Yaşlılara grip aşısı öneriliyor
Yaşlılarda kışın enfeksiyonlara yakalanma riski artıyor. Bu nedenle,...
Kümes ve duş kabini tamam sıra tavuklarda
Kümes ve duş kabini tamam sıra tavuklarda
atv'de yayınlanan Ünlüler Çiftliği'nde lüks yaşama alışkın simaların...
Jennifer'ı takip ediyor
Jennifer'ı takip ediyor
Geçtiğimiz gece bir davete katılan assolist Petek Dinçöz, ilginç...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.