kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Önemli olan gelinliğin sizi doğru yansıtması
Önemli olan gelinliğin sizi doğru yansıtması

Düğün günü kadar gelinlik seçimi de anılarda önemli yer tutar. Seçiminiz ne olursa olsun önemli olan gelinliğinizin sizi doğru yansıtmasıdır. Gelinliğinin içinde olduğundan çok farklı gördüğüm gelinler oluyor. Seçilen model, yapılan saç ve abartılı makyaj, gerçek halden uzak görüntülere neden oluyor.

Sıcak havanın yanı sıra, mezuniyet törenleri, davetler, partiler ve düğünler ile de yaz mevsimi kendini gösteriyor. İşim gereği ben de atölyemde bu tür özel günlerin hazırlıkları için çalışmalar yapıyorum. Yaz aylarının özel gecelerine bu hafta da düğünler ve gelinlikler ile devam etmek istedim. Hayatın çok önemli birkaç gününden biri olan düğün gecesi için herkes, imkânları ölçüsünde, en iyi olana sahip olmak ister. Kadınların anılarında düğünleri kadar, gelinlik seçimi için de yaşananlar yer alır. Çünkü hayat boyu her tür kıyafeti giyme fırsatı olabilir ama gelinlik bir kez giyilir. Ülkemizde hazır gelinlik tercih edenler için farklı alternatifler var. Beyaz Gelinlik, Vakko Wedding, Derishow aklıma gelen ilk markalar. Bazı markalar, kendi tasarım ve üretimlerini yapıyor, bazıları yurtdışından getirdikleri farklı markaları, modelleri müşterilerine sunuyor.

ÖNEMLİ OLAN SİZİ YANSITMASI
Bunun dışında eğer kendiniz için özel tasarlanmış, bir gelinlik istiyorsanız, bunu da tarzınıza yakın bir tasarımcıyla çalışarak gerçekleştirmeniz mümkün. Seçiminiz ne olursa olsun bence önemli olan gelinliğinizin sizi doğru yansıtması. Gelinliğinin içinde olduğundan çok farklı gördüğüm gelinler oluyor. Seçilen model, yapılan saç ve makyajdaki abartılar, gerçek hallerinden uzak, çok da hoş olmayan görüntülere neden oluyor. 2004 yaz gelinlik çizgilerine gelince; bu yıl gelinlik modellerinde beyazlara, bej ve dore danteller, inci ve taş işlemeler, klasik dantel motiflerinin yanı sıra geometrik desenler, çiçekler eklendiğini söyleyebiliriz. Ekru ve beyaz tonlarının tercih edildiği gelinlik renklerine eklenen doreler ve koyu bej danteller, modern işlemelerle hareket kazanıyor. Bu yılın duvaklarında da değişiklikler var. Çok doğal toplanmış saçlara daha düz, sade inen duvaklar eşlik ediyor.

FARKLI KUPLAR OLMALI
Gelinliklerin üste oturan kabarık etekli görünümleri de bana çok sıradan geliyor. Yıllardır aynı tarzda hazırlanmış modelleri görmekten olsa gerek, artık biraz daha farklı kup, kesimler ve detaylar çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Kişilerin gelinliklerinin içinde kendini yansıtır şekilde ve özel görünmesi gerekir. Öncelikle fazla abartılı, kabarık kalıpları bir yana bırakıp zarif, şık ve doğal olmalı gelinlik. Alımlı, görkemli görünüm için uzun kuyruklu kesimler tercih edilebilir. Bu tip modellerde kumaş ve işleme seçimleriyle de sade ama görkemli bir görünüm elde edilebilir. Sade bir gelinlik için şifon ve saten kumaşlarla, formda farklılıklar yakalayarak özel bir siluet elde etmek mümkün.

KUMAŞ VE MODEL UYUMU ÖNEMLİ
Her elbisede olduğu gibi gelinlik için de kumaş ve model uyumu çok önemli. Gelinlik için genellikle saten, ziberlin, şantuk, tafta gibi dik kumaşlar tercih edilir ve bunlar şifon, tül, organze gibi kumaşlar ile tamamlanır. Bunların dışında dantel, işlemeli dantel, sıvama nakışlar eklenebilir. İşlemelerde de malzeme seçimi, renk ve diğer kullanılan kumaşlarla uyumlu olması çok önemli. Genel olarak kabarık etekli, abartılı gelinlikler benim tarzım değil kısacası. Daha çok kuyruklu, kesimi farklı çalışılmış modeller benim tarzımı yansıtıyor. Fakat bu bir tercih. Eğer siz kabarık etekleri beğeniyorsanız, tavsiyem kabartılan eteğin altına sadece tarlatan ve tek kat kumaş değil tüllerden oluşan katlarla daha dolgun ve sağlam bir zemin hazırlanmasına dikkat edin. Gelinliğin bütününde sadelik ön planda ise aksesuvarlar ile de değişiklik, renk kazanması mümkün. Gelinlikte dantel, işleme veya formda yoğunluk var ise duvak, makyaj ve saç modeli seçimleri daha sade olmalıdır diye düşünüyorum. Kullanılmak istenen özel takılara da dikkat etmek gerekir. Eğer öyle bir takınız var ise kumaşa, işlemeye, dantele ve model seçimine karar verirken, özel takınızın uygunluğunu dikkate almalısınız. Bütün gelinler güzeldir. Her şeyden önce, mutluluk güzelleştirir herkesi. Bu yazın gelinlerinin hayal ettikleri düğünü, hayal ettikleri gelinliklerle yaşamalarını diliyorum...

Dilek Hanif

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Şifa arayanlar türbe kapısına umut bağlıyor
 İşbirliğine kadeh kaldırdılar
 İyi filmlerim nedense Türkiye'de bilinmedi
 Burçların tatil rehberi
 Muhteşem Düet
 Benimle evlenenler hayal kırıklığı yaşıyor
HAKAN & UTKU
Barikatlı kurultay notları
CHP yine kurultaya gitti.
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Cevizli muz sarması
Yufkayı düz...
Unutkanlık normal değil, hafızanıza sahip çıkın
Unutkanlık normal değil, hafızanıza sahip çıkın
30 Haziran'da, Roma'da gerçekleştirilen Avrupa Forumu'nda...
Yaptığı resimler cam kızı iyileştirecek
Yaptığı resimler cam kızı iyileştirecek
19 yıldır camkemik hastalığı nedeniyle yürüyemeyen ve bebek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.