kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çocuğu süt içsin diye biberon imparatoru oldu
Çocuğu süt içsin diye biberon imparatoru oldu

İngiliz endüstri tasarımcısı Edward Atkin, bundan 22 yıl önce dünyaya gelen oğlu Ross'u daha iyi besleyebilmek için özel bir biberon üretti. Bu biberon, standartların dışında; kısa ve tombuldu. İşini büyüten Atkin, Avent adını alan şirketini, 20 yılda tüm dünyaya anne ve bebek ürünleri satan bir firmaya dönüştürdü.

Yeni doğan ilk çocuğu için standartların ötesinde kısa ve tombul biberon tasarımı yapan İngiliz baba Edward Atkin'in öyküsü hayranlık uyandırıyor. Öykü, bundan 22 yıl önce, oğlunun daha iyi beslenmesi endişesiyle hareket eden babanın çabalarıyla başlıyor. İngiliz Edward Atkin'e babası David Atkin'den miras kalan Cannon Rubber Manifacturers Şirketi, önceleri araba paspasları ve İkinci Dünya Savaşı yıllarında ise, sıcak su torbaları üretti. 1936'da kurulan şirket, 1960'lı yıllarda Cannon Bebek ürünleri ile piyasaya girdi. Standart biberonlar, yalancı emzikler, plastik dişlikler üreten Cannon Babysafe'in adı, Edward Atkin'in oğlu Ross'un doğumuyla 'Avent' olarak değişti. Bundan 20 yıl önce üretilen özel tasarıma sahip biberonlar, Avent markasıyla önce İngiltere'ye, daha sonra da tüm dünyaya ulaştı.

YENİ GÖĞÜS POMPASI YOLDA
Edward Atkin, babasından kalan şirketi büyütmeye çalışırken evlendi ve ilk çocuğu Ross dünyaya geldi. Bu sırada, Ross'un annesinin sütünü emerken zorlandığını, biberon ile beslenirken de uzun ve ince yapılı biberonlar ile sıkıntı çektiğini fark etti. Atkin, endüstri ürünleri tasarımcısı olmasının verdiği gücü, minik oğlu için seferber etti. Ürettiği biberon öylesine iyiydi ki, kısa zamanda Avent adını tüm dünyaya duyurdu. Taklit edilemeyen, patentli, biberon emziklerinin, bebeklerde kolik (gaz) yapmayan biberonlarının, dünya çapında bir ürüne dönüşen Isis süt pompalarının başarı öyküsünü, Atkin anlatıyor: "Ben bir tasarımcıyım. Düşünüyorum ve ekibim hayallerimi gerçekleştiriyor. Bütün ürünlerde belirgin farklarımız var. İnsanların ürünlerimize ilgisini anlamak için her hafta gelen raporları tek tek okurum. Kadınları dinlemek önemli bir sorumluluk benim için. Teknik bilgi, teorik bilgi ile tüketicinin isteklerini bir araya getiriyoruz ve o zaman ne istediklerini anlıyoruz. Yakın bir zamanda, kadını daha mutlu kılacak bir ürün çıkartacağız. Göğüs pompamız Isis'e komut vermek mümkün olacak. Kadın, bir kez mi, iki kez mi süt çekeceğine kendisi karar verecek, pompayı ayarlayacak." Avent'in Türkiye'ye geliş öyküsü de bir hayli ilginç. Önceleri elektronik sektöründe faaliyet göstermek üzere 1991'de kurulan Grup Limited Şirketi, 1994 yılında Bebek Ürünleri Departmanı'nı da faaliyete geçirdi. Müstecaplıoğlu, Avent'in tüm dünyadaki distribütörleri arasındaki tek kadın patron unvanına sahip oldu. Bundan sonrasını Ayla Müstecaplıoğlu anlatıyor: "1992 yılında büyük oğlum doğduğunda, ona en iyiyi vermek ve en iyi ürünleri kullanmak istedik. Ancak, o yıllarda Türkiye'de bebek sektöründe kaliteli ürün bulmakta zorlandık. Bunun üzerine, dünyadaki en iyi ürünleri Türk bebeklerine sunmak üzere, şirket bünyesinde Grup Bebe Gereçleri Departmanı'nı kurdum. 1997 yılında; biberon, emzik, göğüs pompası, sterilizör gibi ürünlerde en iyi olanı Türkiye'ye getirmeye karar verdik. Ünlü İngiliz anne ve bebek bakım gereçleri markası Avent ile distribütörlük anlaşması yaptık. Son beş yılda yaşadığımız iki büyük ekonomik krize rağmen, Avent Türkiye'de her yıl daha fazla aile tarafından tercih ediliyor."

Didem ÜNSAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bizler yazarız mucit değiliz ki!
 Uçmuş bu kadın denilen Alev Alatlı: Uçabilmek insan üstü...
 Rekabet kardeş tanımaz!
 Dur bi dakka!
 Göğsünü gere gere Çeşme'ye geliyor!
 Kıskançlıkta kimseye pabuç bırakmıyoruz
 Yıldız motifli kutu kaplama
 Yeni çıkanlar
GÜLSE BİRSEL
Bu Nişantaşı beni bitirecek!
İnsan mahallesinde,...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Limonlu sufle
Yumurtaların sarı ve...
REFİK DURBAŞ
Traktörün 'özel' tarihi
Traktör deyince gözümün önüne...
Dikkat bağımlılık yaratabilir !
Dikkat bağımlılık yaratabilir !
Sigara ya da alkol değil bu başka türlü bir bağımlılık. Hayatımızın...
'Yosma'ya ilgi büyük
'Yosma'ya ilgi büyük
İş dünyasının önemli isimleri hafta sonu yorgunluklarını Göcek'in...
Yalova Kaplıcaları cildi temizliyor
Yalova Kaplıcaları cildi temizliyor
Sedef, mantar, egzama, bağırsak hastalıkları tedavisine yardımcı olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.