kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dikkat bağımlılık yaratabilir !
Dikkat bağımlılık yaratabilir !

Sigara ya da alkol değil bu başka türlü bir bağımlılık. Hayatımızın merkezine koyduğumuz, belki sevgilimiz, belki işimiz, belki de alışveriş... Sadece bizim değil; ünlülerin de yokluklarına dayanamayacakları, onsuz edemeyecekleri alışkanlıkları var. Ünlü "kolikler" vazgeçemeyecekleri alışkanlıkları Hülya dergisine anlattı....

Alışverişkolik / İzel
Alışverişe karşı terapist yardımı

Alışverişkolik" dendiğinde verilebilecek en iyi örneklerden biri olduğunu, kendisi söylüyor İzel. Sandıklar, dolaplar, çantalar dolusu makyaj malzemesi ve bir çatı katı dolusu rengarenk örgü yünü bulunan İzel, "Fazlasıyla alışveriş yapıyorum" diyerek başlıyor anlatmaya: "Bunu en büyük lüksüm olarak görüyorum. Alışveriş hayatımda en fazla yer tutan şey diyebilirim." İzel, bu konuda yaptıklarının dozajı aştığının farkında. "Alışveriş konusunda kesinlikle hastayım, bunu kabul ediyorum. 15 günde bir psikoloğa gidiyorum ve konuştuğumuz temel konuların başında alışveriş geliyor. Sinirlenince, sevinince ve her türlü ruh halimde alışveriş yapıyorum" diye anlatıyor. Bazen çok beğendiği bir şey olduğunda, bedeni uymasa bile yine de alıyor. İzel, bu konuda ailesinden ve çevresinden de çok eleştiri almış ama sonunda herkes onu kırmamak için sesini çıkarmaz olmuş. Artık alışveriş yapmamak için evden çıkmamaya çalışıyor İzel, kendini tatmin ettikten sonra fazlalıkları ihtiyaç sahiplerine verdiğini de sözlerine ekliyor.

Bibliokolik / Gülriz Sururi
Okumak için 06.00'da uyanıyor

Yazar ve oyuncu Gülriz Sururi tam bir kitap kurdu. "Her günümde kitap vardır. Yazmasam okurum, okumasam yazarım. Kitaplar, çocukluğumdan beri beni hayata bağlayan en önemli şeyler" diyerek kısaca özetliyor bu ilgisini. 2500'den fazla kitaba sahip olan Sururi, her an her yerde okuyup yazabileceğini söylüyor. "Bazen sabah altıda kalkar, yazarım ya da okurum. Bazen de yanımdaki insanlar sohbet ederken, ben kitap okurum" diye anlatıyor. Şanslı olduğu bir konu da yazar arkadaşlarından kitapların imzalanıp gelmesi.

Estetikkolik / Oya Özyılmazel
İşin kitabını yazdı
Güzellik ve estetik üzerine "Ben Güzelim Ya Sen" isimli tam 504 sayfalık bir kitap yazabilecek kadar estetiğe meraklı olan, estetikle yatıp, güzellikle kalkan Oya Özyılmazel aslında gerçek bir "estetikkolik". Gerektiği takdirde estetik operasyonları oldukça doğal karşılayan Oya Hanım, "Güzel olmak herkesin hakkıdır" derken, estetik operasyonları takıntı haline getirmemek ve başkası gibi olmaya çalışmamak gerektiğini savunuyor bir yandan da.

Teknokolik / Murat Birsel
Evcilleşmiş bir teknoloji canavarı

Teknoloji düşkünü deyince ilk akla gelen isimlerden biri gazeteci Murat Birsel. 14 yaşında bilgisayarla tanışan Birsel, artık her adımını teknolojiyle atar durumda. Murat Birsel Antalya'ya birkaç günlüğüne giderken bile yanında en az yedi-sekiz teknolojik aletin olduğunu söylüyor. İlk zamanlar dikkatini toplamada işine yarayan bilgisayar, hayatında vazgeçilmez bir yer almış ve teknolojinin her alanına karşı bir ilgi başlamış. Teknoloji sayesinde daha başarılı olduğunu düşünen ünlü gazeteci, teknolojik aletleriyle konuşacak kadar yakın bir ilişki kuruyor!

Sporkolik / Çağla Kubat
Haftanın yedi günü adrenalin
Çağla Kubat güzelliği, ağırbaşlılığı ile tanınıyor ama ona sorarsanız o her şeyden önce bir sporcu. Çağla Kubat, lisanslı sörfçü, Türkiye Milli Sörf Yarışmaları'nda ilk üç arasında hep onun adı var. Çağla aynı zamanda at biniyor, yoga yapıyor, tenis oynuyor, snowboard, wakeboard yapıyor, yüzüyor ve lisanslı bir dalgıç. Sörfü kendine ana spor dalı seçmeden önce, öğrencilik yıllarında basketbol ve yüzücülük alanında da profesyonelmiş. Haftanın yedi günü sporla iç içe. Kışın daha çok spor salonlarında ya da dağda spor yapıyor. Yazları ise, hayatındaki her şeye nokta koyup en az iki ayını Çeşmealtı'nda sörf yaparak ve dalarak geçiriyor.

Aşkkolik / Demet Şener
Ne yaparsa İbo için yapıyor
Uzmanlar aşkın bağımlılık yarattığı konusunda hemfikir. Tabii bu bağımlılık bazı fedakarlıkları da yanında getiriyor. Türkiye'nin en iyi modellerinden Demet Şener, aşk için yaptıklarıyla gerçekten dikkat çeken isimlerden biri. O kariyerinin zirvesinde olduğu bir dönemde her şeyi elinin tersiyle itip, bir haftada aşık olduğu erkeğin peşinden gitti. Gitmekle kalmayıp, o erkeği hayatının tam merkezine yerleştirdi.
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 'Yosma'ya ilgi büyük
 Dev katamaranda çiçek bahçesi
 Kendilerinden geçtiler
 Başkanın tavla keyfi
 Dinçkökler'in hız tutkusu
 Bilgili stres atıyor
 Doğan'ın damadı nikahta Abdülmecid gibi giyinecek
 Starlar aleminde neler yaşanıyor?
Bizler yazarız mucit değiliz ki!
Bizler yazarız mucit değiliz ki!
Alatlı yeni kitabındaki bilgi bombardımanı nedeniyle eleştiriliyor:...
Uçmuş bu kadın denilen Alev Alatlı: Uçabilmek insan üstü bir nokta!
Uçmuş bu kadın denilen Alev Alatlı: Uçabilmek insan üstü bir nokta!
* Bu kitabınız diğerlerine oranla daha mı çok şoke etti...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.