kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Otlu pilav
Pideli piliç gulaş

Pideli piliç gulaş

Un ve kırmızıbiberi plastik bir kapta karıştırın. Piliç etlerini kırmızıbiberli una bulayın. Geniş bir kabın içinde yağı ısıtın, soğanları sararıncaya kadar 5-6 dakika soteleyin. Domates salçası, şarap ve kaynar suyu ilave edin. Karıştırarak kaynattıktan sonra ateşi kısın ve üzeri kapalı olarak yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin. Kabı ateşten alın, karışıma yoğurt ilave edin ve soğumaya bırakın. Tereyağı, krema, sirke, yumurta, un ve maydanozu iyice karıştırın, karbonatı ilave edip, limon suyunu dökün ve karıştırın. 2 litrelik bir güveç kabının içini hafifçe yağlayın, hamuru kabın kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Piliçli harcı hamurun üzerine dökün ve ısıtılmış 180 derece fırında önce üzeri kapalı olarak 30 dakika, daha sonra açık olarak 10 dakika pişirin.

MALZEMELER (8 kişilik)
*
1 tabak piliç kaça kuşbaşı
* 3 çorba kaşığı un
* 1,5 çorba kaşığı kırmızıbiber
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet büyük soğan (çok iri doğranmış)
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 2/3 su bardağı beyaz şarap
* 2/3 su bardağı kaynar su
* 3 çorba kaşığı yoğurt
Hamur için:
*
125 gram tereyağı (yumuşatılmış)
* 1,5 su bardağı kremao 2 çorba kaşığı sirke
* 1 adet yumurta
* 2,5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ayşe Tüter'den acı sevenlere   / 08-07-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 08-07-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 07-07-2004
 Mevsim sıcağına özel tarifler   / 06-07-2004
 Limonlu patlıcan   / 06-07-2004
 Lezzet Güneşi   / 05-07-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 04-07-2004
 Etli dolma   / 03-07-2004
 Nohutlu hindi   / 02-07-2004
 Yoğurtlu barbunya   / 01-07-2004
HAKAN & UTKU
Olimpiyat meşgalesi
Biz Türkler azimli, azimli olduğu...
AYŞE TÜTER
Otlu pilav
Pirince 4 çorba kaşığı tuz katın, üzerine 4...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.