kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güneş sahile dönüyor
Güneş sahile dönüyor
Bugün sağanak yağışlı iller

Güneş sahile dönüyor

Tüm yurdu etkisi altına alan sağanak yağış Marmara'nın doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da etkili olduktan sonra hafta sonu bitecek Yarından itibaren hava sıcaklıkları artacak, Antalya, Marmaris, Bodrum gibi sahil bölgelerinde önümüzdeki üç gün yağış beklenmiyor.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, sağanak yağışların bugün de devam edeceğini, sıcaklığın 24 derece olacağını belirterek, "Perşembe günü, hava parçalı bulutlu olacak. Sıcaklık ise 30 dereceye kadar çıkacak" dedi. Cuma günü havanın az bulutlu sıcaklığın da 31 derece olacağını belirten Yıldırım, hafta sonuna kadar İstanbul'da hava sıcaklıklarının artarak mevsim normallerine döneceğini ifade etti. Yağışlı havanın Marmara'nın doğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey doğusunda etkili olduktan sonra hafta sonu yurdu terk edeceğini söyleyen yetkililer, Antalya, Marmaris, Bodrum gibi sahil bölgelerinde de bugün kısa aralıklarla yağış görülebileceğini, ancak perşembeden itibaren yağışların kesileceğini belirtiyor.

BABA İLE OĞLU KAYIP
Yağmur dün tüm Türkiye'yi etkisi altına aldı. Zonguldak'ın Elvanpazarcık Beldesi'nde orman köylüsü baba Veli Deniz (80) ile oğlu Tacettin Deniz (36) sele kapılarak, kayboldu. Sivil Savunma Arama Kurtarma ekipleri, kayıp olan babaoğulun bulunması için arama çalışması başlattı. Zonguldak Valiliği Kriz Masası'ndan yapılan açıklamada, sağanağın bugün de etkili olacağı belirtildi. Bu arada, Zonguldak'ta Üzülmez Deresi'nin taşması sonucu bazı işyerleri ve caddeler çamur içinde kaldı. Sel nedeniyle telefon hatları da hasar gördü. Yaklaşık 1 saat süren ve metrekareye 49 kilogram olarak kaydedilen yağış sonucu işyerlerini ve evlerini su basan vatandaşlar dışarıya çıkardıklarını eşyalarını kurutmaya çalışıyor.

"BELDEYİ BOŞALTIN"
Bartın'ın İnkumu tatil beldesinde de sağanak yağış nedeniyle yaklaşık 500 evin alt katını su bastı. Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, İnkumu'nda büyük oranda maddi hasar meydana geldiğini, belediyenin zararının yaklaşık 200 milyar lira olduğunu söyledi. Belediye hoparlöründen İnkumu'na gidilmemesi için sürekli anons yapıldığı öğrenildi. Bartın Valisi Ali Güngör, altyapının büyük hasar gördüğü İnkumu tatil beldesine elektrik ve su veremediklerini belirterek, tatilcilerin beldeyi boşaltmasını istedi. Yetkililerinin, yağışların devam edeceği uyarısında bulunduğu öğrenildi.

CEZAEVİ DE SU ALTINDA KALDI
Düzce Akçakoca ilçesinde çok sayıda evi su bastı, cezaevi de su altında kaldı. Bu arada Güneydoğu'dan fındık toplamak için gelen ve dere kıyılarında kurdukları çadırlarda kalan işçiler, muhtemel bir sele maruz kalmamaları için kaymakamlık tarafından tahsis edilen belediye otobüsleriyle kapalı spor salonuna yerleştirildiler. Düzce'nin Çilimli ilçesi'nde de etkili olan dolu nedeniyle tütün ve mısır büyük zarar gördü. Dolu yüzünden bazı evlerin camlarının kırıldığı belirtilirken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden fındık toplamak için Çilimli'ye gelen işçilerin çadırları da yağıştan etkilendi.

SERALAR ZARAR GÖRDÜ
Yalova'da iki gündür etkili olan yağmur hayatı felç etti. Kent merkezindeki bazı devlet daireleri, dükkanlar, pasaj ve işyerlerini su bastı. 16 Ağustos'u 17 Ağustos'a bağlayan gece Yalova'da yapılması planlanan 17 Ağustos Marmara Depremi'ni anma etkinlikleri fırtına nedeniyle iptal edilerek, dün sabah yapıldı. Fırtına ve sağanak yağmura vatandaşların hazırlıklı olması gerektiğini söyleyen Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, "Ekiplerimiz 24 saat çalışıyor" dedi. Öte yandan yağmur ve fırtına Çınarcık ilçesine bağlı Koru'da, Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü'de, Altınova ilçesine bağlı merkez, Kaytazdere ve Subaşı beldelerindeki seralara büyük zarar verdi. Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Subaşı, Çınarcık ilçesine bağlı Çalıca ve merkeze bağlı Soğucak kalıcı konut bölgelerinde de yaşam tam anlamıyla felç oldu. Kalıcı konutların sağlıklı şekilde yapılmadığını söyleyen vatandaşlar, yaşadıkları olumsuz duruma tepki gösterdile
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Aqualand (Su şehri)
 Selle gelen jet istimlak
 Oto 'sel' center
 Alibeyköy'deki hayatlar sel vurdukça eriyor
 85'inci seli bekliyor
 İngiltere de sular altında
 Melen Çayı taştı
 Yaşlı çobanı yıldırım çarptı
ERDAL ŞAFAK
Su uyumaz ve unutmaz
Doğa, pencere kenarında...
MEHMET BARLAS
Hindistan'da Muson'u bekler gibiydik
Bir eksiğimiz...
UMUR TALU
Sel gider, kum kalır!
Dün tüm Türkiye, televizyonlar...
AB sınıra 'duvar' örüyor
Birliğe yeni katılan üye ülkeler üzerinden kaçak göçü önlemek için...
Putin'in Türkiye gündeminde boru hattı olacak
Türkiye, 32 yıl aradan sonra ilk kez bir Rus liderini ağırlamaya...
Elvan başarır
Elvan başarır
Atletizmde Elvan iki altın da alabilir, karavana da atabilir. 5 bin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.