Hint rüzgarı
Yoğurt, sarmısak ve baharatları karıştırıp, pirzolaları bu karışıma bulayın. Üzerlerini kapatıp, birkaç saat ya da gece boyunca buzdolabında dinlendirin. (Etler bu aşamaya kadar hazırlanıp, kapalı olarak 2 güne kadar buzdolabında bekletilebilir ya da dondurulabilir.) Etleri marinattan alıp, ızgarada her iki taraflarını pişirin. Bütün sos malzemelerini çırparak karıştırın. Kullanmadan bir gün önce hazırlayıp üzeri kapalı olarak buzdolabında bekletebilirsiniz.) Etlerin üzerine hazırladığınız yoğurtlu, limonlu sostan dökerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 12 adet kuruz pirzola * 1 çay bardağı yoğurt * 2 diş sarmısak * 1/4 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber * Yarım tatlı kaşığı kimyon Limonlu yoğurtlu sos için * 1,5 su bardağı yoğurt * 1 çorba kaşığı limon suyu * 1 çorba kaşığı su * 1 tatlı kaşığı kimyon * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı veya maydanoz (ince kıyılmış)
|