kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Jean" gibi bir şıklık
"Jean" gibi bir şıklık
Özgür Saçlar
Ayaklar renklendi
Çekici İtalyan

"Jean" gibi bir şıklık


Modası asla geçmeyen jean, 2004 yazında da vazgeçilmezler arasında olacak. Paçaları kıvrılıp giyilen pantolonlar, fırfırlı etekler ve ceketlerle "jean" gibi bir yaz geçireceğiz
Kim bir gün gelip de jean'in egemenliği sona erecek diye düşünüyorsa yanılıyor. Çünkü hem her geçen gün giderek artan kombin kolaylığı ve alternatif kıyafetler sayesinde hem de biz hanımların rahatlığı ve dinamizmi ön plana almamız sebebiyle, atalarımızın iş giysisi jean yerini daha da sağlama aldı. Hatta sınıf atlayarak sosyeteye bile girdi. Şaka bir yana artık neredeyse 24 saatini bluejeanle geçirmek isteyen hanımların sayısı giderek artıyor. Sezonun jeanleri uzunca bir zamandır tamamen düşük belli giyilen pantolonlar. Çizgi olarak belleri düştükçe düşen pantolonlarda değişiklik olarak paça boyları ve paça genişlikleri dikkat çekiyor.

KIVRIK PAÇALAR
Bu sezon hemen herkes jeanlerini paçalarını kıvırarak giyecek. Yeni jean alacaksanız paçalarının çok bol olmamasına dikkat ederseniz, bunları rahatlıkla, oldukça kalın bir şekilde yukarı çevirebilirsiniz. Aslında bu trendi uygulamak için yeni bir pantolon almanıza gerek yok. Çünkü evdeki düşük belli ama çok bol paçalı olmayan bir jean'inizi de rahatlıkla giyebilirsiniz. Bunların altına gündüz topuklu ya da düz bot, gece ise abiye ayakkabı giyebilirsiniz. Diesel ve Gus'da süper modeller var.

KAPRİ JEANLER
Birkaç sezondur zaten çok "in" olan kapri pantolonlar jeanlerde de çok görülüyor. Bu tarz biraz spor olabilir diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü kapri bir pantolonun üzerine beyaz, dar ve derin dekolteli bir gömlek ve ceket giyip belinizde inci bir kemer takarak şık bir kıyafet elde edebilirsiniz. Piyasada çok şık ve albenili kapri pantolonlar var. Özellikle Replay'e bakmanızı tavsiye ederim. Ama ille de yeni almak zorunda mıyım? diyorsanız, hayır, evdeki bir jean'inize kıyın ve paçasını kendiniz kesin derim.

DAPDAR PAÇALAR
Bu sezon açık renkli ve çok dar paçalı jeanler moda. Bunları eğer abiye olarak giymek istiyorsanız, mutlaka paçalarını upuzun bırakarak ve kıvırmayarak, ama çok yüksek ayakkabılarla giyin. Tabii ki popo kısmının da dar olması şartıyla. O zaman göreceksiniz ne kadar seksi bir görüntü elde ettiğinizi. Bacak boyunuz olduğundan da daha uzun görünecek ve her ortamda bu pantolonla göz kamaştıracaksınız. Özellikle de bu tarz jeanleri mutlaka çok abiye ortamlarda gece çıkarken, çok seksi ve şık, süslü,taşlı büstiyer veya üstlerle kullanabilirsiniz. Miss Sixty'de bu tarz bir pantolona rastlayabilirsiniz.

SÜSLÜ, TAŞLI JEANLER
İnci bu sezonun en baş aksesuarı. O yüzden her kıyafetinizle inci kullanabilirsiniz ama en güzeli yırtık jeanlerinize işleyeceğiniz inciler olacaktır. Çünkü yırtık jean son derece spor biz hava taşırken, üzerine yapıştırılmış, ya da işlenmiş inciler sofistike bir hava yaratarak jean'inizi geceye de hazırlayacaktır. Ancak yine dikkat, sakın yanılmayın, böyle bir jean'i sadece gece değil çok basit, dümdüz bir beyaz tişörtle ve lastik ayakkabılarla gündüz de giyebilirsiniz. G.M. Style bu konuda size yardımcı olacaktır. Minicik, daracık ceketler çok moda. Jean montlar biraz "out" oldu. Onun yerine iki düğmeli ve vücuda daracık oturan ve bildiğimiz kumaş ceket kesimindeki ceketlerin jean versiyonu girdi hayatımıza. Her renk pantolon, etek ve elbiseyle kullanabilirsiniz. Vakkorama ve Mudo'da var. Western tarzından da esinlenen jean etekler kısa ve birkaç kat fırfırlı olarak varlıklarını sürdürecekler. Ancak yine de mini ama düz kesimli, daha sportif havalı etekler de görülecek. Zaten düz kesimli etekler her zaman, özellikle de yazları imdadımıza yetişir ama kovboy botuyla giyeceğimiz bir fırfırlı etek de çok sempatik olacaktır. Homestore'da etek ve değişik jean çeşitlerini görebilirsiniz. Straples kesimli ve hatta dantel aksesuarlı elbiseler dikkatimizi çekerken, yine boyundan askılı ve aşağı doğru bollaşan yani evaze dediğimiz kesimde ve altında tütüsüyle neredeyse mezuniyet kıyafetlerini andıran jean elbiseler de genç kızlarımız için Zara ve Mango'da bulunuyor.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Evlere bahar geldi
 Araplar meyveli Türkler klasik seviyor
 Hafta sonunu evde geçirmeyin
 Mutlu sonla bitmeyen aşk daha ilgi çekiyor
 Filmlerinde kendini oynuyor
 Haremin üzerindeki sır kalktı
 Her zevke ayrı konser
 Haftanın Kitapları
 Ajanda
 Bizim mahalleli spor yapmayı sever
 Parmak izinden yüzük yapıyor
 Sevgi ve saygının sırrı
 Atılım rüzgarı sürüyor
 Mutlu yaşamın sırrını öğretiyor
 Ümit Karan'ın hayatı film oluyor
 Dedesinin 'Çiğdem' çiçeği
 Sahnelerin en özel günü
 Ajanda
 Haftanın Kitapları
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Saadete gelin
Oookeeey! Başlık, demek istediğini,...
Beter yönetmenin maceraları
Beter yönetmenin maceraları
Önümüzdeki aylarda gösterime girecek olan "Büyük Balık", Oscar...
Ustinov da göçtü
Ustinov da göçtü
Perdenin en eksantrik, yetenekli ve verimli sanatçılarından biri daha...
Alışverişi unutturan yemekler
Akmerkez'in üst katındaki "food court"ta, ayrı bir kapıdan girilen...
Mahalleden sosyeteye girdi
Bu güne kadar genellikle varoş gençlerinin vazgeçemediği spor olan karate,...
Sevgilinizi dört dakikada bulun
Görücü usulünün yerini şimdi "Date Game" adındaki partiler aldı. Sevgilisi...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil | Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.