Fırında mantarlı yumurta
Salamları 4 adet porsiyonluk fırın kabına paylaştırın. Tereyağını eritip, mantarları 1-2 dakika soteleyin. Kağıt havlu üzerine çıkartıp yağını süzün, salamların üzerine yayıp karabiber serpin. Her bir kalıba bir adet yumurta kırıp, 1'er çorba kaşığı krema dökün ve en üste peynir serpin. Fırın kaplarını, yarısına kadar su dolu olan başka bir kabın içine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 8 dilim salam (ince dilimlenmiş) * 1 çorba kaşığı tereyağı * 200 gram mantar (dilimlenmiş) * Karabiber (arzu edilen miktarda) * 4 adet yumurta * 4 çorba kaşığı krema * 250 gram beyaz peynir (küp doğranmış) * Kızarmış ekmek (servis yapmak için)
|