kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Aşk ondan sorulur
Aşk ondan sorulur
Çocuk istiyorum...

Aşk ondan sorulur

Ben Evleniyorum, Bir Sevda Masalı, İkinci Bahar gibi evlilik programlarının yegane sunucusu Ebru Akel, sunuculuk macerasını, oyunculuk ideallerini ve aşkını Harper's Bazaar dergisine anlattı.

Oyunculuğa ara verip Ben Evleniyorum, İkinci Bahar, Sevda Masalı gibi evlilik programları sunmaya başlayan Ebru Akel'le Harper's Bazaar dergisinin Ağustos sayısı için Ceren Semerci konuştu: Semerci sordu, sunduğu evlilik yarışmaları ile ilişkilerin bilirkişisi oluveren Ebru Akel yanıtladı.

* Ben Evleniyorum, Biz Evleniyoruz, Sevda Masalı, İkinci Bahar... Bu programların sunumunda senin tercih edilmenin bir nedeni var mı?
B
unu seyirciye sormak lazım aslında. Çok başarılı bir portre çizdim herhalde. Program benimle başladı ki, zaten bu tarz program formatı da ilk kez bana teklif edildi. Projeyi çok sevdim ve benim dilimle, biraz daha aşk hikayesi gibi anlatmayı teklif ettim. Onlar da beni sunumda tamamen özgür bıraktılar.

ÇOK BÜYÜK TECRÜBE KAZANDIM

* Bu ilişkiler yumağı içinde kendini nasıl hissettin? Kavga gürültü hiç eksik olmadı çünkü.
Çok enteresan aslında bu. Hiçbir ilişki dörtdörtlük değil. İnsanlar sürekli gülen suratlarla ve ışıldayan gözlerle dolaşmıyorlar. Tüm ilişkilerde tartışmalar, kavgalar olabilir. O evde de insanlar hayatlarını yaşıyorlar. Orada doğal bir süreç var, dolayısıyla ben de zaman zaman kavgalarına şahit oldum. Bunlar aslında çok güzel bir yansıma ve çok güzel bir mozaik var orada. Ben onların arasında gözlem yeteneğimi artırarak, oyunculuğuma büyük yatırımlar yaparak ve dinlemeyi öğrenerek, dinlemeyi zaten bilirdim, kendimi geliştirdim. Çok büyük tecrübeler kazandırdı.

* Programlar çok tuttu ama bazı köşe yazarları da programları eleştiri yağmuruna tuttu.
Her yönde eleştiri benim kabulümdür. O eleştirilerin içinde çok iyi eleştiriler olduğu gibi bir o kadar da anlamsız eleştiriler vardı. Ama izleme potansiyeli diye bir gerçek var ortada. 1992 yılından bu yana yayınlanan maçlar dahil,tüm televizyon programları içinde en çok izlenen program olmayı başardık. Yüzde 36 rating, yüzde 65 izlenme payı aldık. Özellikle gündüz kuşağında yayınlanan bölümler, ev kadınları, iş kadınları hatta beyler için güzel bir uğraş haline geldi. İş yerlerine televizyon götürenler bile olmuş. Eleştirilmek çok güzel ama unutulmaması gereken bir şey var ki, o da bu programların Türk halkının gerçeği olduğu. O yüzden hem benim hem de programın eleştirilmesi çok hoşuma gidiyor.

* Bu süreçte kendine dönüp, kendi hatalarınla yüzleştiğin oldu mu hiç?
Kesinlikle olgunlaşıyorsun. Bu ilişkiler evliliğe giden hızlı bir maraton. Bu maratonun içinde insanlar birbirlerini tanımak için neler yapıyorlar neler. Mesela İkinci Bahar'da Yakup Bey pantolonunun düğmesini özellikle koparıp, Handan Hanım'a verdi, sırf onun nasıl dikiş diktiğini görebilmek için. Erkek kadına nasıl bakıyor, erkekler kadınlardan, kadınlar erkeklerden ne istiyor, hep bunları gördükçe anlıyorum. Yüzyıllardır çok tartışılan ve cevabı aranan bu soruların cevabını ufak ufak bulmaya başladım. Tüm bunlar ister istemez bana da olgunluk ve tecrübe olarak geri dönüyor.

ERKEKLER ÇOK ŞEY İSTİYOR

* Peki ne istiyormuş erkekler kadınlardan?
Çok şey istiyorlar. İlgi, sevgi güzellik istiyorlar. İyi yemek yapsınlar, her zaman bakımlı olsunlar, çocuk yapsınlar istiyorlar. Bir takım kurallarını kadınların üzerinde uygulamak istiyorlar. Kadınlar ise güven duymak, gerçekten sevmek ve sevilmek, iyi koca ve baba sahibi olmak istiyor. Biz kadınlar, ilişkilere biraz daha duygusal yaklaştığımız için, erkekler kadar nice eleyip sık dokumuyoruz.

* Peki oyunculuğa ara mı verdin?
Evet uzun zamandır dizi çekmiyorum. Çünkü bir anda birçok iş yapmayı sevmiyorum. Eğer ben bir işe giriyorsam çok içime sinmesi lazım. Dolayısıyla önüme bir buçuk yıldır çok iyi bir proje gelmedi. Belki ileride yeni bir diziye başlayabilirim. Bununla ilgili olarak fikirlerine çok güvendiğim BKM ile çalışmaya başladım.
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Ünlülerden Arzu Balkan'a sakin ol' çağrısı geldi
 Görücü usulüyle tanıştık büyük bir aşkla evlendik
 Hem damat tarafıydık hem gelin!
 Hani yalandı!
 Laila ile 5 yıldaha
 Tutumlu mu unutkan mı?
 7 Ekim'de evleniyorlar
 Fotoğraf fobisi!
 Hayır için bir araya geldiler
 Dinlenmek için İtalya'yı seçtiler
 Johnny Depp yorgunluk atıyor
 Malikaneleri yıkılmak üzere
Kukla İbiş Almanya'da yok satıyor
Kukla İbiş Almanya'da yok satıyor
Çocuklara yönelik bir oyun için gittikleri Almanya'dan 'kukla'...
Rus ve İranlı kadınlar aynı havuzda buluştu
Rus ve İranlı kadınlar aynı havuzda buluştu
Başı bağlı İranlı kadınlar ile tangalı Rus kızlar, aynı havuzda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.