kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rekabet kardeş tanımaz!
Rekabet kardeş tanımaz!
Her branşta varlar
Şükür biraderler
Potanın altındakiler
Beşoklar'ın basketbol mücadelesi
Avrupa'da öyle çok ki!

Rekabet kardeş tanımaz!

Rekabetin 'kardeşlik' sınırları içinde yaşandığı spor aleminde, gerçekten kardeş olup da birbirine karşı mücadele edenlerin sayısı saymakla bitmiyor. Onlar, rekabetin gücünü dolu dolu yaşıyor.

Spor, 'fair play' çerçevesinde bakıldığı zaman dostluk, barış ve kardeşlik anlamı taşır. Kardeşlikle kastedilense, din, ırk ve kültür gözetmeksizin insanların birbirine yaklaşmasıdır. Ancak bazı sporcular için bu kavram gerçek kelime anlamını taşır. Çünkü onların anne, babaları ve soyadları aynıdır.

ÖZDENAK EFSANESİ
Türk futbolunda çok eskilere gidecek olursak, sarı kırmızılı takımda bir Gökmen Özdenak-Yasin Özdenak dönemine rastlarız. 1967'de camiaya gelen ikiliden golcü Gökmen, 1980 yılına kadar bu takımda forma giydi. Özelllikle attığı kafa golleriyle kalecilerin korkulu rüyası oldu. Kaleci ağabeyi Yasin ise 1976 yılına kadar forma giydiği Galatasaray kulübünden sonra yurtdışına gitti ve ABD'nin Cosmos Takımı'nda oynadı. İki kardeş futbolculuk yaşamlarının iki yılını ise İstanbulspor'da geçirdi.

ALTINTOPLAR İKİZ
Almanya'da doğan ve futbola bu ülkede başlayan Türk kardeşler de var. Ümit Milli Takımı'nda top koşturan 20 yaşındaki ikiz futbolcular Halil ve Hamit, Alman Bundesliga'da birbirlerine rakip. Hamit Altıntop, Schalke Takımı'nın adeta vazgeçilmez oyuncusu. Halil ise Kaiserslautern'de.

YAKINLAR'IN ZAFERİ
İsviçre'nin Basel Takımı'nda ve İsviçre Milli Takımı'nda da forma giyen Murat ve Hakan Yakın, takımlarının vazgeçilmezleri. Bir ara Fenerbahçe forması da giyen Murat Yakın, Türk futboluna yabancı değil. Geçen sezon iki futbolcunun da kadrosunda olduğu Basel, Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura kadar çıkmıştı. Bu sezon ise Basel, UEFA Kupası'nda Malatyaspor'u eledi. Malatya'daki maçta Basel'in sahadan 2-0 galip ayrılmasını sağlayan goller Yakın kardeşlerden geldi. Bu ikili, İsviçre Milli Takımı'nı 2004 Avrupa Şampiyonası finallerine de taşıdı.

SAYMAKLA BİTMİYOR
* KORKMAZ:
Türkiye'de de kardeş futbolcular epey fazla. Bülent ve Mert Korkmaz, bunlardan biri. Korkmaz kardeşler 5 yıl boyunca Galatasaray'da birlikte oynadı. 5 kez milli olan ve şu anda Malatyaspor'da kiralık oynayan Mert, önce Kocaelispor'a, ardından da Gaziantep'e transfer oldu. Bülent ise futbola ilerleyen yaşına rağmen Galatasaray ve milli takımda devam ediyor.

* BURUK: Türkiye'deki kardeş futbolculara bir örnek de Okan ve Fuat Buruk. Okan'ın, ağabeyi Fuat'a göre çok daha başarılı bir futbol kariyeri var. Yıllardır İstanbulspor'da oynayan Fuat Buruk hiç milli olamazken, İnter'de Emre ile top koşturan ve bu sezon Beşiktaş'a imza atan Okan'ın sayısız başarısı var.

* ÇOLAK: Tanju ve Yücel Çolak ise futbolu bırakmış kardeşlere örnek. Tanju; Samsunspor, G.Saray ve F.B'de şampiyonluklar ve Avrupa gol krallığı yaşarken, Yücel genelde 2. Lig takımlarında oynadı.

* GÜNEŞ: Şenol- Bahattin Güneş, bir dönem birlikte top koşturan kardeşlere güzel bir örnek. Türk Milli Takımı'nı da çalıştıran Şenol Güneş, 1980'den 1988'e kadar kardeşi Bahattin ile birlikte Trabzonspor formasını giydi.

* KAYNAK: Adanalı Kaynak ailesinden tam 4 kardeş, Türk futboluna hizmet etti. Bu kardeşler Reşit, Kayhan, Feyzullah ve Orhan Kaynak'tı. Reşit Kaynak yıllar önce öldü. Feyzullah yıllarca Malatya forması giydi. Orhan ise şu anda Akçaabat Sebat Spor'da top koşturuyor.

Ali ESER / MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bizler yazarız mucit değiliz ki!
 Uçmuş bu kadın denilen Alev Alatlı: Uçabilmek insan üstü...
 Dur bi dakka!
 Göğsünü gere gere Çeşme'ye geliyor!
 Çocuğu süt içsin diye biberon imparatoru oldu
 Kıskançlıkta kimseye pabuç bırakmıyoruz
 Yıldız motifli kutu kaplama
 Yeni çıkanlar
GÜLSE BİRSEL
Bu Nişantaşı beni bitirecek!
İnsan mahallesinde,...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Limonlu sufle
Yumurtaların sarı ve...
REFİK DURBAŞ
Traktörün 'özel' tarihi
Traktör deyince gözümün önüne...
Dikkat bağımlılık yaratabilir !
Dikkat bağımlılık yaratabilir !
Sigara ya da alkol değil bu başka türlü bir bağımlılık. Hayatımızın...
'Yosma'ya ilgi büyük
'Yosma'ya ilgi büyük
İş dünyasının önemli isimleri hafta sonu yorgunluklarını Göcek'in...
Yalova Kaplıcaları cildi temizliyor
Yalova Kaplıcaları cildi temizliyor
Sedef, mantar, egzama, bağırsak hastalıkları tedavisine yardımcı olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.