kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP'de kurultay bitti kavga devam ediyor
CHP'de kurultay bitti kavga devam ediyor
Baykal, Anıtkabir'i ziyaret etti
Baykal'ın CIA suçlaması da 'gizli' kaldı

CHP'de kurultay bitti kavga devam ediyor

CHP'de silahların gölgesinde yapılan kurultayı Baykal kazandı ama sular durulmadı. Muhalifler en geç ağustos ayında yapılması gereken "Tüzük Kurultayı"nı bekliyor CHP yönetimi "ders almayanlar gidecek" derken; 30 muhalif vekil Ertuğrul Günay, Adnan Keskin, Celal Doğan gibi parti dışındaki muhaliflerle yollarını ayırma kararı aldı.

CHP'de kurultayın bitmesinin ardından Genel Başkan Deniz Baykal ile 30 muhalif milletvekili arasındaki hesaplaşma, muhaliflerin toplantıya 350 imza ile çağırdığı ve toplanma zorunluluğu bulunan "Tüzük Kurultayı"na kaldı. En geç ağustos ayının ilk haftasında toplanması gereken kurultayda, parti içi muhalefet bu sefer de tüzük değişikliği için Baykal'la hesaplaşacak. Önceki gün yapılan CHP'nin 12. Olağanüstü Kurultayı'nda Deniz Baykal, parti içindeki muhalif milletvekillerinin ve delegelerin terk etmesinden sonra yapılan güven oylamasında 1058 delegenin 781'inin 'evet' oyunu aldı. Başta CHP İstanbul Milletvekili Kemal Derviş olmak üzere muhalif 29 milletvekilin ve 230 kurultay delegesinin kurultay salonunu terk etmesine rağmen sonucu, "demokratik bir kurultay yapılmıştır ve CHP'nin kurultay delegeleri bana güvenlerini sunmuştur" şeklinde değerlendiren Baykal'a ilk mesaj "yolumuza devam ediyoruz" diyen muhaliflerden geldi. Baykal'ın güvenoyu aldıktan sonra kurultay salonunda yaptığı, "Bu kurultay milattır. Her şey değişmiştir. Güven oylamasına kadar gelen süreç arkadaşlarımızın yanlışıdır. Artık bu yanlışa izin vermeyeceğiz, ne gerekiyorsa yapmak zorundayız. Bu da benim görevim. Farklı düşünenler CHP dışında da saygınlığını koruyabilirler" şeklindeki konuşmasını "isteyen gitsin" şeklinde yorumlayan muhalif isimler, CHP'yi asla terk etmeyeceklerini belirttiler.

MUHALEFET BÖLÜNDÜ
CHP'de parti içi muhalefetin sözcülerinden İstanbul milletvekili Hasan Aydın, SABAH'a kurultay sonucunu değerlendirirken, "Sonuna kadar CHP'deyiz. Bu partinin ilkelerine, programına sımsıkı bağlıyız. CHP'de demokratik haklar çerçevesinde partimizi mutlaka ileriye taşıyacağız" dedi. Öte yandan 30 muhalif milletvekili kurultay sonrası yaptığı ilk değerlendirmede Ertuğrul Günay, Adnan Keskin ve Celal Doğan gibi parti dışındaki muhalefetle "hareketimizi ve yapımızı olumsuz etkiliyorlar" gerekçesiyle yollarını ayırma kararı aldı. Muhalif milletvekilleri parti bütünlüğüne ve partinin ilkelerine zarar vermeden "iktidara yürüyüş" hareketini sürdürme kararı aldı.

SEVİGEN'DEN GÖZDAĞI
CHP Genel Merkez yönetiminden de Kurultay sonrası ilk değerlendirme Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'den geldi. SABAH'a konuşan Sevigen, "Bundan sonra CHP'de hiçbir şeyin eskisi gibi olması mümkün değildir. Milletvekilli milletvekilliğini bilecek, partili partililiğini bilecek. Parti içinde kavga çıkartanlarla ilgili Sayın Genel Başkan, kurultaydan yetki almıştır. Herkes bundan ders alacaktır ve uymayan da gidecektir. Herkes Genel Başkanı'na ve Genel Merkezi'ne saygılı davranacaktır" dedi. Bu arada Baykal'ın yaptığı değerlendirmede 30 muhalif vekilin aralarında bulunduğu parti içi muhalefete önümüzdeki dönem bir süre daha şans tanımaya karar verdiği öğrenildi.

SARIGÜL BEKLİYOR
Öte yandan davetli olduğu halde kurultaya katılmayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "halksız ve haksız bir kurultay oldu" dedi. Sarıgül, "Partililerin jandarma zoruyla sokulmadığı, halktan kaçırılan bir kurultaya katılmanın bir anlamı yoktu" dedi. Partide değişiminin mutlaka sağlanacağını belirten Sarıgül, "10 Temmuz'da Sivas'ta yapacağımız büyük miting de çıkış yolunu gösteren mesajları vereceğiz" diye konuştu. Bu fotoğraf önceki günkü kurultayın simgesi haline geldi.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Mağdur kadınların sesi oldu
 AİHM'nin türban kararı incelenmeli
 Düz liselere isteğe bağlı din dersi
 Laf atma ve tacize ağır ceza geliyor
 Başbakan Erdoğan Hasbahçe'de yemek verdi
 Türkiye'ye AB desteği
 Kıbrıs'ta asker jesti
YAVUZ DONAT
Adalet ve para
Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı...
Üvey babam silah çekti
Satış rekorları kıran ve yayınlandığı andan itibaren gündeme oturan...
Para için yaptım
Bornova'da boğazı kesilen işadamının katili, eski işçisi çıktı. 23...
Türkiye'de rakibimiz yok
Türkiye'de rakibimiz yok
Cem Hakko Vakko'nun rakibi olarak Beymen'i gösterenlere sitem ediyor.
Modern çağın gerekliliği mi gıda terörünün yeni adı mı
Modern çağın gerekliliği mi gıda terörünün yeni adı mı
Türk halkının son birkaç yıldır bilmeden bol miktarda transgenik ürün...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.