kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ruslana bile Harem'e hayran
Ruslana bile Harem'e hayran

Darbuka ritimleriyle herkesi kendine hayran bırakan Harem, üçüncü albümlerindeki Despina Vandi düetinden sonra, Eurovision birincisi Ruslana ile birlikte bir şarkı hazırladı. Grup, ağustos ayında Ruslana ile sahne çalışması yapmaya hazırlanıyor.

Harem grubunu, ilk kez 2000 yılında çıkardıkları etnik albümle tanıdık. İstiklal Caddesi'ndeki tüm müzik marketler onların şarkılarını çalmaya başladı. İkinci albümlerindeki 'Dub The Buka" parçasıyla radyo listelerinde üst sıralara oturan grup, bir sonraki albümde Despina Vandi ile yaptıkları "Opa Opa" şarkısının ardından tüm dünyaya sesini duyurdu. Albümlerini Türkiye sınırlarını aşıp 50'den fazla ülkeye ulaştıran Harem'in şarkıları, artık Laila'dan Reina'ya kadar pek çok gece kulübünde çalıyor. Alaturka havasında uzak, modern ritimlerle herkesin kanını kaynatacak "Rhythm Forever" isimli albümleriyle müzik piyasasına yeniden 'merhaba' diyen Harem, bu son albümlerinde daha çok Türk enstrümanları kullanmış.

RUSLANA İLE ORTAK PROJE
Eurovision Yarışması birincisi Ruslana Lyzichko ile ortak bir projeye imza atan ve ağustos ayında birlikte sahne çalışmasına hazırlanan grup, bu projenin onlar için gurur verici olduğunu söylüyor. Harem, sahnede darbukalarıyla harikalar yaratırken, Ruslana da şarkı söyleyip dans edecek. Harem, bu çalışmanın nasıl gerçekleştiğini şöyle anlatıyor: "Daha önce Ukrayna'da üç konser vermiştik. Ruslana bizim müziğimizi çok beğenmiş ve yarışmadan önce bizimle birlikte çalışmak isteğini söyledi. Ayrıca yarışma öncesinde, kuliste Ruslana'nın yanında olan arkadaşlarımız, sahneye çıkmadan önce, son makyajı yapılırken bizi dinleyerek motive olduğunu söylüyor". Despina Vandi ile yaptıkları çalışmanın çok önemli bir deneyim olduğunu söyleyen Harem grubu, "Bu çalışmadan sonra pek çok Yunan sanatçı bizimle çalışmak istedi. Despina Vandi'yi çok zor ikna ettik. Ama bu çabalar Türk-Yunan dostluğu için değil, iki tarafın da kariyeri içindi. Despina Vandi, "Opa Opa" şarkısı ile Amerika'da 14 hafta bir numara oldu. Ağustos'ta birlikte gerçekleştireceğimiz bir proje daha var. Bu şarkının adı da "Come Along With". Harem'in bu albümünün kapağı da oldukça ilginç. Tamamı erkek üyelerden oluşan Harem'in son albümünün kapağında bir çıplak bir kadın fotoğrafı yer alıyor. İlk kez böyle bir çalışma yaptıklarını söyleyen grup, "Albüm kapağında bir kadın fotoğrafı kullanmamız herkesi şaşırttı. Bu uzun süredir düşündüğümüz bir şeydi. Çünkü grubumuzun adı 'Harem' ama bizim kadın üyemiz yok. Bu nedenle estetik ve herkesin ilgisini çekecek bir kadın fotoğrafı kullanmak istedik. Fotoğraftaki kadın 'Kara Melek' lakaplı, İtalyan bir top model. Önümüzdeki aylarda Türkiye'ye gelecek ve beraber bir çalışma yapacağız" diyor.

ALBÜM KAPAĞINDA KARA MELEK
Üç yıl önce bir konser sırasında, Nez'in, "Benim sesim çok güzel, sizinle çalışmak istiyorum" diyerek, yanlarına yaklaştığını belirten Harem, "Bir dönem Nez ile beraber çalıştık. Nez, bizimle yola devam etseydi şimdi başka yerlerde olurdu. Ama herkes kendi tercihini yaptı. Sonuçta biz her zaman ev sahibi olduk. Misafirler geldi ve gitti. Allah herkesin yolunu açık etsin! Bir dönem Harem dağılacak diye söylentiler çıktı ama Harem'in her zaman kendi çizgisi vardı. Grup üyeleri değişse bile, Harem her zaman yoluna devam etti.. Bundan sonra da böyle olacak. Çünkü Harem artık bir marka. Pek çok insan Harem'i biliyor ama yüzleri tanımıyor" diyor. Geçen yıl Maydonose Showland'da 2 bin 500 davullu bir gösteri ile dünya rekoru kıran Harem'in şimdiki hedefi ise bu rekoru bir amaç doğrultusunda egale etmek. Harem, barış ve dostluk mesajıyla kendi rekorunu kırmak istiyor. 2 bin 500 kişiden fazla kişiyle gerçekleştirilecek gösteride, Türk, Arnavut ve Makendonlar ya da Arap, Musevi ve Hıristiyanlar bir arada yer alacak.

SEDA ÇAKIR Haber Merkezi

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Kusurlarımla, çizgilerimle görünmek istiyorum
 Olimpiyat tanrıçaları
 Liseli aşıklar gibiler...
 Kıyafeti iyi hoş ama...
 Şimdi bakım zamanı
 Dedikoduya önlem
Ebediyete giden yolda dünyevi bakım hizmeti
Ebediyete giden yolda dünyevi bakım hizmeti
Türkiye'nin ilk özel mezar bakım ve yapım şirketi, Ankaralılar'ın...
Ne klasik ne dünya müziği 'This is Fahir's Music'
Ne klasik ne dünya müziği 'This is Fahir's Music'
Fahir Atakoğlu için statü hiç önemli değil... Ünlü piyanist, "Müzik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.