kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BEYZA BEBEĞE MEYVE SUYU Başbakan Erdoğan’ın Bursa Karacabey’deki açılışlarının hemen her aşamasında törene çocuklar da bir şekilde dahil oldu. Erdoğan önce ,Beyza Çiftçi adlı 8 aylık bebeği kucağına aldı ve eliyle meyve suyu içirdi.
'Bir öksürükle zatürree olmuyoruz'

Başbakan Erdoğan, petrol fiyatlarının 50 dolara yaklaşmasına rağmen, ekonominin ayakları üzerinde durabildiğini hatırlattı. Erdoğan "Ekonomi artık bir öksürükte hastalanmıyor. O devirler sona erdi" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DSİ tarafından 7 ayrı ilde yaptırılan 18 sulama tesisi ve göletin ortak açılışını Bursa'nın Karacabey ilçesi, Yenisarıbey köyünden yaptı. Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Artık hapşırınca hasta olan değil, kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomiye sahibiz" dedi. Başbakan Erdoğan'ın dün yoğun bir gündemi vardı. Önce 18 göletin açılışını yapan Erdoğan sırasıyla, Nestle ve Sütaş fabrikalarının ek tesis açılışlaarına da katıldı. Öğle saatlerinde Ata uçağı ile Bursa Yenişehir Havaalanı'na gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada kendisini bekleyen helikopterle Karacabey'in Yenisarıbey köyüne geçti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de katıldığı 18 sulama tesinin ortak açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, geçmişte Türkiye'de popülist yatırımlar yapıldığını belirterek, "Eskiden sadece popülist yaklaşımlar uğruna, siyaset uğruna lüzumsuz yatırımlar yapıldı. İktidarımız hepsini düzene koymuştur" diye konuştu.

PARALAR CEBİNİZDE KALIYOR
Türkiye'nin ekonomide arzulanan noktaya ihracatta geleceğini, hedeflerinin ihracatta zirve yapmak olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Gelişmeler onu gösteriyor.Geçen yıla göre çok iyi noktaya geliyoruz. Bakınız nasıl bir Türkiye'yi devraldık, şimdi neredeyiz." dedi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Biz görevi devraldığımızda enflasyon yüzde 30'du. Şimdi, Ağustos'ta yüzde 10. Fark nerede? Cebinizde. Cebinizdeki paranın alım gücü o kadar artıyor. Türkiye en çok faiz ödeyen ülkelerden birisisi. 42 milyar dolar geçen sene ödedik. Göreve geldiğimizde bileşik faiz yüzde 69'du. Şimdi yüzde 25. aradaki fark yüzde 44 bu kimin cebinden çıkıyordu, sizin, vatandaşın, işçinin, köylünün emeklinin, dulun yetimin cebinden çıkmıyordu. Şimdi bu para cebinde kalıyor. Erdoğan, Türkiye'de bazı yorumcuların felaket tellallığı yaptığına dikkat çekerek, ' Bu ülke yüzde bin 500 faizleri gördü. Artık o günler geride kaldı.' dedi. Erdoğan şunları söyledi: "Bakın dünyada petrol fiyatlarında, varili elli dolara çıktı. Eskiden olduğu gibi öksürdüğü zaman zatürree olan, hasta olan değil, ayakları üzerinde duran bir ekonomiye sahibiz. Bunu yakalayan bir Türkiye var." dedi.

BEN HESAP ADAMIYIM
Başbakan Erdoğan, Türkiye'de en çok sıkıntısını çekilen konunun verimli arazilerin sulanması olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu araziler 3-4 ürün verirken niye 1-2 ürün versin. Bu sorunun cevabını aradık. İktidarımız bunun cevabını veriyor. Ürünlerimiz taban fiyatlar itibariyle düşük görünüyor. Bu pankartların, değerlendirme yorumlama açısından haklı nedenleri olabilir. Buğdayda bir yıl önce bir alırken, bugün 4 almanın bereketini bolluğunu niçin konuşmuyoruz? Kazancımızda güzel artışlar var. Erdoğan, çiftçilere seslenirken 'Durmadan hep ver yok. Bedava maot veriyoruz. Bunu konuşmuyorsunuz' diye sitemde bulundu. Erdoğan şunları söyledi: 'Hesapların hepsini yaptım, daha çok para kazanıyorsunuz. Allah arttırsın. Biz hesap kitap adamıyız. Ama ülkenin bütün sıkıntılarını birlikte paylaşacağız. Durmadan hep ver ver yok. Bedava mazot veriyoruz. Bunu konuşmuyorsunuz. Onun için samimi olacağız" dedi.

Umut TÜTÜNCÜ - Bülent CİVANOĞLU / MERKEZ

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Vergide sınıra dayandık artık yeni artış olmaz
 Karacabey'de açtı, 18 ilden izlendi
 Türkler kabul etmeyince, yabancılar geldi
 'Borçlularla bu hafta masaya oturacağız'
 Özel TIR'larla il il dolaşıp yeni silahlarını tanıttılar
 Dubai'de iş yapana bedava danışman!
 Temmuz ayında en fazla turist Almanya'dan geldi
 Cari açık için 2 farklı yorum
 Kredi kartlarının faizini bilmiyoruz
 Bin Türk işadamı, AB'ye mesaj gönderecek
 Köprülere destek için geri sayım
 Bozuk para cüzdanına dönüş
 Hazine iki ihale yapacak
 Fiskobirlik, Hazine'ye 250 trilyon lira aktardı
 Karadeniz otoyolu için kredi tamam
GÜNTAY ŞİMŞEK
Cepçilerde kavga başlıyor
Türkiye'de cep telefonu...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Üç yıllık trend finalde değişir mi?
Yılın üçte ikilik...
Sanal alemde 'Havyar Çetesi' kurdular
Haberiniz olmadan kredi kartınızla milyarlarca liralık havyar alınmış...
Gökhan Özen ve üç adamı cezaevinde
Bir kişinin dövülmesi olayına karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan...
Yargıtay Başkanı'nın yerinde olsam çıkar konuşurum
Yargıtay Başkanı'nın yerinde olsam çıkar konuşurum
Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk "Yaşananlara rağmen ben olsaydım,...
İstanbullu muhalifler bastırdı, karar alındı
İstanbullu muhalifler bastırdı, karar alındı
İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun görevden alınması...
IMKB
E: 20,775 D:% 1.21
DOLAR
S: 1,507,000 D:% -0.20
EURO
S: 1,823,000 D:% -0.65
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.