kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
2004 plaj kanunları
2004 plaj kanunları
Şort mayonuz düğmeli saatiniz de havalı olsun
Bol renkli havlular çok moda

2004 plaj kanunları

Güney sahillerinde başlayan beach modası, 'Denize girilmez' denilen İstanbul'a kadar uzanınca beach'lerin de kendine özgü kuralları, modası oluştu. İşte, bu yaz, plajın 'en havalısı' olmanın yolları.

İstanbul'da birbiri ardına açılan ya da Bodrum'un, Çeşme'nin en popüler 'beach'lerinde uzaylı gibi görünmemek için ilk yapmanız gereken, doğal bir görüntü sergilemek. Aktüel dergisinin haberine göre, plaj kanunlarına uymak için alınacak basit önlemler şöyle: "Yeni aldığınız çantanızı, mayonuzu, ayakkabınızı bir iki gün kızgın güneşin altında bırakın ki, rengi biraz solsun. Havlunuzu kullanmadan evvel en azından iki kez yıkayın ki, yepyeni olduğu belli olmasın. Sakın 'jilet' gibi veya en 'kokoş' halinizle plaja gitmeyin. Bilakis doğal olun, görüntünüze hiç önem vermiyormuş havası takının."

İpli bikiniden şaşmayın çok takıp takıştırmayın
* SAÇ: Fönlü saçla denize gitmeyin. Bir de saçınızın boyalı olmasına özen gösterin. Özel saç ürünlerini de çantanızdan eksik etmeyin. Maşa tokalar ne kadar rahat olsalar da hiç makbul değil. Onun yerine istediğiniz renkte, çok ince lastik toka kullanmayı tercih edin. Bandana takmak istiyorsanız en ince kumaştan ve küçük boylarda olanlarını tercih edin.

* GÖZLÜK: Bu yıl yine kalın kemik çerçeveli büyük gözlükler moda. Eğer ince metal çerçevede ısrarcıysanız, onun da büyük modellerini tercih etmenizi tavsiye ederiz. Aynalı gözlükler ise çok eskilerde kaldı, ona göre.

* BİKİNİ-MAYO: İp bikiniler bu yazın da vazgeçilmezleri arasında. Bir kere ufak olmaları sebebiyle yanmak için en ideal model bunlar. Yalnız bikininiz siyah veya beyaz değilse takım halinde giymek size puan kaybettirebilir. Desen istiyorsanız altı düz renk bırakıp, bikininizin üstünde desene gitmenizi öneririz. Altı ve üstü ayrı desenlerden oluşan bikinilerden ise uzak durun.

* ÜST GİYİM: Çok ince ketenden dikilmiş pastel renklerdeki tüm giysiler plajda çok havalı duruyor. Kısa kot şort ve kısa etekler hala giyiliyor. Ancak özellikle kaftan, uzun ve yırtmaçlı gömlek, tunik ve bol pantolon en sık rastlanan modeller. İncikli boncuklu, payetli pareolara ise pek yaklaşmayın.

* TERLİK: Kesinlikle parmak arası terlik giyin. "Ayağımı rahatsız ediyor ama" bahanesi işe yaramıyor. Öyleyse bile bir müddet dişinizi sıkın ve kendinizi alıştırın. Topuklu terlikler, takunyalar, özellikle dolgu topuklu olanları pek çok dergide gözünüze çarpıyorsa da Türkiye'deki plajların genelinde tercih edilmiyor.

* AKSESUVAR: Ne kadar az aksesuvar, o kadar iyi. Ama illa takıp takıştıracağım diyenlerdenseniz, o zaman size 'ip'leri önerebiliriz. Şimdilerde Kabala modeli olarak da isimlendirilen her türlü ip bilezikler en tercih edilen modeller. Kolye içinse çok göze batmayan, tek sıra boncuktan yapılmış ve el yapımı deri kolyeleri tercih edebilirsiniz.

* SAAT: Suya giren saatlerden hangisini beğeniyorsanız takıp plaja gidebilirsiniz. Büyük ve kaba modeller bu yaz daha bir beğeniliyor ama illa öyle olacak diye bir şey yok.

* ÇANTA: Kesinlikle hasır! Bu yaz nereye giderseniz gidin, büyük hasır çantaları göreceksiniz. Doğal renklerde ve en az süslü olanlarını tercih edin. Çantanın üzerindeki çiçekler, süsler ve renkler geçen seneden kalmış görüntüsü veriyor. Sırt çantası ya da büyük plastik çantalarla plaja gitmeye kalkmayın.

* ŞAPKA: Kumaş şapkalar ve bandanalar daha çok tercih ediliyor. Hasır şapkalar risk teşkil ediyor, çok dikkatli seçmeniz lazım. Doğal hasır renkleri tercih edin ve St. Tropez'ye özenip siyah hasır şapka takmayın.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Gerçek Nişantaşılı göründüğü gibi değilmiş
 O bir Hıncal Uluç, gerisi hikâye!
 Alpay'ın çizgi kahramanı Fatih Ürek!
 Dans yarışmasına geri sayım başladı
 Ne kadar cazibelisiniz?
 Birincilik sevimli gelmiyor
 Evlenmek İstiyorum
 Sabancı Müzesi'nde caz, kahvaltı ve doğa
 Tüylü dostlara sağlık güvencesi
ESRA CEYHAN
Fıtık oldum!..
Geçen hafta, perşembe sabahı sızının...
GÜLSE BİRSEL
Çağla Bodrum demekse, ben de Bayrampaşa'ya...
AYŞE TÜTER
Ballı şeftali
Şeftalileri soyup, ikiye bölün ve...
REFİK DURBAŞ
İki kültürlü' şair
Asıl adı Ali Ahmet Sait Eşber,...
Gece ıslatmaları kabusu
Gece ıslatmaları kabusu
Doğru ve başarılı bir tedavi için; gece ıslatmalarının, alternatif...
Karpuzun faydaları
Karpuzun faydaları
Karpuzun yüzde 95'i su. Böylece temizleyici bir özelliği bulunuyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.