kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Az rastlanan, yaşsız kadınlardan biriyim"
Bazen suçluluk duyuyorum

"Az rastlanan, yaşsız kadınlardan biriyim"

Yıllar onu yıpratmak şöyle dursun, şarap gibi tatlandırıyor... Nükhet Duru herkesin ortak takvimini kullanmayan, yaşlanmayan ender kadınlardan... Kaybedilmiş bir cilt dokusunun ve sağlıksız bir bedenin, hiçbir estetik müdahale ile düzelmeyeceğine inandığından kendine çok iyi bakıyor

Beden saatine büyük özen gösteriyor; her gün aynı saatte yatıyor, aynı saatte uyanıyor ve spor yapıyor. Çok sağlıklı besleniyor, kesinlikle akşam yemeği yemiyor. Sebzeler, maydanoz ve lifli besinler vazgeçmedikleri arasında. Sakatatı ise ağzına bile sürmüyor. Nükhet Duru'nun gençlik sırları işte böyle başlıyor ve devam ediyor...

Sizce, kişi ideal formunu nasıl korumalı?
Bence her bedenin formülü ayrıdır. Belli örnekler vereceğim ama herkese uyar mı bilmem. Son yıllardaki gözlemlerime göre anti-aging moda olarak artık herkes tarafından benimsendi. Ama ciddiyeti ve gereklerinin yeterince benimsendiğini sanmıyorum. Anti-aging trene son dakikada yetişilip, varılacak bir hedef değildir. Genetik yapıya yardımcı faktör olabilir. Anti-aging, yetişme çağından başlayarak uygulanacak ve yaşama rehberlik yapacak uygulamalardır. Evimizi ahşap mı, betonarme yapmak nasıl isteğimize bağlı ise, vücudumuz için de aynı yöntemi uygulayabiliriz. İçgüdülerimiz, bilgimiz ve bilincimiz, her dem sağlıklı ve taze kalmamızı sağlayabilir.

Sağlığınız için özel alışkanlıklarınız var mı?
Beden saatleri benim için çok önemlidir. Aynı saatte beslenmek, aynı saatte spor yapmak, düzenli uyumak ve uyanmak... Bunları hep belirli bir düzen içinde yapmaya dikkat ederim. Erken yatıp, erken kalkarım. Programlarım sırasında yorulduysam, bunu hemen telafi etmeye çalışırım. Ama insanlar yılın yarısında anti-aging'e ihtiyaç duymadan, diğer yarısında da bol kürle yaşıyorlar. Siz hiç üç ay farklı yaşayıp, yıllarca yaptıklarınızı vücudunuza unutturabileceğinize inanıyor musunuz? Mucizevi meditasyonlara ben inanmıyorum. Kaybedilmiş bir cilt dokusu, sağlıksız bir beden, hangi estetik müdahale ile genç görünebilir?

Kendinizi genç buluyormusunuz?
Benim ilk yıllardan beri düzenli bir yaşamım oldu. Hep sağlıklı beslenmeye özen gösterdim, ruhsal zenginliğimi geliştirmek için çok çalıştım. Vücudum da, onun karşılığında bana nazik ve cömert davrandı. En azından herkesin ortak takvimini kullanmayan, az rastlanan yaşsız kadınlardan biri oldum.

Nasıl besleniyorsunuz?
Genelde sebze, meyve ve tahılla beslenirim. Et ve tavuk yılda ancak birkaç defa yiyebilirim. Kuruyemiş, bal, süt, yoğurt ve yulafa bayılırım. Sebzeyi çok severim. Zaten bence en önemlisi; ben bu yaşam stilini yalnızca kural olduğu için değil, sevdiğim için uyguluyorum. Akşam yemeği hiç yemem. Özel bir gece olursa, çok hafif şeylerle masada vakit geçiririm o kadar. Yıllardır katı yağı mutfaktan içeri sokmuyorum, sakatat hiç yemem. Maydanozdan hiç vazgeçmem, süt, yumurta ve lifli besinleri benim dolabımda

Yaşlanmak sizi korkutur mu?
Tanrı'nın bütün nimetlerine sevinirken, neden madalyonun öbür yüzüne küseyim... Aksine, yıllanmak çok hoşuma gidiyor. Bağnaz, sevgisiz, hoşgörüsüz olmayacağımı bilmek, en büyük bilgeliğin koşulsuz sevgide olduğunu özümsemek, beni heyecanlandırıyor.

Yoga ya da meditasyon yapıyor musunuz?
Her gün, her fırsatta kendimi mutlaka medite ederim. Bir süredir genç ve güzel görünmek, ince olmak, modayı körü körüne takip etmek, neredeyse topluma empoze ediliyor. Hiç kimse, bedenle birlikte ruhun ve aklın süslenmesi gerektiğinden bahsetmiyor. Hayatı herkes başka yorumlar, her bedenin de ihtiyacı farklıdır. Ben benim bedenimi tanıdım ve kendi anahtarımı buldum. Her anahtar her kapıya uymaz, ancak herkesin emek verip kendi anahtarını keşfetmesi gerekir.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Ağızdaki Acı Su Reflü Belirtisi
 "az Rastlanan, Yaşsız Kadınlardan Biriyim"
 '120 Yıl Yaşayabilirim Ama Sırrımı Açıklamam'
 İlk Yardım Çantası Nasıl Hazırlanır?
 Artık Aynaya Bakmak Daha Güzel
 "ingiltere'deki Alternatif Tıp Uzmanından Kür Alıyorum"
 Bakanlık Uyardı: Kanser Kötü Besleneni Seçiyor
 Faydalı Bilgiler
 Harika Bir Masajla Stresten Arının
 Yağ Depolamayın, Yakın
 Önce Selülitinizi Ölçün
 Dünya Süt Günü Kutlanıyor
 Yeteri Kadar Tüketmiyoruz
 Sek'ten Süt Şenliği
Anadolu Aryaları'yla Diyarbakır'ı büyüledi
Anadolu Aryaları'yla Diyarbakır'ı büyüledi
Sesi ve şarkılarıyla İstanbullular'ın gönlünde taht kuran doktor...
Davetlisi olduğu tanıtımda ayaküstü pazarlık etti
Davetlisi olduğu tanıtımda ayaküstü pazarlık etti
Geçtiğimiz akşam Kuruçeşme'de 2'ncisi açılan Smart Showroom'da Cem...
Kümeli ucuz atlattı!
Kümeli ucuz atlattı!
Pınar Altuğ, aldığı fazla kilolardan kurtulup, eski fit...
Soyadı farkı!
Soyadı farkı!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın eşi, iki çocuk annesi Alara...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.