|
|
|
|
|
|
Mutfakta müdür mü var?
Ceylan InterContinental Otel, her zaman takım elbiselerle görmeye alıştığımız büyük şirketlerin üst düzey yöneticilerini mutfağa sokup yemek yaptırıyor. Otelin muffağına en son konuk olan isim ise Philips'in CEO'su Fridus Vest oldu.
İstanbul'un beş yıldızlı otellerinden olan Ceylan Intercontinental, büyük şirketlerin CEO'larını, genel müdürlerini ve üst düzey yöneticilerini otelin mutfağına sokup yemek yaptırıyor. Koskoca şirketleri yöneten ciddi işadamlarının bir otelin mutfağında ne işi var diye düşünebilirsiniz. Haklısınız da... Ama onlar sadece birkaç saat aşçılık yaparak hem stres atıyor, hem yemek yapmasını öğreniyor, hem de kendi yaptıkları yemekleri dostlarıyla birlikte yemenin keyfini yaşıyorlar. Bu etkinlik, Ceylan InterContinental Otel'in şirket yöneticileri için düzenli olarak yaptığı bir etkinlik. Geçen yıl eylül ayında başlayan ve her ay tekrarlanan "Chef's Table" adlı etkinliğin fikir babası ise otelin genel müdürü Jonathan Soper. 19 yıldır InterContinental otellerinde yöneticilik yapan Jonathan Soper, çalıştığı her ülkede bu etkinliği yapmış ve şimdi de İstanbul'da devam ettiriyor.
AŞÇI'DAN CEO'YA NOT Davet ettikleri her yöneticinin bu etkinliğe severek katıldığını belirten Soper, şunları söylüyor: "Otelimizde konaklamak veya yemek yemek için sık sık gelen şirket yöneticilerine mutfağımızda yemek yapmak çok ilginç geliyor. Öğlen 12.00 sularında gelen davetlimiz, şefimizle birlikte önlüğünü giyip mutfağa geçiyor. Şefimizin yardımlarıyla bütün yemekleri davetlimiz yapıyor. Yaklaşık iki saat mutfakta aşçılık yaparak, dört dörtlük bir mönü hazırlıyor..." Yemekler hazırlandıktan sonra hep birlikte mutfakta hazırlanan özel masaya geçiliyor. Otelin genel müdürü, şefi ve iki saatliğine aşçı olan davetli, sohbet eşliğinde yemeklerini yiyor. Sohbetin konusu ise doğal olarak yemekler oluyor. Otelin şefi, yemekler hakkında fikirlerini söylüyor ve bir nevi yeni aşçıya not veriyor. Ceylan InterContinental'in mart ayındaki konuğu ise Phillips'in CEO'su Fridus Vest'di. Vest, mutfağa girince önce çok şaşırdı. Çünkü ilk kez bu kadar büyük bir mutfak görüyordu. Büyük tencereler, tavalar, ocaklar ve dolapları merakla inceledi. Sonra önlüğünü giyip, aşçı şapkasını takarak çalışmaya başladı. Evinde sık sık mutfağa girip yemek yaptığını söyleyen Vest, böyle profesyonel bir mutfağa girince biraz zorlandı ama otelin executive chef'i Michael Stiller'in yönlendirmeleriyle de işe koyuldu.
ÖNCE MALZEMELER Önce malzemeleri hazırladı, sonra pişirmeye başladı. Sonra sıra soslara geldi. Ancak Vest, sos konusunda fazla bilgili değildi. Ona sosları nasıl hazırlayacağı anlatıldı. Fridus Vest'in bu işten çok keyif aldığı her halinden belliydi. Hazırladığı yemekleri yemek için restorana geçildiğinde bu kez Vest'i farklı bir heyecan sardı. Çünkü yaptığı yemekleri otelin genel müdürü ve şefi tadacaktı. Yani sıra aşçılık sınavına gelmişti. Genel müdür ve şeften tam not alan Vest, büyük bir keyif ve afiyetle kendi elleriyle yaptığı yemekleri yedi. Phillips'in CEO'su Fridus Vest, projeler, satışlar, rakamlar, dosyalar arasında geçen geçen stres dolu iş hayatından birkaç saatlik uzaklaşmanın rahatlığı, yemek yapmanın gururu ve aşçılık deneyimi yaşamanın keyfi ile otelden ayrıldı.
SİNAN ÖZEDİNCİK
|
|
|
|
|
|
|
|
|