kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 
Kabus gibi bir gecenin anatomisi!..
Kıymık

Kabus gibi bir gecenin anatomisi!..

Bazen sabahlara kadar dolanıyoruz yaprak kıpırdamıyor. Bazen de seksen çarşamba bir pazara sıkışmış gibi, art arda patlıyor işler. Dün gece işte bu dediğim türden, dakikası bile boş geçmeyen bir kabuslu geceydi. Lafı uzatmadan sıkı bir özet çıkarayım da okuyun.

Bu kez iç bükey
Saat 21.00 suları. Sözümüz var; SSK Okmeydanı Hastanesi'ne gidip Başhekim Yıldırmak'la birlikte hastanenin acilinde nöbet tutacağız birlikte. İşte sözümü tutuyor, yanıbaşında alıyorum soluğu. Başhekim hoş bir adam. Şeffaf, paylaşmacı, sohbeti bol bir kardeş. Koluma girip aşağılara, acil servisin ta böğrüne indiriyor beni. Hep dışarıdan, kapı önlerinden izlediğim manzaraların iç bükey taraflarını seriyor önüme. Her yanda sedyeler, sedye üstü hastaları, müşahade bölümleri, biteviye sızlanan hasta yakınları, ellerinde röntgen filmleri, reçeteler, SSK karneleri, ilaç dolu poşetler, kan torbaları, idrar tahlil kutucuklarıyla koşuşturan bi dolu yurttaş, yorgunluktan yüz plastikleri sünmüş doktor, hemşire, sağlık personeli kadrosu. O gece orada olup bitenleri, söylenen sözleri, yapılan muameleleri buracığa sıkıştırmam haksızlık olur. Yine sözüm söz ayrı bir yazı yazıp, enine boyuna anlatacağım daha sonra.

Başlıyoooor!..
Saat 24.00 oluvermiş. O an elbet bilemiyoruz ama, kabuslu gece başlıyor meğerse. Telsiz anonsu diyor ki: "Ekiplerimizle çatıştılar. Polise mukavemet var. Bir memur arkadaşımız ağır yaralı." Yer belirtin; kim vurdu, kimi vurdu, nerede vurdu soruları birbiri peşi sıra sızıyor telsizlerden. Merkez devreye girip sükunet çağrısı yapıyor: "Arkadaşlar panik yok. Arkadaşımızı vuran şahıs yaya olarak Amerikan Konsolosluğu'na doğru kaçıyor. Diğer zanlılar 34 UF..... plakalı beyaz Şahinle Unkapanı istikametine gidiyor, güzergâhı kesin. Şahıslar 5 kişi ve ağırlıklı(silahlı)."

Yüzüstü yerde

Tüm suç dünyası bilir ki polise mukavemet edip hele de yaralamak akıllı adam işi değildir. Bu tür olaylar genellikle siyasilerin eylemidir. Olay yerinin Amerikan Konsolosluğu'na yakınlığını da hesaba katıp, "Amanın yine terörist işi mi?" diyerek fırlıyoruz o cenaha. Yerler az yağış kayganı. Direksiyona güçlükle hakim oluyorum Şişhane rampasında. Derken Tepebaşı köşesini dönüyorum ki o ne? Yerde yüzüstü kapaklanmış kot takımlı bir genç, başında sivil resmi polisler, mebzul halk ve hepsinde bin telaş. Sağa çekip atlıyoruz aşağı. Kamera kayda girerken ben olayı anlama peşindeyim.
- Kim bu, ne bu, ne oldu?
- Ne olacak araba vurdu kaçtı. Öldürdü bu çocuğu.
Sonra ellerinde kıpırtı görüyoruz genç adamın. Flash TV önünde açtığı simit tezgâhından tanıdığım Agâh bağırıyor ;
- Ölmemiş, ölmemiş bu bee!. Kıpraşıyor bak!..

Meğerse O'ymuş
Eğilip bakmak, arabaya atıp hastaneye ulaştırmak isteyenler oluyor. Ama o ölü gibi yatan gençten küfürlü bir cümle geliyor o an: "O pis ellerinizi sürmeyin lan üstüme O... Ç....'ları."
Şoka girdi de böyle ediyor sanıyoruz. Meğer ki; polisi bıçaklayan gençmiş bu. Kaçarken hızla akan trafiğin arasına dalınca bir araba kaçamamış ve küüüt!.. Apar topar bir arabaya koyuyorlar ve doğruca Taksim Hastanesi. İçeri girdiğimizde yaman bir çelişki fotoğrafı oluşuyor 3 dakikada. Bıçaklayan zanlıyla, bıçaklanıp ağır yaralanan polis memuru yan yana acil yataklarında...
Güvenlikler gelip "kibarca" dışarı çıkarıyor bizi hastaneden. Dışarıda ise olayın akışı berdevam. Malum araba ilk çemberi yardı, Topkapı'yı geçti ve hızla ilerliyor. Ekiplerin alayı peşinde elbette.

Karnından vuruldu
Önce Havaalanı yoluna gidecekmiş gibi yapıp, Sefaköy'e sapıyor. Oralarda kıskaça alınınca, tekrar E-5'e dönüyor. Bu kez Küçükçekmece tarafına tam gaz giderken, iki ekip sağından solundan presliyor onu. İşte o sırada tam gözü dönüyor kaçakların ve bir tanesi arka camdan yarı beline kadar sarkıp, silah sıkıyor polis ekiplerine. Karşılıklı çatışıp, delice araba sürülüyor. Can havliyle Kanarya Sapağı, Hat Boyu'na sapıyor beyaz otomobil. Ancak 200 metre kadar gittikten sonra direksiyondaki karnından vurulup, sürüş hakimiyetini kaybediyor ve gümbürttt.

Yandııım!..
Şimdi ön kısmı taş duvara yapışmış halde enkaz yığını bir araca döndü o oto. İçinden inenler, ekiplerden inenler ve göğüs göğüse mücadele. O arada da silahlar patlıyor ve genç bir polis "yandıım!" diyerek düşüyor yere. Vuran, duvardan atlıyor ve karanlığa karışıyor. Diğer ikisi için yolun sonu. Kıskıvrak yakalanmış kelepçeyi yemişler bile. İki polisi yaralayanların 3'ü elde, ikisi firar. Yine bir çevirme harekatı, yine arama tarama ve bir kişi daha yakalanıyor az sonra. Ne yazık ki silahlı olan kaçmayı başardı. Şükür ki polisin yarası çok hafif. Kurşun kulak memesini parçalayıp sıyırmış...

Bir infaz daha
Daha bu işin terini soğutmamışız, bir anons daha. Adam öyle bir içmiş, öyle bir sürat yapmış ki; Aksaray'a doğru inişte önce trafik levhasına, ardından parçaladığı bariyerlere, sonra da toparlayamayıp Oruç Gazi İlkokulu'nun demirlerine çarpıp, 5-6 metre aşağıdaki kömür deposunun çatısına uçup, konmuş. Tüyü bile zarar görmeden arabadan çıkıyor şoför ve arkadaşı. "Her ihtimale karşı hastaneye bir gidelim" deyip vınlıyorlar oradan.
Durup daha uğraşırız ama mümkün mü? Bu kez bir infaz haberi geliyor. Tarlabaşı Bulvarı'nın Taksim'e çıkan kesiminde Diyarbakırlı bir genç adamı kafasından kurşunlayıp öldürmüşler. O sıra bir de kadın yaralanmış seken mermiden. Gidip kan revan içinde yatan o genç ölüyle ilgili bilgi toplarken itfaiye tüm ekiplerini Kumkapı'da yanmakta olan 4 katlı bir binaya sevk ediyor.

Pendik köprü
Fırlayıp varıyoruz ki; dehşet tablosu. Alevler, yoğun dumanlar ve balkonda çırpınan her yaştan bir dolu insan. Bir saat kadar uğraşan itfaiye ekipleri sonunda kimsenin canına zarar gelmeden çözüyor olayı. O sıska sokaklara zor girip, zor bela merdiven uzatıyor ve alıyorlar hepsini bir bir aşağı. Kameramanım İlhan omzuma dokunuyor; "Abi Pendik köprüsünde sıkışmalı kaza var!.."
Artık çocuğun suratına nasıl baktıysam lafın gerisini şöyle tamamlıyor: "Gitmeye değmez tabii ki abi. Çünkü çok uzak yani. Eee.. Şey, yetişemeyiz, onu demek istedimdi yani de, şey ettim yani!.."

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Medya plazalarından Zeytinburnu gözükmez mi?..   / 03-04-2004
 Seviyordum ama yanlış yaptı abi!   / 02-04-2004
 Polislik hastalığı!..   / 01-04-2004
 Doktorları kim anlayacak?   / 31-03-2004
 Kemal Abi'nin yerinde 'Zalim' şarkısı   / 30-03-2004
 Güzeller içinde ben seni seçtim!   / 29-03-2004
 Burçin Bircan'ın hayatı nasıl kaydı?   / 28-03-2004
 Yangınlı bir doğum günü nöbeti!..   / 27-03-2004
 Pandora'nın kutusu açıldı bir kere   / 26-03-2004
 Baca temizlemek zor zenaat!..   / 25-03-2004
ERDAL ŞAFAK
Çağdaş Sosyal Demokrasi
CHP'de Baykal'ın -pek de haksız...
AHMET HAKAN COŞKUN
Nafile çaba
Mustafa Sarıgül, CHP'nin başına geçerse...
MEHMET BARLAS
İstanbul'da, Ayşe Taş rüzgarı esmelidir!..
Zeki Çetin'e...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Sezen Aksu Pera'da..
Sait Faik Usta, bir sabah...
REFİK DURBAŞ
Denktaş'a haksızlık etmeyelim
Yüz sayfa, ekleriyle...
SAVAŞ AY
Kabus gibi bir gecenin anatomisi!..
Bazen sabahlara...
HINCAL ULUÇ
60 yaşında emekli olmak..
Hasan Subaşı, Arçelik'in...
Golse gol, Futbolsa futbol
Golse gol, Futbolsa futbol
50. saniyede geriye düşen F.Bahçe, Serhat (2), Tuncay ve Hooijdonk'la...
24 Saat yeter
24 Saat yeter
"F.Bahçe'nin ligin ikinci yarısındaki en iyi oyunlarından biriydi.
Baykal benim onu aramamı mı bekliyor?
Baykal benim onu aramamı mı bekliyor?
Celal Doğan seçimden sonra "Başarılıyız" diyen Baykal'a yüklendi.
Gözler AKEL partisinde
Gözler AKEL partisinde
Rumlar 'evet'e yakın. İktidar dışındaki siyasi partiler Annan planına...
Marketçiye eş dayanmıyor
Marketçiye eş dayanmıyor
İlk eşini öldürdüğü gerekçesiyle 5 ay hapis yatan, ikinci eşini ise...
Türkiye'ye AB üyeliği desteği
Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Richard von Weizsaecker,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.