kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Müzik Festivali'nde Barok müzik esintisi
Müzik Festivali'nde Barok müzik esintisi
Festival programı:

Müzik Festivali'nde Barok müzik esintisi

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın organizasyonuyla bu yıl 32'nci kez gerçekleşecek olan Uluslararası İstanbul Müzik Festivali yarın başlıyor. Ana teması Barok müzik olarak belirlenen ve İstanbul'un tarihi mekânlarında gerçekleşecek olan festivalde, bu yıl ilk kez üç konserlik Ödüllü Piyanistler Konserleri dizisi yer alacak.

Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 4 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında, 32'nci kez müzikseverlerle buluşacak. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın organize ettiği festivalde, notalar İstanbul'un tarihi mekanları ile buluşacak. Aya İrini Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Kariye Müzesi, Darphane Binaları, Yıldız Sarayı, Atatürk Kültür Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşecek olan festival programında; biri korolu 4 orkestra konseri, 2 opera temsili, 7 oda orkestrası konseri, 5 resital, 5 oda müziği konseri, 2 dans gösterisi ve 2 açıklamalı müzik dinletisi olmak üzere toplam 27 etkinlik yer alacak.

AYA İRİNİ'DE BAŞLAYACAK
Bu yıl ana teması Barok müzik olan festivalde, farklı ülkelerden gelen beş Barok müzik topluluğu, Bach'tan Vivaldi ve Pergolesi'ye uzanan kapsamlı bir programla dinleyicilerin karşısına çıkacak. 32. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 4 Haziran akşamı şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştireceği konserle başlayacak. Orkestra, konserde doğumunun 100'üncü yılı nedeniyle çeşitli etkinliklerle anılan ünlü besteci Cemal Reşit Rey'in "Enstantaneler"ini, Bahar Sun'un "Bahar Şenliği" ve İlhan Usmanbaş'ın "Orkestra için Müzik, 02/B7" adlı yapıtını sunacak. Festivalin kapanışı olan 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde, AKM Büyük Salon'da Piccolo Teatro di Milano'nun, Giorgio Strehler'in rejisiyle sahneleyeceği Mozart'ın ünlü operası 'Cosi Fan Tutte' (Bütün Kadınlar Böyle Yapar), şimdiden bu yılın unutulmazları arasına girmeye aday görünüyor. Bu yılın yenilikleri arasında yer alacak olan üç konserlik "Ödüllü Piyanistler Konserleri" dizisinde, Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nin Kraliçe Elisabeth Vakfı ile yaptığı anlaşma sonucunda, dünyanın en saygın yarışmalarından biri olan "Kraliçe Elisabeth Piyano Yarışması"nda geçtiğimiz yıl ödül alan sanatçılar yer alacak.

ONUR ÖDÜLÜ USMANBAŞ'IN
Uluslararası İstanbul Müzik Festivali tarafından geçtiğimiz yıl verilmeye başlanan "Yaşam Boyu Başarı Ödülü", neredeyse elli yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü eğitmenliği ve değerli kuramsal yayınları dolayısıyla bu yıl İlhan Usmanbaş'a verilecek. Festivalde yer alacak çarpıcı gösterilerden bir diğeri de, ilk kez İstanbul'a gelecek olan dünyaca ünlü Nederlands Dans Theater olacak. 1959 yılında geleneksel çizgideki eski Hollanda Balesi'nin 18 üyesi tarafından yeni dans biçimleri ve tekniklerini keşfetmek amacıyla kurulan Nederlands Dans Theater, bugün dünyanın en yenilikçi ve dinamik dans topluluklarından biri olarak kabul ediliyor. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nin geçtiğimiz yıl Fazıl Say ile başlattığı "İstanbul Konserleri" dizisi bu yıl tiyatro sanatçısı Mehmet Ali Alabora'nın, "Notada Yazmayanlar" isimli projesiyle devam ediyor. Mehmet Ali Alabora'nın piyanist Emir Gamsızoğlu ve klarnetçi Beste Karaçetin ile birlikte gerçekleştireceği müzikli söyleşilerin amacı, klasik müzikle daha önceden ilişki kuramamış dinleyici kitlesinin ilgisini uyandırmak. 32. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nin biletleri Biletix satış noktaları; www.biletix.com, ve Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00 aracılığıyla ve Atatürk Kültür Merkezi gişelerinden temin edilebilir. Festivalin bilet fiyatları, 10 milyon ile 150 milyon lira arasında değişiyor.

İNCİ DÖNDAŞ Haber Merkezi

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Azra'nın onuruna saf altından para
 Buzukisi ile kültürleri birleştiriyor
 Hayallerindeki özgürlüğü resmettiler
 Büyüklere Yaz kampları
 MAŞUKİYE: Doğanın sessizliğine yolculuk
 Puan toplama yolları
 Kardeş kıskançlığıyla baş edebilirsiniz
 Objelerde mermer görüntüsü
 RTÜK'ün ceza listesi
 Brad Pitt tutuklandı
 Yazarımız Elif Alcı, 'Elifce' standında sizleri bekliyor
 Sezonun en iyi filmi Kill Bill
HAKAN & UTKU
Prestij ailesinin metamorfozu
Merhum Prestij...
AYŞE TÜTER
Domates soslu köfte
Kıyma, ekmek kırığı, peynir,...
Kalp naklinin yapıldığı 27 Ocak artık doğum günü
Kalp naklinin yapıldığı 27 Ocak artık doğum günü
Halil Er Öksüz, 52 yaşında yeniden doğdu. Kendisine kalbi bağışlayan...
'Kalbini kaça aldın?'
'Kalbini kaça aldın?'
İlk kalp bulunduğunda korktuğu için hastaneden kaçan Nadir Uyar,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.