Nohutlu hindi
Soğanları zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soteleyin. Etleri ilave edin. Salça ilave edip, hızlı ateşte 5 dakika daha soğanlarla beraber pişirin. Domates, sarmısak, defne yaprağı, karanfil, şeker, nohut, su, tuz ve karabiber katıp, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER * 500 gram hindi kalça kuşbaşı * 500 gram nohut (haşlanmış) * Yarım su bardağı zeytinyağı * 2 adet büyük boy soğan (iri kıyılmış) * 1 çorba kaşığı domates salçası * Yarım kg. domates (küçük küp doğranmış) * 15 diş sarmısak (bütün) * 1 adet defne yaprağı * 2 adet karanfil * 1 adet kesme şeker * 3 su bardağı su (kaynar) * Tuz, karabiber
|