kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Atina 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balık restoranlarında İstanbul'un top 10'u
Balık restoranlarında İstanbul'un top 10'u
Favori mekânlarından vazgeçmiyorlar

Balık restoranlarında İstanbul'un top 10'u

İstanbul'da yüzlerce balık restoranı var. Çoğu Boğaz'ın kıyısında, çok lüks ve pahalı. Ama bütün bunlar bir balık restoranının iyi olması için yeterli değil. Balık taze ve lezzetli, servis de güler yüzlü olmazsa olmaz. İşte bu kriterlere sahip İstanbul'un 10 en iyi balık restoranı.

1-Kuruçeşme Park Fora
12 yıldır Kuruçeşme'deki yeşil parkın içinde, Boğaz'ın hemen dibinde hizmet veren Park Fora, bu sezonun en beğenilen restoranlarından biri. "Mesleğe başladığımda komi bile değildim, Tarabya'daki tavernalarda masalara buz ve ekmek bırakırdım" diyen Ali Rıza Yılmaz'ın ortağı olduğu Park Fora, büyük bir profesyonellikle yönetiliyor. En titiz müşterilerin burayı tercih etmesini Yılmaz şöyle açıklıyor: "Bizi özel kılan yeni tatlarımız, servis ve yemekteki kalitemiz, elbette standartımız."

2-
Rumeli Hisarı İskele

Rumelihisarı'nda 1991 yılından bu yana hizmet veren İskele Restoran, İstanbullular'ın en sevdiği balık restoranlarından. İskele'nin genç müdürü Bulut Pekgöz mekânın özeliklerini şu şekilde anlattı: "Bizi en özel kılan şey hizmet. Hizmeti mükemmel bir şekilde veriyoruz. Bizde farklı yemekler bulunur. Bu yemekleri de iyi bir şekilde sunduğumuzda ortaya kalite çıkıyor. Örneğin; buradaki patlıcan salatasını başka bir yerde yemeniz imkansız. Manzaranın da çok büyük önemi var tabii ki." Mekânın en beğenilen yemeği; 'tuzda levrek'. Levrek buğulama, kılıç şiş, lagos şiş, mekanın diğer favori yemekleri arasında sayılabilir.

3- Tarabya Kıyı
Sosyetenin yoğun ilgi gösterdiği Tarabya Kıyı, aynı zamanda Türkiye'nin en temiz ve en hijyenik koşullarda çalışan restoranlarından biri. Yemekleri mükemmel. Tek dezavantajı; yola çok yakın ve bu nedenle gürültülü olması. Geri kalan her şey çok güzel. Sahibi Yorgi de çok içten ve güleryüzlü. Hülya Avşar, Cavit Çağlar, Ajda Pekkan, Tansu Çiller, Gülben Ergen gibi simaların da gözdesi olan restoranda balık ve deniz mahsülleri üzerine her çeşit yemek ve meze bulunuyor.

4-Tarabya Le Pecheur
İstanbul'un en güzel manzaralı restoranı olarak gösterilen Le Pecheur, aynı zamanda da en büyük balık restoranı. Tam bin 600 kişiyi ağırlayabiliyor. Fransızca'da balıkçı anlamına gelen Le Pecheur'un yemeklerinde İspanyol mutfağı hakim. Le Pechuer'u Azmi Biberoğlu yönetiyor.

5-Arnavutköy Balıkçı Hasan
Hasan Azderoğlu'nun bir yıl önce açtığı Balıkçı Hasan, farklı bir tarz uyguluyor. Restoranda Girit mutfağı hakim. Arnavutköy'de Boğaz'a hakim manzarası, kaliteli hizmeti, güleryüzlü personeli, Balıkçı Hasan'ı kısa sürede İstanbul'un en iyi balıkçıları arasına soktu.

6- Kuzguncuk İsmet Baba
Temizlik, kalite, hizmet, her şey mevcut İsmet Baba'da. Üstüne üstlük çok da ucuz. Her kesimden insanın tercih ettiği restoranda olmayan deniz ürünü, olmayan meze, olmayan balık çeşidi yok.

7- Çatana
Bostancı sahilinde dört yıldır hizmet veriyor. Hasan Gürpınar'ın sahibi olduğu Çatana'nın mönüsü gerçekten dikkate değer... Levrek beyti, akya, balık pizza, balık pastırması ve tereyağ dondurması gibi yemek, meze ve tatlılar Çatana'ya özgü lezzetleri oluşturuyor.

8- Giritli
Sultanahmet sahilindeki Giritli Restoran, deniz ürünleri ve mezeleriyle ünlü. Adından da anlaşılacağı gibi Girit'e özgü yemek ve mezelerin sunulduğu restoran, Ege mutfağını seven ve deniz mahsülleri tutkunlarının değişmez adresi.

9- Papalina

Ataköy Marina'nın içinde bir yıl önce açılan Papalina, adını Ayvalık'tan çıkan küçük ama leziz mi leziz bir balıktan alıyor. Bu balık İstanbul'da sadece bu restoranda bulunuyor.

10- Cibalikapı
Salaş balıkçıları sevenlerin gözdesi bir mekân daha, Cibalikapı. Adından da anlaşılacağı gibi, adını bulunduğu tarihi Cibalıkapı semtinden alan restoranda, aşçılar balıklar üzerinde harikalar yaratıyor. Düğmeli ahtapotu ve kalkanı çok meşhur.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Erdoğan'ın düğününde onun da şöhreti arttı
 Ünlü mankenler bu kez tamamen kapalı
 Ayten Abla başkan FB şampiyon!!
 Dünyanın en garip oteli
 Ezon, Kuzumaç'tan üç çocuk yapacak
 Sertab ve Fazıl Say aynı sahnede
 Çingenelerin kralları geliyor
 Rock'n Dark başladı
 Bir bardak içkiyle bütün gece pazar elbiseleriyle bütün sene
 Erkeklerin gizli dünyası
 Turne arası yaşgünü
HAKAN & UTKU
Doping dosyasını açıyoruz
Süreyya bahane, doping şahane.
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Tiramisu
Kaynar suya kahve ve...
Aldatma rekoru kadınlara geçmek üzere
Aldatma rekoru kadınlara geçmek üzere
Sanılanın aksine; partnerlerini aldatanlar sadece erkekler değil.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.