kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ajanda
Ajanda

Bu hafta sonunun en önemli etkinlikleri arasında tabii tiyatro var. İnsanı insana en iyi anlatan tiyatrolarda hayat hakkında her şey var. Birbirinden özel konserler de hareketli geceler vaat ediyor

KONSER
Vega Hayal Kahvesi'nde

Rock'n Dark etkinlikleri kapsamında bugün Vega sahne alıyor. Ortaköy Hayal Kahvesi'nde gerçekleşecek konserde Tuğrul Akyüz, Mert Koral ve Deniz Özbey'den oluşan Vega grubu, ilk albümü "Tamam Sustum!" ve ikinci albümü "Tatlı Sert"ten parçalar seslendirecek. Türkiye'deki pop-rock tarzına yepyeni bir soluk getiren grup The Cure ve Depeche Mode gibi efsanevi gruplardan etkilenerek bir araya gelmiş. 1997 yılında kiraladıkları zemin katındaki dairede çalışmak üzere bir araya gelen Vega, üçüncü albümünün hazırlığına devam ediyor.
Tel: (0212) 259 89 11

YARIŞMA
Gençler reklamcı olacak

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü 3.ADventure Reklamcılık Yarışması'nı düzenliyor. Bütün üniversite öğrencilerine açık olan yarışmada bu yıl, Toplum Gönüllüleri Vakfı için reklamlar hazırlanacak. Yarışmanın amacı ise vakfın çalışmalarının, vakfın en büyük insan kaynağı olan üniversite öğrencileri tarafından duyulmasını sağlamak. Öğrencilerin 3 kişilik gruplar oluşturarak hazırladıkları kampanyalarla katıldıkları yarışmaya en geç 5 Nisan'a kadar www.adventure.org.tr adresinden başvurabilirsiniz.

KONSER
Miks ustası sahnede

Albümleri, değişik isimlerle yürüttüğü projeleri ve remiksleriyle büyük bir hayran kitlesine sahip Roman Flügel, bu akşam Balo Club'da sahne alıyor. Elektronik tabanlı deep ve minimal seslerin hakim olduğu tech-house miksleriyle Almanya ve Avrupa'nın birçok kulübünde kendine yer edinen Flügel'in performansında özel animasyon ve video gösterileri de yer alacak. Ünlü DJ Primal Scream, Chicks on Speed, Blaze, Carsten Jost, Steve O'Sullivan, G-man, Subculture, David Holmes gibi müzik devlerinin parçalarına miksler yapıyor.
www.x-ist.com

SERGİ
Metamorfoz resimleri

Tülin Onat'ın "Metamorfoz" adlı kişisel sergisi 1-30 Nisan arasında Galeri Bilyıl'da sergileniyor. 1967'den itibaren yurt dışında ve müzelerde incelemeler ve çalışmalar yapan sanatçı, plastik sanatlar adına Türkiye için önemli çalışmalar yaptı. O yıllarda ülkenin yaşadığı sosyal olaylar Onat'ın resimlerinde anlatımın da ağırlık kazanmasına neden olmuş. İlerleyen yıllarda kadın" konusunun işlendiği yapıtları daha sonraki biçimsel çalışmalarının habercisi niteliğinde. Tülin Onat'ın "duvar yalnızca taşıyıcı eleman değil resmin bir parçasıdır" söylemi tüm sergilerinde kendini gösteriyor.
Tel: (0212) 351 97 13

PARTİ
Her şey Hint işi

Alchera bu akşam düzenlediği partiye katılanları Hindistan'a doğru büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. Hint baharatlarının lezzet verdiği çeşit çeşit yemeğin tadıldığı gecede, Hint kıyafetlerinin rengarenk büyüsünde, yanan mumların, odalara dağılan aromaların etkisiyle kendinizi uzak bir ülke masalının içinde bulabilirsiniz. Ayrıca Hint nağmeleriyle dans etmek de mümkün.
Tel: (0216) 414 62 20

SERGİ
Taş sanatı yolculuğu

Heykel sanatçısı Orhan Algök, son dönem çalışmalarını içeren 35 eserleriyle 9 Nisan'a kadar Karsu Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Orhan Algök'ün görsel vizyonunu zenginleştiren, yaşama değin taş sanatı yolculuğunun ürünlerini sunacağı 19. kişisel sergisi, bronz ve mermer heykellerden oluşuyor. Sanatçı tüm sanat yaşantısı boyunca, varolana yeniden hayat vererek çok sayıda model, heykel ve anıtı ölümsüzleştirdi. Tel: (0212) 288 33 89

TİYATRO
Tek kişilik oyun

Şair ve yazar Atilla Birkiye'nin yazıp yönettiği "Gümüşsu Papatyalar" adlı tek kişilik oyun, Taksim'deki Jazz Cafe'de sergilenecek. "Gümüşsuyu Papatyalar"ın oyuncusu "Zerda" dizisinde oynayan Evrim Solmaz. Oyun, Freudyen göndermelerle günümüzün erkek egemen toplumundaki başarısız bir sanatçının parçalanmış yaşamını şiirsel bir dille anlatıyor. 29 Mart'ta başlayacak oyun, saat 20.00'de sahnelenecek.
Tel: 0212 245 05 16

KONSER
Ödüllü piyanist
Akbank Kültür Sanat Merkezi'nin düzenlediği "Piyano Günleri"nde 30 Mart'ta Zeynep Üçbaşaran'ın konseri gerçekleştiriliyor. Türkiye dışında Macaristan, Almanya, Mısır, Slovenya ve ABD'de konserler veren Üçbaşaran'ın konseri 20.00'de başlayacak.
Tel: (0212) 252 35 00

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Evlere bahar geldi
 Araplar meyveli Türkler klasik seviyor
 Hafta sonunu evde geçirmeyin
 Mutlu sonla bitmeyen aşk daha ilgi çekiyor
 Filmlerinde kendini oynuyor
 Haremin üzerindeki sır kalktı
 Her zevke ayrı konser
 Haftanın Kitapları
 Ajanda
 "Jean" gibi bir şıklık
 Bizim mahalleli spor yapmayı sever
 Parmak izinden yüzük yapıyor
 Sevgi ve saygının sırrı
 Atılım rüzgarı sürüyor
 Mutlu yaşamın sırrını öğretiyor
 Ümit Karan'ın hayatı film oluyor
 Dedesinin 'Çiğdem' çiçeği
 Sahnelerin en özel günü
 Haftanın Kitapları
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Saadete gelin
Oookeeey! Başlık, demek istediğini,...
Beter yönetmenin maceraları
Beter yönetmenin maceraları
Önümüzdeki aylarda gösterime girecek olan "Büyük Balık", Oscar...
Ustinov da göçtü
Ustinov da göçtü
Perdenin en eksantrik, yetenekli ve verimli sanatçılarından biri daha...
Alışverişi unutturan yemekler
Akmerkez'in üst katındaki "food court"ta, ayrı bir kapıdan girilen...
Mahalleden sosyeteye girdi
Bu güne kadar genellikle varoş gençlerinin vazgeçemediği spor olan karate,...
Sevgilinizi dört dakikada bulun
Görücü usulünün yerini şimdi "Date Game" adındaki partiler aldı. Sevgilisi...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil | Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.