kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Filmlerinde kendini oynuyor
Filmlerinde kendini oynuyor

"Mona Lisa Smile"da Julia Roberts'la rol alan Julia Stiles, Hollywood'da yıldızı parlamasına rağmen üniversite eğitimine devam ediyor. Stiles yaşamını Cosmopolitan Dergisine anlattı
Genç yaşına rağmen başarısıyla adından söz ettiren Julia Stiles, kırmızı halıya ayak uydurduğu kadar, üniversite hayatına da uyum sağlıyor. Ünlü olmanın şımarmakla eş anlamlı olmadığını gösteren güzel yıldız, özel otomobil yerine toplu taşıma araçlarını tercih ettiğini itiraf ediyor. Kamuoyu tarafından beğenilen oyuncu, Hollywood starları arasında da yükselen bir popülariteye sahip. "10 Things I Hate About You" ve "Save The Last Dance" filmlerinden sonra, "Mona Lisa Smile" filmi, Stiles için üçüncü ve en büyük başarı. Bu aralar her ne kadar "Oleanna" piyesiyle Londra'da tiyatro dünyasında adından söz ettirse de, güzel yıldız sinemayı bırakıp tiyatroya geçmeyi düşünmüyor. Yeni filmi "The Prince and Me"de Danimarka prensine aşık olan çalışkan bir üniversiteli kızı canlandıran Stiles, film dünyasında daha uzun süre gündemde kalacak gibi gözüküyor. İşte Stiles'ın ağzından hayatıyla ilgili bazı detaylar...

* Ünlü olmak üniversite hayatınıza nasıl yansıyor? Ünlü olduğum için bana farklı davranılmıyor. Yani kampüste filmden, rollerimden, Hollywood'daki hayatımdan bahsetmiyouz. Üniversiteye ilk başladığım zaman biraz uyum sorunu çekmiştim. Ama şimdi kampüsün dışına taşındım ve arkadaş çevremi oturttum.

* Öğrencilik ile oyunculuğu nasıl bir arada götürebiliyorsunuz? Aslında pek ikisi birden sayılmaz. Aynı anda ikisini birden yapmak mümkün değil zaten. "Mona Lisa Gülüşü"nün çekimleri için bir yarıyılımı dondurdum. "The Prince and Me" filmini yazın çektim. "Oleanna" için de bir yarıyıla ertelettim. Bu şekilde gidersem, büyük ihtimalle üniversiteye 30 yaşında bitireceğim ama sorun değil.

* "Mona Lisa Gülüşü"nün çekimleri sırasında Maggie Gyllenhaal ve Kristen Dunst'la arkadaş oldunuz mu? Çekimlerden önce onları tanımıyordum, ama çalışma sırasında arkadaş olduk. Hala ikisiyle de görüşüyorum. Çekimlerden önce uzun bir prova dönemi geçirdik. O arada dans, duruş, davranış dersleri aldık. Beraber çok zaman geçirdik. Wallesley'de filmi start verildiğinde, aynı odada kalıyorduk. Hepimiz gerçekten çok keyif aldık.

* "The Prince and Me" filmini özellikle seviyorsunuz. Neden? Orada canlandırdığım karakter Paige, bana çok benziyor. Kariyere çok önem veren ve bundan dolayı evlilik fikrine sıcak bakmayan biri. Sonra bir anda aşık oluyor ve aşkla ilgili fikirleri tamamen değişiyor.

* Gerçek hayatta aşkı buldunuz mu? İki senedir üniversiteden biriyle birlikteyim. Birinci sınıftayken taşındık. Okul başlar başlamaz aşık olduk ve buluşmaya başladık.

* Birlikteyken nasıl vakit geçirirsiniz? Benim için yemek yapar, mutfak işlerinden çok iyi anlar. Birlikte sinemaya ve tiyatroya gideriz, bazen bir yere gitmeden oturup sohbet ederiz. Tatillerde Porto Rico'ya gitmeyi severiz.

* Film setlerinde değilken ve ders çalışmadığınız zamanlarda nasıl eğlenirsiniz? Çeşitli oyunlar oynarım. Pokeri çok severim. "Monopoly"yi çok severim, ancak gerçek paralarla oynamayı tercih ederim. Ata biniyorum, "The Prince and Me" filmi için binicilik dersi de aldım. Önce atlardan nefret ederdim ama bir gün filmin yönetmeniyle bir at çiftliğine gidip at aldık ve ormanda üç saat dolaştık. Unutulmaz bir tecrübeydi.

* Dışarı çıkmak istediğinizde, Hollywood'un yıldızlarını mı tercih edersiniz, yoksa okul çevrenizi mi? İkisiyle de birlikte olurum. Arkadaşlarımla birlikte oturmayı severim. Dans etmeye bayılırım.

* Formunuzu nasıl koruyorsunuz? Yogayı çok severim. Koşarım, futbol oynarım. Bu aktiviteler birbirinden ne kadar farklı, değil mi? Yoga felsefesini çok başarılı buluyorum.

* Hollywood'un beğenmediğiniz bir özelliği var mı peki? İnsanlara çevrelerine göre veya kiminle birlikte olduklarına göre rol verilmesine karşıyım.

* Bir erkekte neyi seksi bulursunuz? Esprili erkekler seksidir. Kibarlık da seksi. Fiziksel özellik olarak, uzun boylu, esmer, yakışıklı erkekler daha çok dikkatimi çeker.

* Erkeklerin anlamadığınız bir yönü var mı? Hep akıllı, güçlü kadınlardan hoşlandıklarını söylerler ama bir bakarsın ki, tam tersini yaparlar. Buna anlam veremiyorum.

* Sizce ilişkilerde kadınların yaptığı en büyük hata nedir? İlişkinin ilk evrelerinde erkeklerin onlardan bekledikleri gibi davranmaya çalışırlar. Bence olduğun gibi davranmak daha doğru. Er ya da geç, gerçek yüzün ortaya çıkar. Onu baştan göstermek daha doğru.

* İnsanlardan duyduğunuz en garip şey nedir? Bazen beni başka oyuncularla karşılaştırıyorlar, özellikle Kirsten Dunst'la. Bazıları ise oyuncu olduğumu bile bilmiyor. Beni bir yerden tanıdıklarını ama çıkaramadıklarını söylüyorlar. "Sık sık buraya gelir misin?" diyorlar. Ben de "Hayır" deyip, başka bir açıklama yapmıyorum.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Evlere bahar geldi
 Araplar meyveli Türkler klasik seviyor
 Hafta sonunu evde geçirmeyin
 Mutlu sonla bitmeyen aşk daha ilgi çekiyor
 Haremin üzerindeki sır kalktı
 Her zevke ayrı konser
 Haftanın Kitapları
 Ajanda
 "Jean" gibi bir şıklık
 Bizim mahalleli spor yapmayı sever
 Parmak izinden yüzük yapıyor
 Sevgi ve saygının sırrı
 Atılım rüzgarı sürüyor
 Mutlu yaşamın sırrını öğretiyor
 Ümit Karan'ın hayatı film oluyor
 Dedesinin 'Çiğdem' çiçeği
 Sahnelerin en özel günü
 Ajanda
 Haftanın Kitapları
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Saadete gelin
Oookeeey! Başlık, demek istediğini,...
Beter yönetmenin maceraları
Beter yönetmenin maceraları
Önümüzdeki aylarda gösterime girecek olan "Büyük Balık", Oscar...
Ustinov da göçtü
Ustinov da göçtü
Perdenin en eksantrik, yetenekli ve verimli sanatçılarından biri daha...
Alışverişi unutturan yemekler
Akmerkez'in üst katındaki "food court"ta, ayrı bir kapıdan girilen...
Mahalleden sosyeteye girdi
Bu güne kadar genellikle varoş gençlerinin vazgeçemediği spor olan karate,...
Sevgilinizi dört dakikada bulun
Görücü usulünün yerini şimdi "Date Game" adındaki partiler aldı. Sevgilisi...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil | Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.