kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İŞTE FAY ÜZERİNDEKİ TARTIŞMALI OKUL VE BENZİN İSTASYONU İNŞAATLARI
Büyükşehir'de istasyon krizi!

Pendik'teki fay hattında bulunan benzin istasyonuna önce onay çıktı. Ardından, inşaat CHP'nin ikazıyla durduruldu, ruhsat izni meclise gitti. İstasyon sahipleri ise hattaki bina ve okulu emsal gösterip kriz yaratıyor.

Pendik'te tehlike çanları... Seyfettin ve İrfan Savaş'a ait, Pendik Şeyhli Mahallesi Ankara Caddesi'ndeki arsaya, benzin istasyonu yapılmasına, İmar Komisyonu "uygundur" görüşü verirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, CHP'den gelen tepkilerin ardından inşaatı ve ruhsat iznini şimdilik durdurma kararı aldı. Ancak istasyon sahibi İrfan Savaş kendilerinin bu talebi Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü'nün raporuna göre yaptıklarını belirterek, "Rapor olumlu olduğu için uzun uğraşlar ve masraflarla çalışmalarımızı son aşamaya getirdik. Meclis'ten de onay alındığına göre problem kalmamıştır. Aynı hat üzerinde önceden yapılan yüksek bina ile bir okul emsal teşkil etmektedir" ifadelerini kullandı.

MECLİS ONAY VERDİ
Bütün uyarılara rağmen, fay hattındaki bir parsele İmar Komisyonu "uygundur" görüşü verirken, teklif, Meclis'te yapılan oylamada da oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece, Pendik Şeyhli Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde bulunan, Seyfettin veİSTASYON SAHİPLERİ OKULUN DIŞINDA BU YÜKSEK BİNAYI DA EMSAL GÖSTERİYORİrfan Savaş'a ait "1" numaralı parselin planları değiştirilerek, benzin istasyonu yapma izni verildi.

PLANLAMA KARŞI ÇIKTI
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ağustos ayı son oturumunda gündeme alınan İmar Komisyonu raporunda ise, belediyenin ilgili müdürlüklerinin "tehlikeye" dikkat çeken olumsuz görüşleri yer alıyor. Deprem beklenen bir fay hattının bitişiğinde, istasyon yapılmasının uygun olmayacağına dikkati çeken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü, şu görüşü bildirdi: "Muhtemel bir İstanbul depreminde harekete geçmesi beklenen bir fay hattının bitişiğinde akaryakıt ve servis istasyonu, halk ve çevre sağlığı açısından tehlike unsurudur. Bu nedenle tarafımızca olumlu bir rapor verilmesi mümkün değildir."

CHP'DEN TEPKİ
Fay hattına benzin istasyonu yapılmasına CHP'li Belediye Meclis üyeleri de karşı çıktı. CHP Grup Sekreteri Bahtiyar Kuru, bu plan hakkında şunları söyledi: Bunu anlamak mümkün değil. Belediyenin kendi bürokratlarının son dereceİNŞAAT ŞİMDİLİK DURDURULDU AMA... Pendik Şeyhli Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde okul ile yan yana yapılan benzin istasyonu, ortalığı karıştırdı. CHP Grup Sekreteri Bahtiyar Kuru, belediyenin kendi bürokratlarının son derece tehlikeli bulduğu durumu, Meclis'in kabul ederek hata yaptığını söylüyor.Benzin istasyonunun yan tarafında bulunan yüksek bina ile okul, istasyon sahipleri tarafından emsal olarak gösteriliyor.tehlikeli bulduğu bu durumu maalesef meclis üyesi arkadaşlar kabul etti. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Böyle tehlikeli işlerle vatandaşın huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yok." Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü ile Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün raporları birbirine aykırı. Afet İşleri Genel Müdürlüğü aksini savunmasına rağmen; Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü, Savaş Petrol Ürünleri'ne gönderdiği yazıda, "İlgili parsel1/5000 ölçekli jeoloji ve yerleşime uygunluk haritalarında Gf-YU ile gösterilen Gözdağ formasyonuna ait yerleşime uygun alanlarda kalmaktadır. Anılan parselde söz konusu 1/5000 ölçekli plan tadilatının jeolojik olarak uygun olduğu müdürlüğümüz görüşüdür" açıklamasını yapıyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 3 kurumdan bir kez daha rapor isteyip, izin iptalini yeni haliyle bir kez daha Meclis oylamasına sunacak.

Gülcan DEMİRCİ / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Biz bize benzeriz
 Komiser şaşırdı: Fakir de AB istiyor
 Savcılık esrarengiz olayın peşinde
 Makiniste 30 ay hapis istendi
 Türk'ün kalbini Türk diyeti korur!
 Jetler Konya'yı salladı
 Demiryolu sabotajı son anda önlendi
 Boğaz'a batık tehdidi
 İstanbul'a 15 bin derslik daha şart
MEHMET BARLAS
Verheugen'a teşekkür etmeliyiz
Avrupa Birliği Komiseri...
UMUR TALU
Ama... ve amanin!
Bir zaman Ertuğrul Özkök çok...
Avustralya elçiliği bombalandı
Avustralya'nın Endonezya büyükelçiliğine bombalı saldırı düzenlendi.
'Kontrol direnişçilerde'
Felluce, Ramadi, Necef, Samarra... Irak'ta direniş yayılıyor. ABD...
Ne destan ne hüsran
Ne destan ne hüsran
Gürcistan beraberliği sonrası bir yenilgi 2006 finallerini zora...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.