Lezzet Güneşi
Sebzeli pilav
Sarmısakları soymadan fırın tepsisine koyun ve fırça ile yağlayın. Isıtılmış 190 derece fırında hafif yumuşayıncaya kadar üzeri açık olarak 15 dakika pişirin. Kalan yağla, soğan, kırmızı ve yeşil biber, domates, taze fasulye ve patlıcanı yumuşayana kadar 10 dakika pişirin. Kuşüzümü ve tozbiberi ilave edip karıştırın. Sebzeleri fırın kabına alın, sarmısakları ayıklayın, pirinç ve sebze suyunu ekleyip karıştırın. 190 derece fırında 15 dakika pişirip, bir kez karıştırın, 15 dakika daha pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 10 diş sarmısak * 1 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış) * 1 adet orta boy etli kırmızıbiber (ince dilimlenmiş) * 1 adet orta boy yeşil dolmalık biber (ince dilimlenmiş) * 4 adet orta boy domates (soyulmuş, dilimlenmiş) * 100 gram taze fasulye (temizlenmiş, ikiye bölünmüş) * 1 adet patlıcan (ince dilimlenmiş) * 4 çorba kaşığı kuşüzümü * 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber * 300 gram pirinç * 600 ml. sebze suyu (kaynar)
|