kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Veysel Atasoy'u aynı bakteri yıktı
Veysel Atasoy'u aynı bakteri yıktı
MRSA Stafilokok Kurbanları

Veysel Atasoy'u aynı bakteri yıktı

ANAP kurucuları arasında yer alan, Ulaştırma, Devlet ve Enerji bakanlıkları görevinde bulunan Veysel Atasoy, basit bir müdahale ile bulaşan MRSA adlı bakterinin kurbanı oldu. MRSA'nın oluşturduğu enfeksiyon nedeniyle ölümle pençeleşen Atasoy'un tedavisini yapan, eski Milletvekili Dr. Ahmet Küçükel, "Tüm antibiyotiklere dirençli Allah'ın belası bir mikrop" tanımını yaptı. Yaşam destek ünitesine bağlı olarak hayatta kalma mücadelesi veren Atasoy'un eşi Işın Atasoy, "Hiçbir şeyi aklım almıyor. İnşallah kocam kurtulur" dedi.

KARACİĞERİ İFLAS ETTİ
Atasoy'un tedavisinin sürdürüldüğü İbni Sina Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Önder Arslan eski bakanın solunum makinesi desteğinde bulunduğunu ve hayati tehlikesinin sürdüğünü açıkladı. Veysel Atasoy'un kendilerine, "septik şok durumunda" getirildiğini bildiren Prof. Arslan, eski bakanın vücudunda, bir organizmaya bağlı olarak başta karaciğer ve böbrek olmak üzere birkaç sistemin iflas ettiğinin saptandığını söyledi.

ŞİKİ SIRT AĞRISIYDI
Sırtında duyduğu bir ağrı nedeniyle 45 gün önce Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giden Atasoy'un, ölümcül yolculuğu da burada başladı. Doktorlar tarafından akciğer filmi çekilen Atasoy'un akciğer zarında kalınlaşma ve az miktarda sıvı birikimi saptandı. Antibiyotik tedavisi uygulayarak sonucu gözlemlemeyi planlayan doktorlar, daha ciddi bir rahatsızlık olma olasılığına karşılık biyopsi yapmayı kararlaştırdılar.

HASTANEDE PANİK
Ancak, Veysel Atasoy, 15 gün sonra rahatsızlandı. Eşi Işın Atasoy ve kız kardeşi tarafından Özel Güven Hastanesi'ne götürülen Atasoy'un burada yapılan incelemesinde sıvı alınan bölgede iltihaplanma saptandı. Enfeksiyona neden olan bakterinin MRSA olduğu anlaşılınca, Güven Hastanesi de tam bir panik tavası yaşadı. Burada uygulanan özel tedavi sonuç vermeyince Atasoy, yaklaşık 10 gün önce Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'ne kaldırıldı. Güven Hastanesi'nin Başhekimi Ahmet Küçükel, Atasoy'un eşi tarafından kendilerine getirildiğini belirterek, "Arkadaşım da olduğu için üzüntüm çok büyük. Çok dirençli bir enfeksiyona yakalanmış. Her türlü antibiyotiğe direnç gösteren grampozitif bir bakteri" dedi. Küçükel şöyle konuştu: "Bizden ayrıldığında böbrek ve karaciğerde organ bozukluğu yoktu. Eşi ve kız kardeşi İbni Sina Hastanesi'ne götürmek istediklerini söylediler." Küçükel, İbni Sina Hastanesi'nde Atasoy'a özel bir tedavi uygulandığını belirterek, şu bilgileri verdi: "Bildiğim kadarıyla orada da ailenin izniyle bir ilaç verdiler. Ama o da çare olmadı."

GAZİ'DEN İDDİAYA RET
Dr. Küçükel, "Gazi'nin de tüm imkanları seferber edildi bunu bir ihmal olarak görmüyorum" dedi. Küçükel, durumu kritik seyreden Atasoy'un kurtulma şansının çok zayıf olduğunu sözlerine ekledi. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedef Tunaoğlu ise iddialar üzerine bir açıklama yaptı. Atasoy'un hastanede kaldığı süre içinde enfeksiyona yol açan bir bakteriye rastlanmadığı ve MRSA'ya yakalanan başka bir hastanın da serviste bulunmadığı bildirildi. Atasoy'un ameliyatının steril bir ortamda yapıldığı belirtilen açıklamada, "Eğer steril bir ortamda yapılmadığı iddia edilirse ameliyat sonrası cerrahi alan enfeksiyonlarında hastane genelinde bir artış olması gerekirdi" denildi.

Osman AYDOĞAN - ANKARA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Üzüm salkımı değil öldüren bakteri
 İstanbul'da yine yağmur alarmı
 Dünyanın askerini giydiriyorlar
 Babamın yerine işe gireyim
 'Ölen makinist Gürkan yemeğini ısıtmak için arka kabindeydi'
 'Bombaların sorumlusu PKK'
 Başkalede çatışma 2 er şehit oldu
 Zorunlu bağış alan okula ceza
 Milli Eğitim'e 9 bin öğretmen alınacak
İLKER SARIER
Tıkır tıkır gitmiyor
Şimendiferden gelen deyişlerimiz...
Olimpiyat ateşkesi mi?
Necef'teki Şii eylemcilere Iraklı polisler de katıldı. Direnişin...
Genişleme "Türkiye'ci" komisere emanet
AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri, "ailemizin üyesi" Verheugen'in...
Hepimiz Dünyalıyız
Hepimiz Dünyalıyız
202 ülkeden tam 10 bin 500 sporcu açılışta boy gösterdi. Türk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.