kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sakıp Ağa'nın yerine yeğen Sabancı
Sakıp Ağa'nın yerine yeğen Sabancı
Son mesajı: Sıradışı fikirleri inceleyin

Sakıp Bey'e yeğen halef

Sabancı Grubu ilk kez genel kurulu Sakıp Sabancı'sız topluyor. Bugün yapılacak genel kurulda yönetim kurulu üyeleri belirlenecek, yarın da başkan seçilecek. Kulisler, iki yeğen Güler ve Ömer Sabancı'yı başkanlığa yakın görüyor.


***

Sakıp Ağa'nın yerine yeğen Sabancı

Sabancı Topluluğu, genel kurulunu bugün ilk defa Sakıp Ağa'sız toplayacak. Sabancı'nın yerine başkanlık koltuğuna üçüncü kuşaktan birinin oturması kesinleşti.

Sabancı Holding, Genel Kurulu'nu bugün yapıyor. Sabancı Topluluğu, 1966 yılında gerçekleştirilen holdingleşmenin ardından ilk defa Sakıp Sabancı'sız toplanacak. Sabancı, holdingin kuruluşundan bugüne kadar geçen 38 yılda grubun yönetim kurulu başkanlığını yürütüyordu. Ne yazık ki, 39'uncu Genel Kurulu görmeye ömrü vefa etmedi. Bugünkü genel kurulun en önemli özelliği, Sabancı Holding'in yeni patronunun belirleneceği yönetim kurulunun seçiliyor olması. Sakıp Sabancı'nın ölümünün üzerinden yaklaşık bir ay geçti. Ancak holdingde, kimin başkan olacağına dair kimse konuşmuyor. Hatta bu konuda bir dedikodu çıkmaması için azami gayret sarfediliyor. Kulislerde konuşulanlara bakılırsa ailenin de bu konuda tam bir mutabakata vardığı söylenemez.

GÜLER SABANCI AĞIRLIKTA
Herkesin aklına ilk olarak aile büyüğü Şevket Sabancı geliyor. Ancak Şevket Sabancı'nın görevi istemediği, bunun üzerine üçüncü kuşaktan birilerine şans tanınmasının gündeme geldiği belirtiliyor. Bu durumda iki isim üzerinde duruluyor... Güler ve Ömer Sabancı. Sabancı Kardeşler'in en büyüğü İhsan Sabancı'nın kızı olan Güler Sabancı, Lastik ve Takviye Grubu'nun başkanlığını yürütüyor. Holdingin kurucusu Hacı Ömer'in ilk torunu olan Güler Sabancı, grubun en önemli şirketlerinden Lassa'nın da Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi. Güler Sabancı, Sabancı'nın vefatının ardından aile bireylerinden ortalarda görünen tek isim oldu. Güler Hanım, amcasının yarım kalan işlerini tamamlamak için koşturdu.

ERKEKLERİN EN BÜYÜĞÜ
Adı geçen bir diğer isim ise Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Başkanlığını yürüten Ömer Sabancı. Holdingin bir diğer önemli kolu Kimya Grubu Başkanlığı'nı yürüten Ömer Sabancı, üçüncü kuşak erkeklerin de en büyüğü. Uzun yıllar Avrupa'da kalan, bu nedenle yabancılarla ilişkileri de iyi olan Ömer Sabancı da bugüne kadar başkanlık dedikodularından uzak durmayı tercih etti. Tabii, holdingin patronunun resmi olarak açıklanması için bir gün daha beklemek gerekecek. Zira bugün sadece yönetim kurulu seçimi yapılacak. Yeni yönetim kurulu, yarın toplanarak başkanını, yani Sakıp Sabancı'nın yerine geçecek olan kişiyi belirleyip resmi açıklamayı yapacak. Ancak, bugünkü seçimler Yönetim Kurulu Başkanlığı için rotayı da ortaya çıkarmış olacak.

AĞA İÇİN KİTAPÇIK
Bu arada Genel Kurul'da dağıtılmak üzere Sabancı'nın anısına bir de kitapçık bastırıldı. Hayatından kesitlerin de yer aldığı kitapçıkta, Sabancı'nın iş ve hayat felsefesinden, sosyal ve kültürel hizmetlerinden, gençlere öğütlerinden örneklere yer verilmiş. "Günü, zamanı kullanmak ve her şeye vakit ayırabilmek için mutlaka not defteri kullanın" diyen Sabancı'nın sürekli bir şeyler yazdığı, not aldığı meşhur sarı kağıtları da yer almış kitapçıkta. Bu notlar aslında Sabancı'nın çokyönlülüğünü çok iyi anlatıyor. Cannes Film Festivali'nden Eurovizyon Şarkı Yarışması'na, Clinton'dan Demirel'e kadar çok değişik notlar alınmış. Bazen bir cümle, bazen de tek kelime ile hatırlaması gerekenleri not almış Sabancı. Örneğin, Türkiye'yi kasıp kavuran Asmalı Konak dizisinin Sümbül Ana'sını kendi annesi Sadıka Ana'ya benzetmiş.

LEYLA ŞEN

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 İfadeler değişiyor kredi kullanılabilir
 'Zam yapan 1 ay oturur pazar payını da unutur'
 Doğu'ya 10 bin yeni konut
 Özelleştirme işsizine yeni iş
 İki dev telekomda hızlı çıktı
 Şimdi de Japonya'da ' çok olacaklar çok olacaklar
 Kıbrıs'ta 300 yeni şirket kuruldu
 Araç muayene istasyonları özelleşiyor
 15 ayda 8 bin 500 şirket kapandı
 100 bin kişi bireysel emekliliği seçti
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Şiddetli ilk dalgayı atlattık acaba ikinci dalga gelir...
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Bankalarla ekonomi zirvesi
Ekonomiden Sorumlu Devlet...
GÜNTAY ŞİMŞEK
PTT Bank rayına giriyor
PTT Bank ile mevcut bankaları...
Fay hattı İstanbul'u 4.2 ile uyardı
Yalova'da dün sabah meydana gelen 4.2'lik deprem uzmanlara göre...
Kaldırımda öldüler
Mecidiyeköy'de aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobil, iki...
Türkiye senfonik rock'a kavuştu
Türkiye senfonik rock'a kavuştu
Alternatif müziğin rakipsiz isimlerinden Bulutsuzluk Özlemi, son...
Kutluay da modaya uydu
Kutluay da modaya uydu
Manken Demet Şener ile yaşadığı aşkla çok konuşulan Ülkerspor'un...
IMKB
E: 16,531 D:% -0.69
DOLAR
S: 1,530,000 D:% -0.62
EURO
S: 1,810,000 D:% -0.69
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.