kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Topuklu mu düz mü?
Topuklu mu düz mü?
Yerine göre her ikisi de giyilmeli

Topuklu mu düz mü?

Bu seçim, başka seçim... Burada söz konusu olan ne AKP, ne de CHP. Seçim konusu ise ne yerel, ne de genel... Konu, bundan çok daha vahim: Topuklu mu, düz mü? Moda bilinci yüksek kadınların bu yaz en büyük sorunu bu!.

Geçen sezon yuvarlak burunlu mu, yoksa sivri burunlu mu diye hayıflandık, bu sezonun en zor sorusu ise topuklu mu, düz mü? Kısacası kadınların sorunu bitmiyor. Observer Food Monthly dergisi editörü Nicola Jeal, geçtiğimiz ay yazdığı bir yazıda kadınların mutlaka yüksek topuklu ayakkabılar giymeleri gerektiğini söylediğinde, yeni bir polemik yaratacağından bihaberdi. Zaten yanıt da gecikmedi... Vogue yazarı Miranda Sawyer, derginin mart sayısında Jeal'in yazısını köşesine taşıyarak, kadınların düz ayakkabıları tercih etmeleri gerektiğini, gerekçeleriyle birlikte yazdı. Yazıda, her zaman topuksuz ayakkabılar giydiğini söyleyen Sawyer, kadınların düz tabanlı ayakkabılar içinde doğal ve kendileri gibi olduğunu savunuyor. Her zaman koşmaya, dansetmeye ve caddelerde uzun yürüyüşler yapmaya hazır olmayı seven Sawyer, bu aktivitelerin yüksek topuklu ayakkabılar içinde yapılamayacağını söylüyor. Özellikle yürürken ses çıkaran topuklu ayakkabılardan nefret ettiğini söyleyen Miranda, bir ara 13 yaşındayken boyunu daha uzun göstermesi için topuklu ayakkabıları denemiş. Fakat bu, ilk ve son olmuş... Bacakları, bir futbolcu bacağına benzeyince, topuklu ayakkabılarını sonsuza kadar dolaba kaldırmış.

SEKSİ HİSSETTİRİYOR
"Topuklu ayakkabı her kadında güzel durmaz" diyor Sawyer. "Çünkü topuklu ayakkabı giyebilmek için çok düzgün ve şekilli bacaklarınızın olması gerekir." Britney Spears, Beyonce, Serena Williams ve Sarah Jessica Parker'ın topuklu ayakkabıda neden ısrar ettiklerini ise anlamıyor: "Bacakları sütun gibi değil. Bu nedenle düz ayakkabıların içinde çok daha güzel görünüyorlar." Peki, Nicola Jeal... "Ben 'topuklu ayakkabılılar kulübü'ne üyeyim" diyen Jeal, düz ayakkabılar içinde kendini asla şık hissetmiyor. Bunun ötesinde, düz bir ayakkabıyla yürüyemediğini söyleyen Jeal, "Kendinizi ne kadar çirkin hissederseniz hissedin, topuklu ayakkabıları giydiğinizde mutlaka seksi hissetmeye başlarsınız" diyor. Bunun "bilimsel" kanıtlarını da şöyle sıralıyor: "Yüksek topuklu ayakkabılar kadınların boyunu uzun gösteriyor. Bacak boyunu olduğundan uzun, bacakları ise ince gösteriyor. Popo daha kalkık ve çıkık duruyor." Özellikle 90'ların başında modada zirveye oturan yüksek topuklar, kadınların sadece şık kıyafetlerle tercih ettikleri ayakkabılar olmaktan çıkıp, gündelik hayatta da yerini aldı. Bunda Nicola Jeal'ın sarf ettiği şu sihirli cümlenin payı oldukça yüksek kuşkusuz: Kendinizi ne kadar çirkin hissederseniz hissedin, topuklu ayakkabıları giydiğinizde mutlaka seksi hissetmeye başlarsınız. Ve Jeal, yüksek topuklu ayakkabıların bazen neden oldukları ağrıya değdiklerini söylüyor.

HANGİSİNİ NEYLE GİYMELİ?
Yabancılar bu konuda çelişkiye düşse de, yerli moda yazarları hem topuklu, hem de düz ayakkabıların yerine göre tercih edilmesi gerektiği görüşünü savunuyorlar. Cosmopolitan dergisi Moda ve Güzellik Editörü Yasemin Demirkan, "Hepsi her yere giyilebilir" diyor ve şöyle devam ediyor: "Özellikle spor giyimin altına biraz daha topuklu, abiyelerin altına ise düz olanlarını beğeniyorum. Çünkü zıtlıkların daha stil sahibi bir görünüm yarattıklarını düşünüyorum. Yoksa tersi biraz bayram çocuğu gibi takım giyilmiş ifadesi veriyor. Ama tabii ki pratiklik açısından, gündüz koşuşturmaca içersinde düz olanları ideal. Ayrıca gündüzleri aşırı süslenip, altına çok yüksek topuklu giyenleri biraz komik buluyorum."

EN İYİSİ ORTA BOY
Harper's Bazaar dergisi Moda Editörü Yaprak Gerçek ise topuklu ayakkabıları tercih edenlerden. Gerçek, başka bir konuya daha dikkat çekiyor: "Bilinenin aksine dümdüz ayakkabılar sağlıksız, çünkü ortopedik değil. Bu ayakkabılar çok yüksek topuklu ayakkabılar kadar sağlığa zararlı. Ben topuklu ayakkabıları tercih ederim. Çünkü bunları çok daha estetik buluyorum. Ayrıca topuklu ayakkabı rahatsız değil. Özellikle de kalın ve orta yükseklikte topuklu olanlar..."

Nazan BİLGİÇ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Haydi Türkiye! Altın kızlar sizi maça bekliyor
 Suzan'ı hiç böyle gördünüz mü?
 Tuğçe'den Kenan'a son muziplik!
 Turisti kandırdık halıcılığı bitirdik
 Müdürler de mutfakta ter döker!
 Aşk hayatı otomobilin önüne geçti
 Rüküşlüğün son noktası: HARAJUKU
 Akademi Türkiye'de heyecanın sonu yok
 Haftalık Keyif Rehberi
 Gönül kapınızı açın
 Vitrayın dansı
HAKAN & UTKU
Ayıklamalı sayıklamalı diyaloglar
- Melteeeem...
ESRA CEYHAN
Bir yastıkta kocayın!
"Yatak ayrılmaz, ayrılırsa o...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Tavuklu haluş
Yumurta, su ve unu...
REFİK DURBAŞ
Aşk, zaten efsanedir
Bir Kızılderili reisi, kulübesinin...
Kapkaççılar yine dehşet saçtı
Taksim’de kapkaççılar Alman turisti yerde sürükleyerek çantasını...
HeartScore kalp krizini bildiriyor
Bilgisayar programı HeartScore'a kişinin bütün sağlık verileri...
Galata'nın Muhafızı Nuri Kaya
Tarihi semte zarar veren yapıları fotoğraflıyor ve dosyaları yetkili...
Mithat Can'ın Önder Fırat sevgisi
Mithat Can'ın Önder Fırat sevgisi
Uzun bir süredir birlikte olan Sezen Aksu ile Önder Fırat bundan bir...
Park Şamdan'a nasıl ortak oldu?
Park Şamdan'a nasıl ortak oldu?
Eski Mısır Hidivi'nin (Hidiv = Genel Vali) kızı Semiha Şakir'in kızı...
En şık giyinen yarış sever
En şık giyinen yarış sever
Bu Hollywood yıldızlarını aratmayan birbirinden şık...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.