kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güle güle sana
Güle güle sana
Annesini kızı teselli etmeye çalıştı

Güle güle güzel adam

On binlerce İzmirli kalp krizine yenik düşen Ahmet Piriştina'yı son yolculuğuna uğurladı

İZMİR'İN sevgilisi Büyükşehir Belediye Başkanı Piriştina, dün Konak İsabey Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından devlet töreniyle toprağa verildi.

ÜÇ AYRI TÖREN
PİRİŞTİNA
için 9 Eylül Meydanı'ndaki CHP il binası önünde, Alsancak'taki evinde ve Konak Meydanı'ndaki Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası önünde ayrı ayrı törenler düzenlendi. 19'DA


***

Güle güle sana

İzmirliler, çok erken kaybettikleri efsane başkanları Ahmet Piriştina'yı gözyaşları içinde uğurladı Devlet töreninde Piriştina'nın naaşı, asker, polis ve zabıtadan oluşan tören kıtasının omzunda taşındı.

İzmir , zamansız kaybettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'yı bağrına taş basarak ebedi yolculuğuna uğurladı. İzmir'in çehresini değiştirip, sayısız eserlere imza atan Piriştina için son yılların en büyük cenaze töreni düzenlenirken, onbinlerce İzmirli efsane başkanlarını son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Kalp krizine yenik düşen Piriştina, belediye binasının da bulunduğu Konak Meydanı'nda gerçekleşen törenden sonra Narlıdere Aşağı Mezarlığı'ndaki kabrine defnedilirken, törenlerin başladığı saat 11.00'den sonra İzmir'de yaşam durdu. İzmirlilerin hafızasından uzun yıllar silinmeyecek cenaze töreni Piriştina'nın naaşının 2 gündür bekletildiği Adalet Sarayı Adli Tıp Morgu'ndan alınmasıyla başladı. CHP İzmir İl Merkezi'nin önüne getirilen naaşı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, karanfillerle karşıladı. Yüksel, "Müşfik bir babayı, sevgili bir insanı kaybettik. Biz CHP'liler olarak bıraktığın bu güzel İzmir'i korumaya and içiyoruz" dedi. "Büyük Başkan" sloganları ve Piriştina'nın pankartları eşliğinde ilerleyen cenaze aracı Piriştina'nın evinin önünden geçirilerek bir dönem Meclis Başkan Vekilliği'ni yaptığı Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın EBSO) önüne getirildi.

DEVLET TÖRENİ YAPILDI
Daha sonra kortej eşliğinde Konak Meydanı'na götürülen Piriştina için düzenlenen devlet töreni de yıllarca görev yaptığı büyükşehir belediyesi binası önünde başladı. Asker, polis ve belediye zabıtasından oluşan 6 kişilik ekip, Piriştina'nın tabutunu omuzlarına alarak Büyükşehir Belediyesi girişinde yer alan katafalkın üzerine koydu. Konak Meydanı'nı tıklım tıklım dolduran İzmirliler, Piriştina'nın cenazesini son bir defa görebilmek ve selamlayabilmek için yer yer izdihama neden olurken, gözyaşları sel gibi aktı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, NATO Güneydoğu Avrupa Müşterek Komutanı Orgeneral Orhan Yöney, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Lütfü Sancar, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Osman Nuri Solakoğlu'nun da katıldığı devlet töreninde kısa konuşmalar yapıldı.

GÜNEŞİN DOĞDUĞU YER
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ahmet Piriştina'yı geç bulup erken yitirmenin acısını yaşadıklarını söyledi. Anı defterine yazı yazan küçük bir kız çocuğunun "Onu güneşin battığı yere uğurluyoruz'' sözlerini hatırlatan Baykal, "Güneşin doğduğu yerden Piriştina tekrar doğacaktır'' dedi. Hükümet adına konuşan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Onu kaybettik saymıyoruz. Merhum, bu dünyada bıraktığı eserleriyle ölümsüz olmuştur'' derken, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman İzmir'in sadece belediye başkanını değil, ağabeyini, kardeşini en yakın dostunu da kaybettiğini söyledi. Piriştina'nın naaşı daha sonra Konak Meydanı'ndaki İsabey Camii'ne getirilerek ikindi namazından sonra binlerce kişinin katılımı ile cenaze namazı kılındı. Daha sonra Narlıdere'ye getirilen Piriştina'nın naaşı, Aşağı Narlıdere Mezarlığı'nda hazırlanan aile kabristanında toprağa verildi. Eşi Mine Piriştina, kızı Zeynep ve oğlu Levent'in ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

(MERKEZ)

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Olimpiyat ateşimiz söndü
 İstanbul'da hayat duracak.
 Mezuniyet töreninde türban krizi
 Hangi Yollar Kapalı?
 Böbrek hastalarına yeni bir merkez
 Kariyer kadınına yeni hizmet:Menopoz-ölçer
 Şırnak ve Muş'ta terör: 1 şehit, 2 yaralı
 Tababet Kanunu'na Sezer'den veto
 Yeşil kartlıların ayakta tedavi bedelini de devlet...
 İETT'den ÖSS için ek sefer
 Tarihe can verdiler
 İstanbul'da hayat duracak
EMRE AKÖZ
Bırakın çocuk ne yerse yesin!
Amerikan 'Psychology...
UMUR TALU
Gülüşün ve unutuşun medyası
Medyadaki bilinçli yahut...
ÜNAL ERSÖZLÜ
Alkışlarla...
İnsanın neyi, ne zaman, nasıl göreceği...
MUHARREM SARIKAYA
Ankara'dan atılan taş...
Bakanlar Kurulu'ndan bir süre...
Sürpriz aday
AB, yeni Komisyon Başkanı'nı bugün açıklayacak. Bu kişi, eski...
AB, anayasa için ortak karara varabilecek mi?
15 Ay süren bir maraton sonucu hazırlanan Avrupa anayasası...
Rahat olun
Rahat olun
Beşiktaş Futbol Şubesi Sorumlusu, "Deniz ve Serkan Balcı'yla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.