kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sinemaseverler yeni sezonda 'Çıldıracak'
Sinemaseverler yeni sezonda 'Çıldıracak'

Yaz aylarının bitmesine ve yeni sinema sezonunun gelmesine daha çok var ama uzun zamandan bu yana beklediğimiz devam filmleri, iddialı stüdyo prodüksiyonları, küçük sürprizleri ve yeni projeleriyle oldukça hareketli geçeceğe benzeyen yeni sezon, sinema tutkunlarını şimdiden heyecanlandırmaya başladı bile... 2004-2005 sezonunda hem devam filmleri hem de yepyeni filmler, Sinema dergisinin temmuz sayısının sayfalarında yer aldı. Yeni sezonda gösterime girecek filmler arasında sadece aşağıdaki yapımlar yer almayacak. Dağıtım şirketlerinin festivallerden topladığı yeni filmler de yeni sezonda sinemaseverlerle buluşacak. Aşk Zamanı'nın yönetmeni Wong Kar-Wai'nin Cannes'da Altın Palmiye'ye aday gösterilen filmi '2046', Bush yönetimi eleştirmesiyle dikkat çeken 'Fahrenheit 9/11', Emir Kusturica'nın Altın Palmiye'ye aday gösterilen filmi 'Life is a Miracle' bunlardan sadece birkaçı. İşte 2004-2005 sezonunun sinema tutkunlarını 'delirtecek' yepyeni filmleri...

Blade: Trinity
Yön: David S. Goyer
Oyuncular: Wesley Snipes, Kris Kristefofferson, Jessica Biel, Ryan Reynolds.
Konu: Vampir avcısı Blade, bu kez kendilerine 'Nightstalkers' diyen vampir avcısı ölümsüzlerden oluşan bir grubun üyelerinden olan Hannibal ve Abigail'in yardımıyla, kan emicilerin atası, vampir neslinin en yaşlısı Drakula'ya karşı savaşıyor.
Notlar: "Blade 2"nin yönetmeni Guillermo Del Toro, "Hellboy"u çekmekle meşgul olduğundan, bu kez yönetmenlik görevi serinin yazarı David S. Goyer'a düşmüş. Yapımcıların bütçeyi 70 milyon dolara çıkarmaları üzerine "yazdığı her çılgınlığı" filme çekebilecek olma fırsatını kaçırmak istemediğini ve böylece teklifi kabul ettiğini söyleyen Goyer, "Blade"in yaşadığı dünyayla, bizim, yani seyircinin yaşadığı dünya arasında bir çatışma yaratmak istiyorum" demiş. Bir üçleme olarak tasarlanan serinin son halkası olacak film, Amerika'da ağustos ayında gösterime girecek.

Star Wars: Episode III
Yön:
George Lucas
Oyuncular: Hayden Christensen, Natalie Portman, Ewan McGregor, Samuel L. Jackson, Ian McDiarmid.
Konu: Anakin Skywalker gücün karanlık tarafına geçerek tamamen Dart Vader'a dönüşecek, İmparatorluk güçlenirken Cumhuriyet'in çöküşü hızlanacak, Klon Savaşları sona erecek ve Jedi şövalyeleri dağılacak. İkinci bölümün sonunda kaldığımız yerin üç yıl sonrasından devam edecek olan filmin, Klon Savaşları'nın son günlerine denk gelen büyük bir savaş sahnesiyle açılacağı söyleniyor. Bütçesi 115 milyon dolar olan filmin, tam adının ne olacağı belli değil.

Bridget Jones: The Edge of Reason
Yön: Beeban Kidran
Oyuncular: Renee Zellweger, Hugh Grant, Colin Firth, Jacinda Barrett.
Konu: Bridget Jones için hayatının erkeğine kavuşmanın ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Ancak devam filminde meselenin bununla bitmediği görülecek. Büyük aşkı Mark Darcy'nin muhafazakar bir seçmen olduğunu öğrenen Bridget'in ilişkisinde sorunlar baş göstermeye başlayacak.
Notlar: Bütçesi 30 milyon dolar olan film, ABD'de kasımda gösterime girecek. Bu kez kendine daha çok güvenen Zellweger, komedi performansını sergileyecek.

Lemon Snicket's: A Series of Unfortunate Events
Yön: Brad Silberling
Oyuncular: Jim Carrey, Meryl Streep, Jude Law, Emily Browning, Liam Aiken, Kara Hoffman, Shelby Hoffman.
Konu: Popüler bir çocuk kitapları serisinden uyarlanan film, bir yangında kaybettikleri anneleriyle babalarının ölümünden sonra uzak akrabaları Kont Olaf'ın yanına gönderilen, ancak çok geçmeden açgözlü Kont'un babalarından kalan yüklü miktardaki mirasın peşinde olduğunu anlayan üç çocuğun maceralarını anlatıyor.

The Chronides of the Riddick
Yön
:David Twohy
Oyuncular: Vin Diesel, Thandie Newton, Judi Dench, Colm Feore, Alex Davatos, Karl Urban, Linus Roache.
Konu: "Pitch Black"in hapishane kaçkını çılgın kahramanı Richard Riddick'in maceraları devam ediyor. Karanlıkta görme yeteneğine sahip kahramanımızın yolu barışçı bir gezegene düşer. Gezegen, Lord Marshall denilen bir despotun işgali altındadır. Yer altı hapishanesine kapatılan kahramanımız, ilk filmdeki küçük kız Kyra'ya rastlar. Kaçmaya çalışırlarken, büyük bir savaşın içine düşerler.

Batman Begins
Yön: Christopher Nolan
Oyuncular: Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Katie Holmes, Liam Neeson, Morgan Freeman, Ken Watanabe.
Konu: Zengin bir ailenin çocuğu olan Bruce Wayne'in anne ve babası gözlerinin önünde öldürülmüştür. Bu olayın yarattığı intikam arzusuyla bir Ninja liderinin bilgeliğinden faydalanmak üzere Uzakdoğu'ya gider. Geri döndüğünde şehir organize suç örgütlerinin eline geçmiş, sahibi olduğu şirketse kontrolünden çıkmaya başlamıştır. Yaşadığı evin bodrumunda keşfettiği bir mağarada karşısına çıkanlar yaşamını değiştirecek, gizli dedektif kimliğine bürünen Bruce Wayne, Batman'e dönüşecek ve kötülerin korkulu rüyası haline gelecektir.

Hellboy
Yön: Guillermo Del Toro
Oyuncular: Ron Perlman, Selma Blair, John Hurt, Rupert Evans.
Konu: II. Dünya Savaşı'nın son günlerinde kazanma umudunu yitirmeye başlayan Naziler'in yaptıkları bir tür kara büyü, ortaya görünümü şeytanı andıran tuhaf bir yaratık çıkarır. Küçük yaşta Amerikalılar tarafından Naziler'in elinden kurtarılan Hellboy, iyilerin yanında savaşmak üzere yetiştirilir. Yeni görevi onu Naziler'le karşı karşıya getirir.
Notlar: Hellboy bugüne kadar gördüğümüz en çirkin kahramanlardan biri. Ama onu çekici bulan birileri var. Kendisi gibi süper güçlere sahip kız arkadaşı Liz Sherman. Sherman'ı Selma Blair oynuyor.

Shrek 2
Yön: Andrew Adamson, Kelly Asbury, Conrad Vernon.
Seslendirenler: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, John Cleese, Rupert Everette, Julie Andrews.
Konu: İlk filmin sonunda evlenip muratlarına eren Shrek'le Prenses Fiona balayından döner. Prenses'in ailesi, yani Uzak Diyarlar Krallığı'nın kralı ve kraliçesi yeni evli çifti yemeğe davet eder ancak kızlarının bir devle evlenmiş olmasından memnun olmadıkları ortadadır.
Notlar: Amerika'da mayıs ayında gösterime giren 75 milyon dolar bütçeli film, açılış haftasında 108 milyon doların üzerinde gişe yaptı. Film Türkiye'de önümüzdeki ay gösterime girecek.

Catwoman
Yön: Pitof
Oyuncular: Halle Berry, Sharon Stone, Benjamin Bratt, Alex Bornstein, Lambert Wilson, Byron Mann, Michael Massee.
Konu: Grafik tasarımcısı Patience Philips, çalıştığı kozmetik firmasının kirli işlerini ortaya çıkarınca bir cinayete kurban gider ama esrarengiz bir şekilde Kedi Kadın'a dönüşerek yeniden hayata döner. Bütün amacı kendisini öldürenlerden intikam almak ve şirketin kirli işlerine son vermektir.
Notlar: Çizgi roman okurlarının Batman'in ilk sayısından beri tanıdıkları bir karakter olan Kedi Kadın, ilk kez kendi hikayesini temel alan bir filmin kahramanı olarak karşımızda. Yalnız, karakter, çizgi romandaki gibi Selina Kyle değil, Patience Philips...

King Arthur
Yön: Antoine Fuqua
Oyuncular: Clive Owen, Keira Knightley, Stephane Dillane, Ioan Gruffudd, Ray Winstone.
Konu: Roma İmparatorluğu'nun çöküşünden sonra İngiltere, feodal güçler arasındaki bölgesel çekişmeler yüzünden zor günler geçirmektedir. Yarı Romalı bir komutan olan Arturius ya da bildiğimiz adıyla Kral Arthur, işte böyle bir dönemde ortaya çıkar ve bölgedeki istikrarı sağlamak üzere şövalyeleri bir araya getirir.
Notlar: Film, tarihsel gerçekliği kanıtlanmamış efsanevi bir kişilik olan Kral Arthur'un yönetimde olduğu sanılan dönemin önemli tarihsel ve politik olayları etrafında gelişiyor. Başrol oyuncusu Clive Owen, Kral Arthur'u oynuyor. Keira Knightley'i Guinevere rolünde izleyeceğiz. Ünlü şövalye Lancelot'ıysa Loan Gruffudd canlandırıyor.

Shark Tale

Yön: Bibo Bergeron, Vicky Jenson
Seslendirenler: Will Smith, Robert De Niro, Angeline Jolie, Jack Black, Renee Zellweger, Martin Scorsese.
Konu: Küçük balık Oscar, büyük bir mafya hesaplaşmasından sonra olay yerinde bulununca okyanusun en güçlü mafya babası olan köpekbalığının büyük oğlunu öldürdüğü zannedilir. Olay, okyanus dünyasını birbirine katmıştır. Oscar, nasıl olduğunu anlamadan birden bire cesur bir köpekbalığı avcısı, bir kahraman olmuştur. Başlangıçta bunun keyfini çıkarmaya bakar ama çok geçmeden mafya dünyasında bir kahraman olmanın eğlenceli olmadığını anlayacaktır...
Notlar: Pixar'ın geçtiğimiz yıl gişe rekorları kıran filmi "Kayıp Balık Nemo"ya geç de olsa bir karşılık vermek isteyen Dreamworks'ün deniz altında geçen yeni animasyon filmi, hayli iddialı bir yapım. Film daha gösterime girmedi ama stüdyo devam filmi hazırlıklarına başlamış bile...

Collateral
Yön: Michael Mann
Oyuncular: Tom Cruise, Jamie Foxx, Mark Ruffalo, Javier Bardem, Jada Pinkett Smith.
Konu: Los Angeles'ta taksi şoförlüğü yapan Max (Foxx), bir kiralık katil tarafından rehin alınır. Katil, Max'ten kendisini teker teker öldüreceği adamların adreslerine götürmesini istemektedir. Son kurbanın kendisi olacağından şüphelenmeye başlayan Max, işin içinden çıkmanın bir yolunu bulmak zorundadır.
Notlar: Uzun zamandır ertelenen bu gerilim projesi sonunda Michael Mann yönetmenliğinde çekildi. Daha önce yönetmen olarak Mimi Leder'ın ve Janusz Kaminsky'nin adı geçmişti. Başrol oyuncusu Tom Cruise'u ve yönetmen Michael Mann'i bu projeye çeken en önemli etkenin Frank Darabont'un elden geçirdiği senaryo olduğu söyleniyor. "Vampirle Görüşme"den beri ilk kez kötü adam rolünde karşımıza çıkan Tom Cruise bir kiralık katili oynuyor...

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Dama oynamak için doğru adres Bursa
 Kaan Türkiye'nin 'en hızlı' adamı
 Özgür'le tanıştığımda ona sinir olmuştum
 1000a'da 300 marka indirimde
 Nemrut güneşine türkülü karşılama
 Borcunu ödemezse 10 gün hapis yatacak
 Paris, Guess'in yeni yüzü oldu
 80 yıllık portreler görücüye çıkacak
 Uyumlu beraberliğin sırrı yıldızlarda saklı
 Tasarım farklılık yaratır
 Turkuaz taş yapımı
 Kalbe söz geçmez!
 Pratik Bilgiler
HAKAN & UTKU
Yaz Diyalogları
- Semih oğlum yesene şu simitleri...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Sebzeli poğaça
Un ve tereyağını...
Şişmanlık ömrü kısaltıyor
Şişmanlık ömrü kısaltıyor
Şişmanlık; solunum sıkıntısı ve kemik ağrılarının yanı sıra kalp...
Zayıflamak için ne yapmalı?
Zayıflamak için ne yapmalı?
Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Uğurlu, şişmanlıkla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.