* İstanbul'a özgü projeleriniz var mı? Türk ve Osmanlı mutfağının geliştirilmesi için bir aşçılık enstitüsü kuruyoruz İstanbul'da. Burada temel aşçılık eğitimini almış insanlara nitelikli ustalık kazandırmak amacıyla lisansüstü diyebileceğimiz eğitim verilecek. Hedef, Türk mutfağını araştırmak ve geliştirmek. Geliştirmenin altını çiziyorum. Yani folklorik, otantik bir öge olarak somutlaştırmak değil, aynı zamanda geliştirmek ve çağdaş sunumlara uygun hale getirebilmek. Bu çok önemli bir katkı olacak.
* Ne zaman hayata geçecek bu proje? Belediyeye müracaatını yaptık. Kumkapı'da Turizm Eğitim Merkezleri'nin (TUREM) eski bir binası vardı. Onu enstitü haline getireceğiz. Bu arada Feshane'ye yeni bir kimlik kazandırmak istiyoruz. İstanbul'a yakışır bir kent müzesi olacak. Bir de, Beşiktaş'ta Resim Heykel Müzesi'nin hemen yanıbaşında Tekfen'in bir binası var. Burayı alıp müze ile birleştirerek daha büyük ve çağdaş bir müzeye dönüştürmek istiyoruz.