kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta Lezzet Güneşi

Sucuklu makarna
Kaynar tuzlu suda makarnaları 10 dakika haşlayın. Isıtılmış yağda biber salçası, domates salçası, sarımsak ve domatesi karıştırıp, 3-4 dakika soteleyin. Makarnayı süzüp, salçalı karışıma ekleyin. Kremalı mantar çorbasını süt ve su ile pişirip, makarnaların üzerine gezdirin. Isıtılmış yağda sucukları 2-3 dakika soteleyip, makarnaya katın. Makarnanın üzerine kekik ve lor peyniri serpip servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 su bardağı domatesli burgu makarna
* Yarım su bardağı yüksük makarna
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
* 1 paket kremalı mantar çorbası
* Yarım su bardağı süt
* Yarım su bardağı su
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Yarım kangal sucuk (dilimlenmiş)
* 1 su bardağı lor peyniri
* 1 çorba kaşığı kekik

Kayısılı biftek
Kayısıları bir kaba koyup, üzerlerini kaplayacak kadar sıcak su ilave edin. Kayısılar şişene kadar yaklaşık 1 saat bu suda bekletip, süzün. Bir tavada yağı ısıtıp, soğan, sarmısak, baharatlar, hardal tohumu ve bademleri ilave edin. Soğanlar yumuşayıp, hafif sararıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Domatesleri ekleyip, yaklaşık 2 dakika karıştırarak pişirin. Biftek, et suyu ve domates salçasını da tavaya koyup, etler yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin. Kayısıları ilave edip, kapağını kapatmadan sos koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirin. Sirkeyi ilave edip, karıştırın. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
*
1,5 kg. biftek
* 225 gram kuru kayısı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 adet soğan (dilimlenmiş)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 2 tatlı kaşığı kimyon
* 1/4 tatlı kaşığı karanfil (dövülmüş)
* 2 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber
* 1,5 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
* Yarım tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı hardal tohumu
* 30 gram badem (iri doğranmış)
* 2 adet orta boy domates (soyulup, doğranmış)
* 1,5 su bardağı et suyu
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 2 tatlı kaşığı elma sirkesi

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ayşe Tüter'den acı sevenlere   / 08-07-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 08-07-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 07-07-2004
 Mevsim sıcağına özel tarifler   / 06-07-2004
 Limonlu patlıcan   / 06-07-2004
 Lezzet Güneşi   / 05-07-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 04-07-2004
 Etli dolma   / 03-07-2004
 Nohutlu hindi   / 02-07-2004
 Yoğurtlu barbunya   / 01-07-2004
HAKAN & UTKU
Olimpiyat meşgalesi
Biz Türkler azimli, azimli olduğu...
AYŞE TÜTER
Otlu pilav
Pirince 4 çorba kaşığı tuz katın, üzerine 4...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.