kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Nohutlu hindi

Soğanları zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soteleyin. Etleri ilave edin. Salça ilave edip, hızlı ateşte 5 dakika daha soğanlarla beraber pişirin. Domates, sarmısak, defne yaprağı, karanfil, şeker, nohut, su, tuz ve karabiber katıp, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER
* 500 gram hindi kalça kuşbaşı
* 500 gram nohut (haşlanmış)
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* 2 adet büyük boy soğan (iri kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* Yarım kg. domates (küçük küp doğranmış)
* 15 diş sarmısak (bütün)
* 1 adet defne yaprağı
* 2 adet karanfil
* 1 adet kesme şeker
* 3 su bardağı su (kaynar)
* Tuz, karabiber

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ayşe Tüter'den acı sevenlere   / 08-07-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 08-07-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 07-07-2004
 Mevsim sıcağına özel tarifler   / 06-07-2004
 Limonlu patlıcan   / 06-07-2004
 Lezzet Güneşi   / 05-07-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 04-07-2004
 Etli dolma   / 03-07-2004
 Nohutlu hindi   / 02-07-2004
 Yoğurtlu barbunya   / 01-07-2004
HAKAN & UTKU
Olimpiyat meşgalesi
Biz Türkler azimli, azimli olduğu...
AYŞE TÜTER
Otlu pilav
Pirince 4 çorba kaşığı tuz katın, üzerine 4...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.