kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kaan Türkiye'nin 'en hızlı' adamı
Kaan Türkiye'nin 'en hızlı' adamı
Katıldığı yarışlar

Kaan Türkiye'nin 'en hızlı' adamı

18 yaşındaki milli yüzücü Kaan Tayla, bugüne kadar yükselen başarı grafiği ve kırdığı rekorlarla Türkiye'nin 'en hızlı' adamı olarak niteleniyor. Bugün Lizbon'da gerçekleşen şampiyonada ilk üçe girmesi beklenen Kaan, olimpiyatlarda da ülkemizi temsil edecek.

İlkokulda başladığı yüzme eğitiminde antrenörleri tarafından keşfedildi. Zevk için başladığı yüzme sporunda sürekli yükselen bir grafik izledi ve rekorlara imza attı. 50 ve 100 metre serbestte Derya Büyükuncu'yu geçerek Türkiye rekorunu elinde bulunduran milli yüzücü Kaan Tayla, Atina Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek. Henüz 18 yaşındaki Kaan Tayla, zevk için başladığı yüzme sporunda bugüne kadar birçok Türkiye rekoruna imza attı. Ve bugün Portekiz'in Lizbon kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası'nda ilk üçe girmek için ter döküyor. Çünkü bunu başarırsa Olimpiyatlarda yarı final şansını yakalayacak. "Yarış zorlu" diyen genç yüzücü, nedenini şöyle açıklıyor: "Bu yarışlara Avrupa'nın en iyileri katılıyor. Ben 50 ve 100 metrelerde yarışacağım."

BAŞARININ SIRRI: ÇALIŞMAK

2002 yılının kendisi için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Kaan'ın, bu yıldan itibaren katıldığı yarışlarda dereceleri sürekli yükselmiş. Tayla, 50 ve 100 metre serbestte yaş grubu rekorlarını birer birer kırınca da milli takıma seçilmiş. Antrenörünün 'hız tutkunu' olarak nitelediği Kaan, ocak ayında Lüksemburg Yüzme Yarışları'nda 50.88 saniyeyle Derya Büyükuncu'ya ait 50.94'lük Türkiye rekorunu yenilemişti. Şubat ayında da İstanbul'da düzenlenen Arena Kış Kupası'nda deyim yerindeyse rakipsiz yarışan Kaan, 5 Türkiye rekorunun sahibi olmuştu. Başarısının sırrı elbette çok çalışması: "Haftanın 6 günü 5-6 saatlik bir antrenman temposunda çalışıyorum. En son tatilimi iki yıl önce yaptım."

DEDEDEN SPORCU
Bugüne kadar katıldığı yarışlarda 28 rekor kırarak kendini sürekli geliştiren sporcunun hız tutkusu ise ailesine dayanıyor. Çünkü şu anda Devlet Konservatuarı'nda eskrim hocalığı yapan babası Ali Tayla, 1972'de eskrimde Münih Olimpiyatları'na katılan başarılı bir sporcuydu. Dedesi Sait Tayla da eski bir eskrim sporcusu. Kaan, "Olimpiyatlara katılacak olmam ailemde büyük bir sevinçle karşılandı. Babam benden heyecanlı. Tüm bu çalışma temposu içinde en büyük desteği ailemden gördüm zaten. Babam ve annem Türkiye'deki yarışmaları hiç kaçırmazlar" diye konuşuyor. Bu sene Büyük Kolej'den mezun olan Kaan, kazandığı bursla New York State Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde eğitimine başlayacak. ABD'ye gittiğinde çalışmaları aynı hızla sürdüreceğini belirten genç sporcu şöyle konuşuyor: "Yurtdışında eğitim alan sporcularda adaptasyon zorluğu ve sezon dönemlerinin uymaması nedeniyle bir performans düşüklüğü oluyor. Antrenörlerim de bu konuda tereddütlü ama önümde Derya Büyükuncu gibi bir örnek var. Ben orada da başarılı olacağıma inanıyorum."

TÜRKİYE'NİN EN HIZLI ADAMI

Kaan'ın çalışmalarını yürüten Büyük Kolej Spor Kulübü Antrenörü Gürbüz Balemir de, genç yüzücünün birbiri ardına kırdığı rekorlarla Türkiye'de rakibi olmadığını söylüyor: "Kaan'la altı yıldır çalışıyoruz. Yakaladığı başarıları büyük bir gururla izliyorum. Atletizmde 50 metre koşusu nasıl en heyecanlı bir yarışsa yüzmede de 50 ve 100 metre serbest aynı heyecanı taşır. Kaan'a bu açıdan Türkiye'nin en hızlı adamı diyebiliriz. Çünkü girdiği tüm yarışlarda ya birinci ya ikinci oluyor." Balemir, bugün gerçekleşecek Avrupa Gençler Şampiyonası'nda da Kaan'ın başarı şansını yüzde 80 olarak görüyor.

OLİMPİYATA 9 KİŞİ GİDİYOR
Antrenör Balemir, Türkiye'nin olimpiyatlardaki şansını ise şöyle değerlendiriyor: "B finali yüzebilirsek bu bizim için büyük başarı olur. Türkiye'de şu anda barajları geçen dokuz sporcu var; Kaan Tayla, Aytekin Mindan, Derya Erke, Derya Büyükuncu, Onur Uras, Gülşah Gönenç, Özlem Taşkın, İlkay Dikmen ve Orel Oral. Bu bizim ilk kez bu kadar kalabalık katıldığımız bir olimpiyat olacak.

ÖZLEM EROĞLU

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Dama oynamak için doğru adres Bursa
 Özgür'le tanıştığımda ona sinir olmuştum
 Sinemaseverler yeni sezonda 'Çıldıracak'
 1000a'da 300 marka indirimde
 Nemrut güneşine türkülü karşılama
 Borcunu ödemezse 10 gün hapis yatacak
 Paris, Guess'in yeni yüzü oldu
 80 yıllık portreler görücüye çıkacak
 Uyumlu beraberliğin sırrı yıldızlarda saklı
 Tasarım farklılık yaratır
 Turkuaz taş yapımı
 Kalbe söz geçmez!
 Pratik Bilgiler
HAKAN & UTKU
Yaz Diyalogları
- Semih oğlum yesene şu simitleri...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Sebzeli poğaça
Un ve tereyağını...
Şişmanlık ömrü kısaltıyor
Şişmanlık ömrü kısaltıyor
Şişmanlık; solunum sıkıntısı ve kemik ağrılarının yanı sıra kalp...
Zayıflamak için ne yapmalı?
Zayıflamak için ne yapmalı?
Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Uğurlu, şişmanlıkla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.