Stresten korunmak için arasıra mutlaka atıştırın
İşleriniz ne kadar yoğun olursa olsun, arada bir mola verip sağlıklı bir şeyler yiyin. Böylelikle hem vücut direncinizi yükseltir, hem de strese girmekten korunursunuz
Vücut stresten zayıf düştüğünde, sinirleri besleyen vitaminlere ihtiyaç duyuyor. Bilinçli bir beslenme ile enerji depolarını tekrar doldurmak mümkün. Bunun için bolca sebze ve meyve, ayrıca süt ürünleri, patates, makarna ve kepek ekmeği tüketmek gerekiyor. Stres yüklü organizmaya en fazla yarar sağlayan madde ise; magnezyum. Magnezyum; vücuttaki 300'den fazla hormonu harekete geçirerek, kalp ve kas gücünü kontrol altına alıyor. Magnezyum daha çok kepek ürünlerinde, fındık, badem, kabak çekirdiği ve muzda bulunuyor. Beyin hücreleri için en önemli gıdalardan biri de; enerji veren karbonhidratlar. Bunun yanı sıra, şeker de beyinde etkisini çabuk gösteren besinler arasında yer alıyor. Ancak, şeker tüketimi konusunda dikkatli olunmalı. Çünkü şeker; kan şekerinin bir anda yükselip, bir anda düşmesine sebep oluyor. Bu nedenle, kana biraz daha uzun bir sürede karışan karbonhidratları tercih etmek daha doğru. Tahıllar, patates, baklagiller ve sebzeler, bol karbonhidrat içeren besinler arasında bulunuyor.
B VİTAMİNİ RAHATLATIYOR En sağlıklı beslenme biçimi günde beş kez meyve veya sebze yemektir. Meyve ve sebzelerin içerdiği birçok vitamin ve mineral sayesinde, vücudun savunma gücü artıyor. Özellikle stres altında olan kişi, hücrelere zarar veren radikaller ürettiğinden, bağışıklık sistemi de büyük ölçüde zarar görüyor. Havuçtaki beta karoten, portakaldaki C vitamini, buğday yağında bulunan E vitamini zararlı radikallere karşı son derece etkili. Fındık, fıstık veya ceviz de atıştırmak için ideal. Bunlar, içerdikleri B vitaminleri sayesinde sinirler gevşeyip rahatlıyor.
|