kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hacıbektaş'a küstüler meydan Sarıgül'e kaldı
Hacıbektaş'a küstüler meydan Sarıgül'e kaldı

Alevi Bektaşi Federasyonu ile Arif Sağ gibi sanatçılar Hacıbektaş Şenliğini boykot ediyor. Baykal da gidip gitmemekte kararsız. Mustafa Sarıgül ise bir gidecek, pir gidecek.

Anadolu erenlerinden Hacı Bektaş-ı Veli'nin anıldığı 41'inci şenlik, Alevi Bektaşi Kuruluşları Federasyonu'nun boykotu, Arif Sağ'ın da aralarında bulunduğu şenliğin önemli simalarının bu boykota katılması, yıllardır her şenliğe giden CHP lideri Deniz Baykal'ın da 'gitmeme' eğilimine girmesi nedeniyle gergin geçecek. Şenliğe ilk kez katılacak olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, 'pir' katılacak. 1000 araçlık konvoyla Hacıbektaş'a gidecek olan Sarıgül, ilçeye bir "Aşık Veysel" heykeli hediye edecek, ayrıca Kızılay'ın reddettiği şenlik çadırlarını karşılayacak.

"SÖZ HAKKI" PROTESTOSU
Resmi açılışı Pazartesi günü yapılacak olan şenlik için, Hacıbektaş'a akın başladı. 30 bin nüfuslu ilçe, bir hafta boyunca, Arnavutluk, Irak, İran, Türkmenistan, Azerbaycan, Rusya gibi ülkelerin de aralarında aralarında bulunduğu 20'ye yakın ülkeden 400 bine yakın konuğu ağırlayacak. Şenlik çadırları kurulmaya başladı ama, son birkaç günde çıkan gerginlikler giderilemedi. Her yıl şenlik düzenleme komitesinde yer alan Alevi Bektaşi Kuruluşları Federasyonu, bu yıl düzenleme komitesine alınmamaları ve şenlikte kendilerine konuşma hakkı verilmemesi nedeniyle, 'boykot' kararı aldı. Federasyon, şenliğe katılacak tüm sanatçıları da boykota çağırdı. Her yıl katıldıkları şenliğin önemli konuklarından olan Arif Sağ, Belkıs Akkale, Erdal Erzincan, Tolga Sağ, Kıvırcık Ali, Arzu, Grup Çığ ve Grup Kızılırmak da, "boykot" kararına katıldı. Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, boykot kararı alan sanatçıları suçladı, "Bu sanatçıların mantığı 'davulum da davulum, zurnam da zurnam' mantığıdır. Kendilerinden başkasına sanatçı gözüyle bakmıyorlar" iddiasında bulundu. Şenliğin bu yılki önemli yanı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile genel başkanlığa soyunan Mustafa Sarıgül'ün karşılaşması olacaktı. Ancak son anda, Baykal'ın da gelmeme eğiliminde olduğu bildirildi.

BAYKAL KARARSIZ
Başkan Salmanpakoğlu, Baykal'ın çevresinin davetiye sorunu çıkardığını belirterek, "Sayın Baykal'ın gelmeye niyeti varsa bir daha davetiye gönderelim. Hacıbektaş'a gelmek istiyorsa zaten davetiyesiz de gelebilir" dedi. Baykal'ın, Sarıgül ile karşılaşmamak için şenliğe katılmıyor olabileceğini kaydeden Belediye Başkanı, "Parti liderliği ve koltuk kaygısı gibi tartışmaların Hacıbektaş şenliklerine yansıması hoş bir şey değildir. Sarıgül de, Baykal da yıllardan beri sola destek veren bu anlayışın şenliklerine devlet adamı ağırlığıyla gelip katılabilirler" diye konuştu.

SARIGÜL HEDİYELERLE GİDİYOR
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, şenlikte gövde gösterisi yapacak. Bin araçlık konvoyla Hacıbektaş'a gidecek olan Sarıgül, ilçeye bir "Aşık Veysel" heykeli hediye edecek. Sarıgül ayrıca, Kızılay'ın "deprem endişesi" ile bu yılkı şenliklere çadır gönderemediğini de öğrenince, Şişli Belediyesi'nden bin 500 çadırı bölgeye gönderdi. Sarıgül, "Kimseyi mağdur etmemek için bu kararı aldığını" söyledi. Sarıgül, Baykal'ın kendisiyle karşılaşmamak için törene gelmeyeceği iddiaları için ise, "Anadolu'nun 700 yıllık görkemli ağacının gölgesinde halkımla bir arada olmak için geliyorum. Burası siyasi bir arena değildir" dedi.

Fatih ERTÜRK / ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Özkaya: Amaç yargıyı pısırık hale getirmek
 Başsavcılıktan Başkan'a by-pass
 Yıldırım cenazede kendini savundu
 Van skandalına 36 yıl hapis istendi
 Halkevleri'nden Başkan Hugo Chavez'e destek kampanyası
 Burada dilenen de yok aç yatan da
 Erdoğan: Türk siyasetine yeni bir soluk ve heyecan getirdik
 'MİT'çinin bara girme kavgası
 Oğlunu kaybeden acılı milletvekiline ikinci darbe
 AKP'de yaslı' doğum günü
 Edirne Valisi Yücel çiçeklerle uğurlandı
 AKP'li Torun: Teröristin ailesini ziyaret kanuna göre suç...
MEHMET BARLAS
Eleştiriye karşı umursamazlık, siyasi bir...
YAVUZ DONAT
Arabın yaşı, devenin dişi, devletin işi...
Sabah saat...
Otobüsçüye sokakta infaz
Otobüs şirketi sahibi Şeref Aydoğan, sekreteri Yeliz Şengöz'le...
Takke ve şapkalı gaspçı
Bursa'da bir doktordan "poşette bomba var" tehdidiyle 250 milyon lira...
Üzüm salkımı değil öldüren bakteri
Üzüm salkımı değil öldüren bakteri
Özellikle hastanelerin, yoğun bakım servislerinde ve...
Veysel Atasoy'u aynı bakteri yıktı
Veysel Atasoy'u aynı bakteri yıktı
ANAP kurucuları arasında yer alan, Ulaştırma, Devlet ve Enerji...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.